AZIK Opublikowano 29 Września 2012 Opublikowano 29 Września 2012 Azik miałeś na myśli użycie QD po myciu jako booster dla wosku ? Mam nadzieję, jaki QD zamówiłeś? vario Ty znów terminologią rzucasz, a ja prosty amator jestem, co chce mieć fajne i czyste autko nie wiem, czy o to Ci chodziło, ale odpowiem tak trochę celując bo nie zrozumiałem pytania.... dwa tyg temu po umyciu robiłem swoje autko Collinite`m 476 - chwaliłem się zdjęciami brązowego Touranka... potem widziałem S4 Gracjana co kładł właśnie ten QD i ze zdjęć mi się podobał efekt.... więc zamówiłem MEGUIARS - LAST TOUCH + fibry: - na I rzut mikrofibra CRYSTALDETAIL - ostateczne dopieszczenie EUROW SHAG WEAVE MICROFIBRE TOWEL ....[ już nie miałem kasy na WWL Daimos (WET WET LOOK DAIMOS) ] a więc auto było wywoskowane, dwa tyg nie jeżdżone (2x po faJki do sklepu), tera chce je umyć: Karcher+2wiadra+bIG aPPLE, wytrzeć FLUFFY DRYER i nałożyć MEGUIARS - LAST TOUCH O to chodziło?? Masz uwagi - pisz:) będę wdzięczny - się nauczę jeszcze więcej Sent from my Variophone No i angielski się kłania a ja noga
variocustoms Opublikowano 29 Września 2012 Opublikowano 29 Września 2012 Rozumiem QD po 2 miesiącach po Colli, moim zdaniem to zlekka za wcześnie, ale róbta co chceta Sent from my Variophone
Siwy Opublikowano 29 Września 2012 Opublikowano 29 Września 2012 Panowie czym polecice czyscic szybke zegarow? U kumpla w X6 zrobily sie zmazy i nie moge tego niczym doczyscic:kwasny:
variocustoms Opublikowano 29 Września 2012 Opublikowano 29 Września 2012 Postaraj się IPA przejechać Sent from my Variophone
ShowCarShine Opublikowano 30 Września 2012 Opublikowano 30 Września 2012 Siwy jakie to mazy: coś tłustego, zmatowienia, rysy ?
Siwy Opublikowano 30 Września 2012 Opublikowano 30 Września 2012 cos bardziej tlustego, jakby ktos przetarl szmatka nasaczona preparatem i nie wytarl do sucha
cptolgierd Opublikowano 30 Września 2012 Opublikowano 30 Września 2012 To pewnie plakiem ktoś poleciał
greg24 Opublikowano 30 Września 2012 Opublikowano 30 Września 2012 ja ostatnio miałem taki efekt jak mi umyto szybe przednia na zewnatrz a pozniej w srodku i na to zegary szampon z woskiem i dlatego od srodka szyby byla masakra tak jak i na zegarach
ShowCarShine Opublikowano 30 Września 2012 Opublikowano 30 Września 2012 Siwy zmyjesz to płynem do szyb ewentualnie możesz użyć jakiegoś Quik interior detailera one nie zostawiają nic tłustego.
variocustoms Opublikowano 30 Września 2012 Opublikowano 30 Września 2012 kilka fotek z LSP na prawie nowym A7 https://picasaweb.google.com/106841398270608020727/A7?authkey=Gv1sRgCJrHhb_FkPD8lQE#
wladi Opublikowano 30 Września 2012 Opublikowano 30 Września 2012 kilka fotek z LSP na prawie nowym A7 https://picasaweb.google.com/106841398270608020727/A7?authkey=Gv1sRgCJrHhb_FkPD8lQE# f*ck piękna robótka vario:notworthy:
skovroon Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 Vario ta Asiódemka przypadkiem nie z Łodzi ?
majkel20 Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 koledzy, jaka polerka do 600 zł do mojego wozidła? Maszyny polerskie
variocustoms Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 Skovron A7 z Poznania Sent from my Variophone
H4mm3R Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 Panowie ma ktoś Lare epl - 41? Jest do niej uchwyt "U" albo można takie coś ewentualnie dokupić?
Chuck Norris Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 Chcę nałożyć dwie warstwy wosku na lakier, zawsze nakładałem jedną, więc nie było problemu, a teraz się zastanawiam ile odczekać między pierwszą warstwą, a drugą i czy coś jeszcze muszę wykonać przed drugą warstwą?
Siwy Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 Siwy zmyjesz to płynem do szyb ewentualnie możesz użyć jakiegoś Quik interior detailera one nie zostawiają nic tłustego. Probowalem usunac to VP Citrus Bling w stezeniu 1:3, plynem do szyb ajax bodajrze i nic. Wieczorem zabiore sie jeszcze raz za pomoca cleanera do szyb, cleanera do lakieru i IPY bo to mam w swoim arsenale
Gracjan Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 Vario, Piękne to A7 koledzy, jaka polerka do 600 zł do mojego wozidła? Maszyny polerskie Chcesz rotację czy DA ? Ja kupiłem DA z Kraussa i jak na razie jestem zadowolony Panowie ma ktoś Lare epl - 41? Jest do niej uchwyt "U" albo można takie coś ewentualnie dokupić? Napisz do dystrybutora LARE na KA, chwalili się kiedyś że mają dostęp do wszystkiego więc powinni pomóc Chcę nałożyć dwie warstwy wosku na lakier, zawsze nakładałem jedną, więc nie było problemu, a teraz się zastanawiam ile odczekać między pierwszą warstwą, a drugą i czy coś jeszcze muszę wykonać przed drugą warstwą? Ja drugiej warstwy nie nakładam wcześniej niż 12h po nałożeniu pierwszej
majkel20 Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 Vario, Piękne to A7 koledzy, jaka polerka do 600 zł do mojego wozidła? Maszyny polerskie Chcesz rotację czy DA ? Ja kupiłem DA z Kraussa i jak na razie jestem zadowolony Z czym się lepiej pracuje?
Rekomendowane odpowiedzi