P-U-M-A Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 2 Esy :grin::grin::grin: ---------- Post dopisany at 09:16 ---------- Poprzedni post napisany at 09:15 ---------- A tak wgl bardzo ładna jest. Na żywo robi większą robotę niż na fotach:hi:
msck Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 wiele razy oglądałem temat na KA i dalej robi na mnie wrażenie:shock3: chciałbym kiedyś kupić samochód od takiego zapaleńca jak Ty Gracjan brałbym z zamkniętymi oczami:grin:
WhyMe? Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 No Gracjan super Może w niedługim czasie i ja zobaczę na żywo
Gracjan Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Przez ostatnie kilka dni przygotowywałem auto do sezonu no i przy okazji przeszło mały przegląd po zimie... 1. Deironizacja - Prickbort, IronX 2. Prewash - FastFoam + APC 3. Detale, wnęki itp - APC 4. Mycie właściwe - dwa wiadra, rękawica CarPro, szampon BigApple 5. Glinka - Bilt Hamber Soft + Meguiars LastTouch 1:1 6. Mycie po glinkowaniu - dwa wiadra, rękawica CarPro, szampon BigApple 7. Suszenie - Fluffy x2, sprężone powietrze 8. Koła - Prickbort, Bilberry, IronX, APC, glinka, FK 1000p, Brillance 9. Nadkola - Prickbort, Non-acidic aluminium cleaner, APC 10. Korekta - FG400, S17+, W09 11. Wosk - Lusso Oro 12. Plastiki - Bumper care, AP303 13. Szyby - Car glass polish, IPA , H2GO 14. Komora silnika - APC, FK 1000p, AP303 15. Wnętrze - odkurzanie, APC, AnGel, glass cleaner, GT12+GT11 Co do przeglądu, do wymiany poszło wszystko co udało się znaleźć uszkodzone albo też wzbudzało poderzenia... m.in. osłony przegubów wewnętrznych przód, uszczelka miski olejowej + korek spustowy, gumy stabilizatorów przód i tył, filtr kabinowy, wymyty filtr K&N, zestaw naprawczy tylnych zacisków + nowy płyn Motul DOT 5.1, trójnik przepustnicy, oprócz tego kilka nowych opasek z dolotu, śrub z zawiasu... Po weekendzie majowym zostaje jechać na zbieżność i na chwilę powinien być spokój Kilka fotek z prac... Efekt końcowy... W trakcie mycia nadkoli wyrównałem jeszcze minimalnie gwint no i przód zjechał jeszcze 3mm, jest tak... Mam nadzieję że nie zrobi się RS body
moskal Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Przez ostatnie kilka dni przygotowywałem auto do sezonu fajnie macie tam na poludniu , sezon średnio zaczyna sie co 2-3 tygodnie
czorny_07 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Gracjan, co ty masz za lucyfera na tyle?
Młody_drog Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zazdroszcze ilości wolnego czasu:slina:
moskal Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zazdroszcze ilości wolnego czasu:slina: znajdzie sobie dziewczyne to mu sie troche ukróci
Buba Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zazdroszcze ilości wolnego czasu:slina: znajdzie sobie dziewczyne to mu sie troche ukróci stanie pod drzewem zapuszczona
Młody_drog Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zazdroszcze ilości wolnego czasu:slina: znajdzie sobie dziewczyne to mu sie troche ukróci stanie pod drzewem zapuszczona Dziewczyna??
konus Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 on powinien dostać bana na tym forum naoglądałem się zdjęć i zamówiłem zestaw początkowy za ponad 600 zł choć z drugiej strony na Gracjana przykładnie będe tłumaczył że wcale taki pierdolnięty nie jestem wydając tyle na smalce Daje radę s17 i w09? bo ciekaw jestem czy choć trochę się będzie błyszczeć po takim zabiegu
Gracjan Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zazdroszcze ilości wolnego czasu:slina: znajdzie sobie dziewczyne to mu sie troche ukróci Na razie dziewczyna jest mi tak potrzebna jak rybie ręcznik Daje radę s17 i w09? bo ciekaw jestem czy choć trochę się będzie błyszczeć po takim zabiegu Dało radę, myślałem ze będzie potrzebna jeszcze jakaś pasta finishowa typu S40 no ale W09 spokojnie ogarnęło... No i już powierzchnia przygotowana pod wosk
pawelwor Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Gracjan, czego używasz do alcantary? (czyszczenie, konserwacja)
Gracjan Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Gracjan, czego używasz do alcantary? (czyszczenie, konserwacja) Alcantarę prałem ekstrakcyjnie, tak samo jak całą resztę tapicerki... najpierw prespray potem cały syf wyciągnął odkurzacz, uważałem tylko żeby nie przemoczyć za mocno... Szczotki nie używałem bo trochę się bałem żeby nie pozaciągać, niczym nie impregnowałem
pawelwor Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Czyli tłumacząc na bardziej ludzki, wystarczy odkurzacz piorący i ten sam płyn co do np. wykładziny (np. dr schutz)?
Gracjan Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Czyli tłumacząc na bardziej ludzki, wystarczy odkurzacz piorący i ten sam płyn co do np. wykładziny (np. dr schutz)? Tak jest... A co płynu to ja używałem Nielsen Nap Low Foam i ValetPro HDCC
s4bit Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 2 raz przejrzalem caly temat od deski do deski i tez chce byc tak pedantyczny jak Ty Zazdroszcze miejsca i tych wszystkich srodkow do pielegnacji co masz. Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi