Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W mieście(korki) przy temp.-8 9,2l.Trasa przy prędkościach około 150 km/h 8,7l.

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

zima , temperatura -3 do -10 , traska wawa-londyn predkosc max do 160km/h , 8.5l/100km, i jeszcze 200 km po warszawie ale bez korkow ( nie pytajcie jak, taxi triki :) ) 25 litrow = 12.5/100km , prawie jak TDI

Opublikowano

Po Warszawie w ciągłych korkach na tych oponach spala 8.5L.

Po Warszawie w ciągłych korkach na oponach letnich 205/55R16 spalał 8,0L.

Generalnie jak jeżdżę tak do 140 km/h to na trasie spala 6.3L, a przy mniejszych prędkościach jak mierzyłem to potrafił zejść nawet do 4.9L, ale to jak było cieplej, bo teraz to 5.5L

Ostatnio zrobiłem taką trasę:

Warszawa - Zakopane (prędkość raczej około 200 km/h do Zakopianki potem różnie jak to na Zakopiance, opony 215/55R16, 4 osoby i pełen bagażnik) - spalanie 9.3L

Zakopane - Warszawa (konfiguracja jak wyżej tylko prędkość mniejsza, bo rzadko wchodziłem na 180 km/h i trasa nie katowicka tylko E7) - spalanie 8.0L

Opublikowano

Po Warszawie w ciągłych korkach na tych oponach spala 11.0L.

Po Warszawie w ciągłych korkach na oponach letnich 235/45R17 spalał 9,0L.

Generalnie jak jeżdżę tak do 140 km/h to na trasie spala 8.5L, a przy mniejszych prędkościach jak mierzyłem to potrafił zejść nawet do 6.5L, ale to jak było cieplej, bo teraz to 7.5L

Ostatnio zrobiłem taką trasę:

Płońsk - Warszawa - Kielce (110-150 km/h, opony 225/50R17, 5 osób i pełen bagażnik) - spalanie 9.0L

Kielce - Warszawa - Płońsk (110-150 km/h, opony 225/50R17, 2 osoby, średnio pełny bagażnik) - spalanie 7.7L

:tongue4:

Opublikowano

Jeśli chodzi o jazdę po mieście to:

10-11 (mało korków, dość spokojna jazda)

12-13 (mało korków, dynamiczna jazda)

15+ (korki, dynamiczna jazda)

Trasa:

5,9 litra (udokumentowane fotką :> ) Kraków - Chrzanów, toczenie się na 5'tce 70-90 km/h

= rekord ;)

8-10 (spokojna jazda)

10-12 (dynamiczna jazda)

14-18 (zapierniczanie ile wlezie)

[br]Dopisany: 03 Styczeń 2008, 02:13 _________________________________________________Tak w ramach ciekawostki, jakoś w maju(?) zeszłego roku jechałem z cubrem do Kielc.

On swoim, ja swoim. Jechaliśmy "dość" szybko :)

U niego wyszło coś 8,8 u mnie koło 11.

O ile dobrze pamiętam oczywiście :)

Rexio u mnie wtedy wyszło 7,2 :thumbup:

teraz spalanie w miescie w korkach waha sie u mnie w granicach 7,5-8,5 l/100 km

Opublikowano

ja posiadam audi a4 b6 1.9 tdi 130 km ostatnio bylem w wiedniu zrobilem dokladnei 1110 km wg ksiazki bak ma pojemnosc 70 litrow i jak tankowalem wlalem dokladnie 70 wiec jeszcze troche i by mi zabraklo wiec spalanie wyszlo jakies 6,3 przy stanie 3 osob na pokladzie i pelnym bagazniku a musze powiedziec ze nie zalowalem bywaly odcinki na slowacji gdzie ze 190 nie spuszczalem, a w cyklu mieszanym przejade jakies 900 km

Opublikowano
Warszawa - Zakopane (prędkość raczej około 200 km/h do Zakopianki potem różnie jak to na Zakopiance, opony 215/55R16, 4 osoby i pełen bagażnik) - spalanie 9.3L

Jechaliśmy razem , moje spalanie 9,9 :)

W mieście od 8 do 11.

