Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Audi S4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc w weekend trochę powalczyłem i pomyłem co nie co:decayed:

1. Mycie wnęk drzwi i bagażnika:

DSC_0196_Kopiowanie.jpg DSC_0197_Kopiowanie.jpg DSC_0198_Kopiowanie.jpg DSC_0199_Kopiowanie.jpg DSC_0200_Kopiowanie.jpg DSC_0201_Kopiowanie.jpg DSC_0202_Kopiowanie.jpg

2. Prewash - ValetPro PH Neutral Snow Foam:

DSC_0205_Kopiowanie.jpg DSC_0206_Kopiowanie.jpg DSC_0207_Kopiowanie.jpg DSC_0208_Kopiowanie.jpg DSC_0209_Kopiowanie.jpg DSC_0210_Kopiowanie.jpg

3. Mycie właściwe - 2 wiadra, Szampon Big Apple, felgi oberwały połączeniem ValetPro Blue Gel 1:4 i ValetPro Bilberry 1:3:

DSC_0203_Kopiowanie.jpg DSC_0204_Kopiowanie.jpg DSC_0214_Kopiowanie.jpg DSC_0215_Kopiowanie.jpg

4. Usuwamy smołę i zabrudzenia metaliczne - Nielsen Tar ang Glue Remover oraz IronX:

DSC_0217_Kopiowanie.jpg DSC_0218_Kopiowanie.jpg DSC_0219_Kopiowanie.jpg

5. No to czas na glinkę:

DSC_0222_Kopiowanie.jpg DSC_0223_Kopiowanie.jpg DSC_0224_Kopiowanie.jpg

6. Mycie po glince - 2 wiadra, szampon Big Apple

DSC_0227_Kopiowanie.jpg DSC_0228_Kopiowanie.jpg DSC_0229_Kopiowanie.jpg DSC_0230_Kopiowanie.jpg

7. Wjeżdżamy do garażu i suszymy - Monster Shine Fluffy Dryer

DSC_0231_Kopiowanie.jpg DSC_0232_Kopiowanie.jpg DSC_0233_Kopiowanie.jpg DSC_0235_Kopiowanie.jpg

Niestety nie mam zdjęć z użycia cleanera - Dodo Juice Lime Prime i woskowania Collinite 476s.

Oto efekt końcowy:

DSC_0192_Kopiowanie.jpg DSC_0194_Kopiowanie.jpg DSC_0195_Kopiowanie.jpg DSC_0198_Kopiowanie.jpg DSC_0199_Kopiowanie.jpg DSC_0200_Kopiowanie.jpg DSC_0203_Kopiowanie.jpg DSC_0206_Kopiowanie.jpg DSC_0207_Kopiowanie.jpg

DSC_0203_Kopiowanie_fhdr.jpg

• Odpowiedzi 3.9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Gracjan wyjedź Ty z tego swojego podwórka kiedys na sesje:grin: ostatnia fotka delikatny HDRek:decayed:

Opublikowano
Gracjan wyjedź Ty z tego swojego podwórka kiedys na sesje:grin: ostatnia fotka delikatny HDRek:decayed:

Wyjadę wyjadę:kox: Może szafa skończy swoją furę to razem pojedziemy:naughty:

Opublikowano

na bogato się widzę bawisz:kox:

a nie miałeś jakoś teraz robić korekty?:naughty:

Opublikowano

Miałem miałem ale mam trochę opory przed cioraniem maszyną, próba była ale na lakierze po Menzernie i cutting padzie zostawał biały nalot nie wiem czym spowodowany, IPA go nie ruszała... Więc trochę się wystraszyłem i na razie olałem:decayed:

Zastanawiam się nad sprzedaniem niektórych gratów i oddaniem auta do Rise and Shine na korektę:wink:

Opublikowano

Zastanawiam się nad sprzedaniem niektórych gratów i oddaniem auta do Rise and Shine na korektę:wink:

tera mówisz jak już pozamawiałem...:kwasny:

Opublikowano

Nie wiem dlaczego tak się stało i to mnie przeraziło trochę... Wydaje mi się że doświadczenie ma tu największe znaczenie, graty schodzą na dalszy plan :) Przycioraj auto trochę i pochwal się co wyszło, jakie spostrzeżenia itd, może coś po prostu źle robię ;)

Opublikowano

biały nalot to nic innego jak zaschnięta pasta(pewnie spowodowana zbyt duża temp. za suchym padem lub za wysokimi obrotami), no wiesz co Gracjan korekty się wystraszyć:bag: (kasę wydasz u nich na korektę i za jakiś czas znowu? tak się nauczysz samemu i możesz to zrobić w dowolnym czasie:wink:

Opublikowano

też mi się wydaje że to sucha pasta, ale za małego skilla mam żeby coś konkretnego Ci podpowiedzieć....

Opublikowano

Korekty się nie boję tylko tego co można narobić źle ją wykonując:whistling:

Lakier nie był nawet ciepły wiec przygrzanie wykluczam, pad na początku dostał 2 "szoty" z atomizera z wodą więc nie powinien być za suchy...

Kasę wydam u Adama w Rise and Shine ale korekta na 9X % :kox:

Opublikowano
Kasę wydam u Adama w Rise and Shine ale korekta na 9X % :kox:

ja się pytam gdzie radość z rezania:facepalm::decayed:

Opublikowano

Pewnie radość przy odbiorze auta nie mniejsza:decayed:

Opublikowano

Ten biały nalot został ci po przejeździe tą mocno ścierną czy po wszystkich pastach? Jeżeli został lekki nalot po białej to normalne. Ten nalot zniknie jak przejedziesz pastą o mniejszej ścieralności.

Opublikowano

Został tylko po FG 500 innymi nie próbowałem szczerze mówiąc :doh:

Opublikowano

mega jest ta dokładka, chyba jednak się skuszę, najwyżej zgubię :kox:

gracjan jaką masz glebę ?

Opublikowano

nie sądziłem że się tak szybko poddasz:kwasny:, nie jest najłatwiejsze do nauczenia (bo sam się uczę), ale nie przeszło by mi przez ręce wydać tyle kasy na korektę mając ją czym robić w domu:wink:, na forum KA pomogą przecież jak czegoś nie wiesz, a fun z 50/50 uwierz mi jest bezcenny :kox:

Opublikowano
mega jest ta dokładka, chyba jednak się skuszę, najwyżej zgubię :kox:

gracjan jaką masz glebę ?

Ma teraz od ziemi do błotnika 62,5cm przód i 63cm tyl ;)

---------- Post added at 17:19 ---------- Previous post was at 17:17 ----------

nie sądziłem że się tak szybko poddasz:kwasny:, nie jest najłatwiejsze do nauczenia (bo sam się uczę), ale nie przeszło by mi przez ręce wydać tyle kasy na korektę mając ją czym robić w domu:wink:, na forum KA pomogą przecież jak czegoś nie wiesz, a fun z 50/50 uwierz mi jest bezcenny :kox:

Nie poddaje się, po prostu sie wystraszyłem tego a nie chciałbym przez swoją niewiedzę i brak doświadczenia zepsuć sobie lakieru na dobre :thumbdown: Tego bym nie przebolał:facepalm:

A co do ceny to akurat ta jest baaaardzo atrakcyjna :wink:

Opublikowano

Przejedz po tej paście 4000 i jestem pewien że to zniknie ostatnio znajomemu robiłem i też został biały nalot. Przejazd 400 wszystko ściągnął.

Opublikowano
Przejedz po tej paście 4000 i jestem pewien że to zniknie ostatnio znajomemu robiłem i też został biały nalot. Przejazd 400 wszystko ściągnął.

Dzięki, w sobotę spróbuje na błotniku :hi: