krzysiek76 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Opublikowano 21 Czerwca 2010 witam koledż mam problem moja audi dymi na czarno jak dodam gazu a najbardziej gdy ma ciężko ,na veg braka błędów nie wiem gdzie szukać usterki dodam że silnik 130 km
FiodoRR Opublikowano 21 Czerwca 2010 Opublikowano 21 Czerwca 2010 DYMI BO TO DIESEL :> na poczatek zmien stacje benzynową
Wihajster Opublikowano 21 Czerwca 2010 Opublikowano 21 Czerwca 2010 witam koledż mam problem moja audi dymi na czarno jak dodam gazu a najbardziej gdy ma ciężko ,na veg braka błędów nie wiem gdzie szukać usterki dodam że silnik 130 km przy bucie ma prawo przydymić. Kiedy wymieniany był filtr powietrza??
krzysiek76 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2010 filtr powietrza zmieniałem niedawno ,najbardziej dymi przy ruszaniu jak ma ciężko pod górkę w lustrze widzę czarną chmurę
spawacz1 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Opublikowano 21 Czerwca 2010 :no:witam a od kiedy masz autko?[br]Dopisany: 21 Czerwiec 2010, 09:10_________________________________________________ :confused4:mogę ci popwiedzieć tyle że jak jeżdziłem Manem który firma kupiłą od innej firmy po jakimś czasie zaczął dymić aż w końcu inspekcja sie tym zajęła i auto trafiło na serwis Mana i wymiana wtrysków rozpoznanie poprzednik tankował opałówkę i pozapychał wszystko
letallec Opublikowano 21 Czerwca 2010 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zrob logi dynamiczne 007, 008, 011, 003. Czrny dym moze swiadczyc o nieszczelnym dolocie, ale wyjdzie w logach
Artur82 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Opublikowano 21 Czerwca 2010 moim zdaniem nawet jak ma ciezko nie powinnien dymic na czarno... ...dodam ze mam podobny silnik i nic takiego u mnie nie wystepuje
aju Opublikowano 21 Czerwca 2010 Opublikowano 21 Czerwca 2010 jak mocno dymi to raczej coś nie tak, może nieszczelność w dolocie
krzysiek76 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2010 byłem na komputerze i zero błędów już nawet zmieniłem wąż który dochodzi do turbo i nic nie pomogło mechanik powiedział że to jest to ,ale okazało się że to nie to myślę że może przepływomierz
letallec Opublikowano 21 Czerwca 2010 Opublikowano 21 Czerwca 2010 byłem na komputerze i zero błędów już nawet zmieniłem wąż który dochodzi do turbo i nic nie pomogło mechanik powiedział że to jest to ,ale okazało się że to nie to myślę że może przepływomierz wymieniaj dalej to w koncu trafisz
aju Opublikowano 21 Czerwca 2010 Opublikowano 21 Czerwca 2010 byłem na komputerze i zero błędów mówimy o logach dynamicznych... można mieć zero błędów i nieszczelność w dolocie np
krzysiek76 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2010 koledzy może ktoś wie gdzie mogę zrobić logi dynamiczny dzwoniłem na serwis a oni nie wiedzą jak to zrobić . województwo kujawsko pomorskie z góry dziękuję za pomocy
Julo Opublikowano 21 Czerwca 2010 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Potrzebujesz kabel, laptopa z VAGiem i pasażera. Jeżeli sam jeszcze nie zaopatrzyłeś się w kabelek kkl to może podjedź na najbliższego spota w okolicy - myślę, że tam ktoś Ci pomoże
Kowi87 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Opublikowano 21 Czerwca 2010 koledzy może ktoś wie gdzie mogę zrobić logi dynamiczny dzwoniłem na serwis a oni nie wiedzą jak to zrobić . województwo kujawsko pomorskie z góry dziękuję za pomocy zapytaj tutaj o termin spotu i możliwosć vagowanka http://www.a4-klub.pl/smf/kujawskopomorskie-b79.0/
spawacz1 Opublikowano 22 Czerwca 2010 Opublikowano 22 Czerwca 2010 koleszko poszukaj firmy która sprawdza wtryski, ciśnienie rozrzutu, ciśnienie w przewodach, podejrzewam że nie masz różnicy w mocy tylko czrny dym uwierz mi nie szukaj błędó tylko firmy która tym się zajmuje i wszystko zrobią jeśli nie spada ci poziom oleju czyli turbo jest w jak najlepszym stanie poszukaj firmy zapłąć raz i masz spokój. Taka firma posiada specjalny sprzęt również do regeneracji już wczoraj ci pisałęm co może być i nie szukaj kompem takich rzeczy bo szkoda czasy często na stacjach są brudne zbiorniki i wszystko powoli się gdzieś zbiera a każdy następny mechanik z kosmosu to kolejny koszt troszkę się znam i twój problem opowiedzialem komuś kto robi takie rzeczy i mówi to co ja trzymam kciuki!
krzysiek76 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2010 witam koledzy dziś jestem umówiony z mechanikiem na sprawdzenie pompo wtrysków zobaczymy dam znać jak się uda zrobić !!!!!
letallec Opublikowano 23 Czerwca 2010 Opublikowano 23 Czerwca 2010 witam koledzy dziś jestem umówiony z mechanikiem na sprawdzenie pompo wtrysków zobaczymy dam znać jak się uda zrobić !!!!! Najgorsze możliwe wyjście, ale w końcu to Twoje pieniądze [br]Dopisany: 23 Czerwiec 2010, 09:56_________________________________________________ koleszko poszukaj firmy która sprawdza wtryski, ciśnienie rozrzutu, ciśnienie w przewodach, podejrzewam że nie masz różnicy w mocy tylko czrny dym uwierz mi nie szukaj błędó tylko firmy która tym się zajmuje i wszystko zrobią jeśli nie spada ci poziom oleju czyli turbo jest w jak najlepszym stanie poszukaj firmy zapłąć raz i masz spokój. Taka firma posiada specjalny sprzęt również do regeneracji już wczoraj ci pisałęm co może być i nie szukaj kompem takich rzeczy bo szkoda czasy często na stacjach są brudne zbiorniki i wszystko powoli się gdzieś zbiera a każdy następny mechanik z kosmosu to kolejny koszt troszkę się znam i twój problem opowiedzialem komuś kto robi takie rzeczy i mówi to co ja trzymam kciuki! :wallbash:
czester Opublikowano 23 Czerwca 2010 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Powiem tylko tyle, że mój też kopci na czarno, i wcale nie są to wtryski tylko nieszczelność w dolocie... wystarczyło spuścić szybę i posłuchać jak powietrze gdzieś ucieka, ale jak kolega woli silnik rozkręcać zamiast włożyć wtyczkę od komputera to jego sprawa. A może masz auto po programie ?
krzysiek76 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2010 witam koledzy po logu nic nie wyszło tylko pompo wtrysk na 3 tłoku odchodzi od norm i nie wiem czy zregenerować czy szukać używki
Rekomendowane odpowiedzi