Opublikowano

Witam.

Moja :a4fan: pali spaliła mi ostatnio 8 litrów na 100km. Jazda po mieście (70%) i trasa (30%).

Mam automat. Co sądzicie o takim spalaniu? Dodam że jeżdżę raczej spokojnie (do 3tys obrotów).

Czy nie powinna pali trochę mniej?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Dobrze Ci spalila, bez obaw :)

Opublikowano

tak tak nei martw sie wszystko ze spalaniem oki, w normie

Opublikowano

ostatnio 6.7l/100 km ... [miasto]

Opublikowano

Mój zawsze w zimie podobnie 30% miasto/70% trasa - spalanie 6,2-6,3 litra.

Opublikowano

Wczoraj wybralem sie do berlina po autko dla brata - trasa 860 km - swiezo po wymianie filtrow i oleju oraz termostatu - spalanie 5.6 mi wyszlo!! sam jestem zaskoczony!!

Opublikowano

Mam pytanie. Co w takim razie może być przyczyną tego że mój pali mi w obecnych waarunkach ok 8 litrów a wasze AJMy ok 1,5 litra mniej.

Proszę o wskazówki. Pozdrawiam

Opublikowano

Mam pytanie. Co w takim razie może być przyczyną tego że mój pali mi w obecnych waarunkach ok 8 litrów a wasze AJMy ok 1,5 litra mniej.

Proszę o wskazówki. Pozdrawiam

Moj jak latam po miescie tez tyle pali - napisz czy to jest po miescie czy w trasie!! Jak w trasie to troszke za duzo!!

Opublikowano

Mój AJM na trasie z Niemiec jadąc w 4 osoby z pełnym bagażnikiem prędkość 120-140km/h spalił średnio 5,2 litra/100km.

Opublikowano

TO spalanie o którym pisałem (8l/10km) wyszło mi przy codziennej jeździe do pracy. Pracuję pod Warszawą wiec myślę, że można uznac że jest to jazda mieszana (miasto/trasa = 60%/40%). Do pracy mam 20 km z czego ok 8 km jade trasa katowicka.

Co ewentualnie może wpływac na zwiększone spalanie. Dodam że ok 2 mies temu wymieniałem oleje i wszystkie filtry.

Jedynie cos mi mechanik mowil o przepływomierzu że może by do czyszczenia. Czy to może mie wpływ??

:a4fan:

Opublikowano

Ja tez tak srednio na baku przejade od 500 - 550 km, tylko nie zwracam uwagi na to by jakos mega ostroznie jezdzic. Ostatnio bylem u mechanika i mi wyregulowal silnik, by mniej palil :razz:

Albo samochód pali paliwo albo pali zawory od zbyt ubogiej mieszanki :mysli:

Opublikowano

Mój AJM na trasie z Niemiec jadąc w 4 osoby z pełnym bagażnikiem prędkość 120-140km/h spalił średnio 5,2 litra/100km.

mój na trasie Frankfurt - Warszawa ( 2 osoby + 4 koła w bagażniku ) ze średnimi

140-160 ( w porywach do 200 ) DE

120-140 PL

spalanie 5,1

tankowanie we Frankfurcie - na jednym baku 1168 km pod dom, zasięg który pozostał 160 km :oklaski:

Opublikowano

Pewnie ci się nie spieszyło ;) Wlec się taką prędkością po autobahnie ....??? Zasnąłbym chyba - mi spalił 6,87 jadąc 170-200km/h w 3 osoby i zapakowany na maxa - średnia z dystansu blisko 800km. Zakładając twoją średnią 120 i moja 170 wyszło by że przyjechałem 2 godz. wcześniej.

Śr. spalanie na dystansie 25000km to 7,34 l/100km