Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spalanie z FISa: 17,1l :shocked::evil: Szkolenie z Wróblewskim na lotnisku niedaleko Ułęży. Temperatura oleju momentami ok. 120 st. :kox:

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dziś zrobiłem trasę Zeven - Bielsko Biała 1000km i zaskoczyło mnie wysokie spalanie równe 6l/100km jadąc w trzy osoby z pełnym bagażnikiem przeważnie z prędkością 120-150km/h.

spadlem z krzesla .... :nabijasie: :nabijasie: :nabijasie:

Opublikowano

no to cuber wg tego co masz w spalaniu tp jestes emeryt i wariat za jednym razem .

hmmm 7 trasa 10 tez trasa :naughty: :naughty: :naughty: miasto do 16stu bywało no ale już nie jestem posiadaczem B6 w 1,9 Tdi :naughty:

no zobaczymy czy nowy nabytek też będzie taki oszczędny :nabijasie:

Opublikowano

cuber

Miasto do 16... Stales na swiatlach z pedalem w podlodze? :polew:

Opublikowano

Miasto do 16... Stales na swiatlach z pedalem w podlodze?

Mialem o to samo zapytać :confused4: Ja nie wiem co musialbym robic zeby wyszlo 16 :mysli:

Opublikowano

2,7 BT 10 L / 100 bez dotykania gazu, nie gazowałem więc wyszła średnia ok 11 na trasie Poznań Kalisz Poznań.

Opublikowano

cuber

wystarczy przejechać przez Kraków w godzinach szczytu :naughty: podjazd 2 km na szybkosci później przestój w koreczku i koljeny podjazd i kolejny itd przez godzinke i spalanie 16 :naughty: ale spoko moze to poteirdzic np.Waski bo byl ostatnio u mnie i sie własnie chwali takowym spalaniem :evil:

Opublikowano

cuber

wystarczy przejechać przez Kraków w godzinach szczytu :naughty: podjazd 2 km na szybkosci później przestój w koreczku i koljeny podjazd i kolejny itd przez godzinke i spalanie 16 :naughty: ale spoko moze to poteirdzic np.Waski bo byl ostatnio u mnie i sie własnie chwali takowym spalaniem :evil:

i tu mamy bajkopisarzy tylko z gatunku science-fiction. Odrzucamy skrajne i mamy norme :polew:

Opublikowano

cuber

i tu mamy bajkopisarzy tylko z gatunku science-fiction. Odrzucamy skrajne i mamy norme :polew:

Oj kolego zdziwił byś się jakie może być chwilowe spalanie :polew: a bajkopisarzy to na innym forum

warto poszukać :gwizdanie:

dziwne że w Krakowie mamy dużo A4 które tak palą :gwizdanie: może wirus

Opublikowano

i tu mamy bajkopisarzy tylko z gatunku science-fiction. Odrzucamy skrajne i mamy norme

zapraszam mistrzu niskiego spalania do Krakowa :evil:

Opublikowano

i tu mamy bajkopisarzy tylko z gatunku science-fiction. Odrzucamy skrajne i mamy norme

Przejedziesz sie znami przez miasto to zobaczysz spalanie :decayed:
Opublikowano

do mistrza niskiego spalania to mi jeszcze daleko brakuje.Chwilowe spalanie jak wyjeżdżam z garażu to mam 51 l/100 km. :polew:

Dzięki za zaproszenie zaproponowałem ciekawą jazdę, ale sponsor się nie popisał. :thumbdown:

Opublikowano

czyli kolejne nasze zaproszenie do Kraka nie wychodzi :mysli: dziwne ciekawe czego się obawiają

:mysli: zapewne że spalonie wzrośnie do normalnych poziomów :gwizdanie:

Opublikowano

Może kiedyś zabiorę rodzinkę do Kraka (model rodziny 2+2 :laghing2: )

Tak turystycznie bo to pięęęękne miasto :good:

Opublikowano

Może kiedyś zabiorę rodzinkę do Kraka (model rodziny 2+2 :laghing2: )

Tak turystycznie bo to pięęęękne miasto :good:

zapraszamy bardzo :)

Opublikowano

czyli kolejne nasze zaproszenie do Kraka nie wychodzi :mysli: dziwne ciekawe czego się obawiają

:mysli: zapewne że spalonie wzrośnie do normalnych poziomów :gwizdanie:

wyjdzie Wam zaproszenie tylko zacznijcie :mysli: jak większość posiadaczy :a4fan:

Jeżdżę :a4fan: od ośmiu lat, wiesz, dlaczego

Bo kiedy można poszaleć to wiem, że mogę na nią liczyć :thumbup: i spalanie wtedy nie ma znaczenia :gwizdanie:

Jak podróżuję z rodziną to zapewniam im należyty komfort i bezpieczeństwo i spalanie też nie ma znaczenia :gwizdanie:

Bo ma to coś. :hi: bezcenne

Robie miesięcznie ok. 1, 5 tys. km, więc to ja mam w du..e ile spala, bo to jest nic w porównaniu z ........

Opublikowano

moja audiolka nie spalila nigdy wiecej jak 7,5, nawet gdy caly bak po miescie zrobilem(skrzynia aut) :) ciekaw jestem ile by spalil jadac autobanem caly czas 90-100...

Opublikowano

moja audiolka nie spalila nigdy wiecej jak 7,5, nawet gdy caly bak po miescie zrobilem(skrzynia aut) :) ciekaw jestem ile by spalil jadac autobanem caly czas 90-100...

zgadzam się z kolegą - swiezak84, mój max wynik średniego spalania na FIS po opróżnieniu całego baku to 7,1 l/100 km. chyba, że komputer pokładowy oszukuje :cool1:. chwilowe spalanie przy ruszaniu na światłach - minimum 40 litrów i wyżej. jeżdżę raczej agresywnie. może mam felerny wózek :mysli:

Opublikowano

zgadzam się z kolegą - swiezak84, mój max wynik średniego spalania na FIS po opróżnieniu całego baku to 7,1 l/100 km. chyba, że komputer pokładowy oszukuje :cool1:. chwilowe spalanie przy ruszaniu na światłach - minimum 40 litrów i wyżej. jeżdżę raczej agresywnie. może mam felerny wózek :mysli:

nie bardzo rozumiem... masz fajne spalanie i zastanawiasz się nad felernością samochodu... nic tylko się cieszyć :>

a to że pokazuje 40 litrów to norma... bo to chwilowe spalanie a nie średnie...

Opublikowano

Kraków nie jest taki straszny, jest zakorkowany, ale na szczeście nie każdy jeździ do pracy codziennie o tej samej porze i wraca tą samą drogą również o tej samej porze, mając dojazd pokroju Cuber'a [zakładam, że fascynujący, a wnioskuje z opisu] faktycznie bez trudu diesle przestają być ekonomiczne :kwasny:

spalanie 6 litrów przy przelotowej 200 z kolei w drugą strone, tym razem gloryfikuje tdi :mysli:

moją A4 nie wykonalne :>

16 w mieście dieslem :mysli:

jaki sens posiadania diesla ?:disgust:

a tak z innej beczki, to wysokie spalanie nijak się ma do szybkości kierowcy, ale do wariacji ma się faktycznie idealnie :wink4:

ale takie rzeczy to już na podstawowych stopniach szkoleń tłuką do łbów :gwizdanie:

co ciekawe im więcej szkoleń tym płynniejsza jazda i "nie widać" tej prędkości, a czasy przejazdów lepsze :evil:

a żeby nie było OT to udało mi się zejść poniżej 10 :>

dokładnie 9,75 ale oprócz 200km poza miastem ~300 było w mieście

ogólnie ~7000km - 10,51