cptolgierd Opublikowano 4 Października 2012 Opublikowano 4 Października 2012 Sprawdź Autoglym Car Glass Polish - jest w formie mleczka, rozprowadzasz na szybę (coś jak nakładanie wosku) i po chwili przecierasz szybę czystą mikrofibrą. Najlepsze efekty uzyskuje się jeśli szyba jest zimna, nienagrzana. Duragloss Nu-Glass #755 jest mocniejszy od AG CGP.
Tomasz Opublikowano 4 Października 2012 Opublikowano 4 Października 2012 Sprawdź Autoglym Car Glass Polish - jest w formie mleczka, rozprowadzasz na szybę (coś jak nakładanie wosku) i po chwili przecierasz szybę czystą mikrofibrą. Najlepsze efekty uzyskuje się jeśli szyba jest zimna, nienagrzana. Duragloss Nu-Glass #755 jest mocniejszy od AG CGP. a ja myślałem że to jest do polerowania szkła z odpowiednim padem:eusathink:
variocustoms Opublikowano 4 Października 2012 Opublikowano 4 Października 2012 CGP można używać z miękkim padem ręcznie ew. maszynowo z padem do szkła, nie polecam do robienia od wewnątrz Sent from my Variophone
Tomasz Opublikowano 4 Października 2012 Opublikowano 4 Października 2012 CGP można używać z miękkim padem ręcznie ew. maszynowo z padem do szkła, nie polecam do robienia od wewnątrz Sent from my Variophone zgadzam się, ale pierwsze słyszę by tym czyścić szyby jak są brudne
przemciotorun Opublikowano 4 Października 2012 Opublikowano 4 Października 2012 ja tez nim czyscilem szyby i calkiem spoko, vario czemu nie polecasz od wewnatrz? chodzi o to ze na plastikach zostaje? ja pare razy czyscilem przednia od sierodka, i tylko musialem uwazec zeby podsufitki, slupkow i dechy nie upackac...
variocustoms Opublikowano 4 Października 2012 Opublikowano 4 Października 2012 Jest to środek ścierny i trzeba uważać na mikrorysy powodujące refleksy, na opakowaniu jest też napisane, żeby nie używać do luster. Jak by nie było, kolega musi powalczyć z płynem stricte czyszczącym a nie ściernym Sent from my Variophone
Gracjan Opublikowano 4 Października 2012 Opublikowano 4 Października 2012 Pany a czego wy używacie do mycia szyb od wewnątrz ? Ja mam jakiś płyn z AutoLand, Clin i Megs Glass Cleaner:wink: Numerem jeden jest Megs
WAXIT Opublikowano 4 Października 2012 Opublikowano 4 Października 2012 Ja mam piankę z 3M i spisuje się bardzo dobrze.
Gracjan Opublikowano 4 Października 2012 Opublikowano 4 Października 2012 A spotkał się ktoś z czymś takim że po użyciu jakiegoś płynu do szyb wewnątrz auta szyby zaczęły bardziej parować ?
greg24 Opublikowano 4 Października 2012 Opublikowano 4 Października 2012 ja po tym srodku co niby maja nie parowac szyby mialem akcje zima jak wszedłem do auta było spoko ale jak włączyłem nawiew cała szyba od środka:polew: zamarzała
przemciotorun Opublikowano 5 Października 2012 Opublikowano 5 Października 2012 po AutoLand anti fog.... cos takiego.... kurna ja nie moglem szyby doczyscic tak sie mazala..... a co parowalo to parowalo.... ogolnie u mnie dosc mocno paruje przednia szyba na bokach.... moze ma ktos jakis dobry sprawdzony sierodek?
Siwy Opublikowano 5 Października 2012 Opublikowano 5 Października 2012 Pany a czego wy używacie do mycia szyb od wewnątrz ?Ja mam jakiś płyn z AutoLand, Clin i Megs Glass Cleaner:wink: Numerem jeden jest Megs Ja do mycia szyb z zewnatrz jak i wewnatrz uzywam VP Citrus Bling w stezeniu 1:4 lub 1:3. Nie zostaja zadne smugi, ale warunkiem jest przetarcie sucha i czysta mikrofibra
H4mm3R Opublikowano 5 Października 2012 Opublikowano 5 Października 2012 Pany a czego wy używacie do mycia szyb od wewnątrz ?Ja mam jakiś płyn z AutoLand, Clin i Megs Glass Cleaner:wink: Numerem jeden jest Megs Ja do mycia szyb z zewnatrz jak i wewnatrz uzywam VP Citrus Bling w stezeniu 1:4 lub 1:3. Nie zostaja zadne smugi, ale warunkiem jest przetarcie sucha i czysta mikrofibra I tu się zgadzam z kolegą, to jest podstawa
Michał Opublikowano 5 Października 2012 Opublikowano 5 Października 2012 Jest to środek ścierny i trzeba uważać na mikrorysy powodujące refleksy Oj z tym 'ściernym' to bym nie przesadzał Szkło to na tyle twardy materiał że nie ruszy się go byle CGP. Używam zarówno wewnątrz ręcznie, jak i mechanicznie na zewnątrz i jak dla mnie daje radę, usuwa różnego rodzaju naloty, ślady po twardej wodzie itd wszystko to z czym zwykły płyn do szyb sobie nie radzi, a do tego zostawia szyby ultra gładkie. Może nie jest to środek do częstego użytku, ale świetnie nadaje się np do przygotowania powierzchni pod niewidzialną wycieraczkę.
Tomasz Opublikowano 5 Października 2012 Opublikowano 5 Października 2012 Jest to środek ścierny i trzeba uważać na mikrorysy powodujące refleksy Oj z tym 'ściernym' to bym nie przesadzał Szkło to na tyle twardy materiał że nie ruszy się go byle CGP. Używam zarówno wewnątrz ręcznie, jak i mechanicznie na zewnątrz i jak dla mnie daje radę, usuwa różnego rodzaju naloty, ślady po twardej wodzie itd wszystko to z czym zwykły płyn do szyb sobie nie radzi, a do tego zostawia szyby ultra gładkie. Może nie jest to środek do częstego użytku, ale świetnie nadaje się np do przygotowania powierzchni pod niewidzialną wycieraczkę. muszę to wypróbować, a że mam ten środek w domu to
variocustoms Opublikowano 5 Października 2012 Opublikowano 5 Października 2012 Pod Rain-x'a albo podobnych jest git. Ja trochę za mocno pojechałem po lusterku i zauważyłem ryski więc uważam za ścierny. Sent from my Variophone
Michał Opublikowano 5 Października 2012 Opublikowano 5 Października 2012 Z tym że mechanicznie używam go na starym cuttingowym padzie gąbkowym, nie na typowym filcu do szyb:wink:
variocustoms Opublikowano 5 Października 2012 Opublikowano 5 Października 2012 Przyszła dostawa, przechodzę z Menzerny na Scholla, klient umówiony Mini Morrisem więc będą testy Sent from my Variophone
Gracjan Opublikowano 5 Października 2012 Opublikowano 5 Października 2012 Ślicznie Zdaj relację koniecznie bo sam powoli zastanawiam się nad kupnem pasty i myślę albo na Menzerną 500/2500/3000 albo Schollem S2/S17+/S40
variocustoms Opublikowano 5 Października 2012 Opublikowano 5 Października 2012 Z Menzerny byłem całkiem zadowolony ale trzeba iść do przodu a nie stać w miejscu, relację zdam na 100% Sent from my Variophone
Rekomendowane odpowiedzi