Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to ja przy jezdzie mieszanej 1.9 tdikiem 90 konnym robie 1200 km do 3 tys obrotow (54 litry) :a4fan: :a4fan: :a4fan: :a4fan: :a4fan:

AHH 90KM to jak jest dobry to wącha ropę, a nie ją bierze.

Jak sie turla, a nie jezdzi

Mam ALH (troche inny, ale jednak 90KM) i to z 7 pali, bo trza cisnac ostro, zeby jakotako sie przemieszczac

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

On zrobił 920 km i to część na drogach gorszej jakości.

Dziwne te spalanie

Lukaszr

Jak jechalem: Warszawa pulawska, krakowska, grojec, bledow, nowe miasto/pilica, przysucha, szydlowiec, krakow, nowy targ, szczawnica->>nowy targ, krakow, szydlowiec, przysucha, nowe miasto/pilica, biala rawska, mszczonow, wolica, raszyn,(sporo kombinacji, i dojazd do pulawskiej na wysokosci McDonalds), bp kolo tesco(kiedys geant).

Wlasnie o to chodzi że drogi byly zajeb... Czyste, suchutkie i przede wszystkim maly ruch :>

jechalem spokojnie, nie musialem nic wyprzedzac i nie bylem wyprzedzany. Tylko ostatnie 5 km do Szczawnicy to lód i ubity śnieg.

:mysli: Moze to zasluga UG7+ w rozmiarze 195/65/15

Opublikowano

Mi wczoraj na trasie Rzeszów-Lublin-Rzeszów + troche po Lublinie, razem 400 km wyszło spalanie 6,2 przy jezdzie dosc dynamicznej, także chyba nie tak najgorzej:)

Niektórzy koledzy piszą o spalaniu rzedu 4,8 l..., jest to mozliwe, mi komp też pokazuje spalanie w granicach 5 l przy predkosci 90-100 km na 6 biegu.

Opublikowano

TTom3k Twoja niunia jest też tak paliwożerna? Ja teraz testuje na jeździe emeryckiej.... jak nie spadnie do 11 to bede się rozgladał za dieslem :D:a4fan:

Opublikowano

to ja przy jezdzie mieszanej 1.9 tdikiem 90 konnym robie 1200 km do 3 tys obrotow (54 litry) :a4fan: :a4fan: :a4fan: :a4fan: :a4fan:

AHH 90KM to jak jest dobry to wącha ropę, a nie ją bierze.

Jak sie turla, a nie jezdzi

Mam ALH (troche inny, ale jednak 90KM) i to z 7 pali, bo trza cisnac ostro, zeby jakotako sie przemieszczac

no co ty jak za miastem to parzylem do 130 km/h

Opublikowano

panowie tylko diesle - na baku 900-1000 km zależy jak mocno się ciśnie - do baku wpada 60 litró + to coś co jeszcze jest w momencie zapalenia kontrolki rezerwy. wychodzi na prawde piękna średnia.

Opublikowano

u mnie średnio 850 - 950 km na baku, ale ja cisne srednio 120 - 140 km/h

Opublikowano

stą dwłąsnie ta różnica - dane które podają w testach robione sa przy 90 km/h - chodzi tutaj o ustawienie mapy wtrysku - odpowiednio masz je najkorzystnikej ustawione (jesli można tak powiedzieć) przy 30, 60 i 90 km/h - powyżej 120 to już leci w góre - ale przy 160-180 na autostradzie w niemczech to było na powziomie 8,8 litra przy 2000 km w dwa dni.

Opublikowano

ja przy obecnych temp. mam 10,5-11L miasto. nie cisne w lecie miałem 9,5L

Opublikowano

Po przeliczeniu dwóch ostatnich tankowań spalanie zmniejszyło się o ok 1 litr na 100km

Powód: opony zimowe węższe od letnich o 4 cm :D

Opublikowano

zmiana na zimowe kapcie zaowocowala spadkiem spalania do 6.7l/100 km ... :evil:

Opublikowano

Po przeliczeniu dwóch ostatnich tankowań spalanie zmniejszyło się o ok 1 litr na 100km

Powód: opony zimowe węższe od letnich o 4 cm :D

Ja też zmieniłem na węższe zimówki ale spadku spalania narazie nie odnotowałem :mysli: Moze to wina niskich temperatur?

Opublikowano

Ja jutro zakladam 225/50/17 na zime i jestem ciekaw jaki bedzie mialo to wplyw na spalanie :) (teraz mam chwilowo kapcie zimowe o rozmiarze 205/55/16).

Opublikowano

Ja jutro zakladam 225/50/17 na zime i jestem ciekaw jaki bedzie mialo to wplyw na spalanie :) (teraz mam chwilowo kapcie zimowe o rozmiarze 205/55/16).

Będzie więcej palił.

Opublikowano
Ja jutro zakladam 225/50/17 na zime

To nie jest dobre rozwiązanie...

Opublikowano

a u mnie spalanie 10l w trasie jak ciskam tak do 160 i ok 11 w miescie

Opublikowano

Po zatankowaniu 70 litrow paliwa , zrobilem na baku 460km , 80% miasto / 20% trasa :) do 0 na komputerze :P

Opublikowano

W mojej niuni przy obecnych warunkach spalanie na trasie wynosi ok 5,5 l-6,5 l odpowiednio do prędkości 140-170 [km/h], a w mieście nie przekroczyło jeszcze 7,0 l, ale w końcu to diesel (który qva niestety ma swoje minusy)

Opublikowano

ponad 1000 km na baku z różnymi prędkościami jazdy paliwo V-power diesel na autostradach jazda okolo 180 km/h

Opublikowano
Ja jutro zakladam 225/50/17 na zime

To nie jest dobre rozwiązanie...

Niby czemu? Gdybym mial codziennie do czynienia ze sniegiem, lodem - to tak, ale 95% czasu tej zimy bede widzial czarny asfalt.

Będzie więcej palił.

To zes chopie ameryke odkryl :polew: