Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Juz niedlugo powiem wam ile pali 1.8T,ale juz widze ze sporo wiecej niz moje stare 1.6 :kox:

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ADR 1,8 na 64l zrobił 750km, 70% trasa miejscami 150km/h, reszta po mieście delikatnie. Spalanie średnio wychodzi jakieś 8,5l

Opublikowano

BFB 1.8T 163 kucyki na trasie jak jedzie żona 8 L :shocked: jak wsiadam ja na trasie to już 9 :blink: ale miasto to porażka 11-12 przy oszczędnej jeździe :kwasny:

ale

wrażenia na światałach - NIEZAPOMNIANE :audi::thumbup:

Opublikowano

Warszawa <-> Szczecin 8,9l ( cała trasa) a odcinek Warszawa - Koło 6,9l

Opublikowano

tropico: jakie predkosci i jaki styl jazdy?

Opublikowano

ciągle ~7l/100 km

Opublikowano

Mi ciagle wychodzi ~8,5 na trasie przy jezdzie 140-180. Jesli to jest to stala predkosc bez specjalnego wyprzedzania to spadnie do 7,5. Miasto w maksymalnym korku do 13-15, normalnie 9-10 ;).

Wszystkie pomiary z wlaczona klima.

Opublikowano

No to chyba faktycznie latasz ...

U mnie max 11,3 - miasto korek

średnio ok 7 - miasto/trasa 50/50

min 4,9 - trasa, noc, sam za kolegą, 90-100km/h

Opublikowano

4,9 na FIS-ie chwilowe, czy 4,9 średnia z trasy ? jak to obliczyłeś, bo generalnie to nie wierzę w 4,9 w 2.5 TDI

PS: u mnie przy stałej 70 km/h na czwórce pokazuje 7.9 l / 100 km i co z tego ?

Opublikowano

tropico: jakie predkosci i jaki styl jazdy?

już piszę: do Koła spokojnie bo remonty dróg czym samym na drodze wiele pułapek na moje spojlery :D , dalej autostrada aż do Nowego Tomyśla ( na autostradzie też bez jakiś szaleństw 160-180 km), i od Nowego Tomyśla to w miarę szybko było bo był pojedynek aż do Skierzyny z nowym Sebringiem... ogólnie FIS wyświetlił mi średnią prędkość 99 km/h na trasie

Opublikowano

u mnie po przejechaniu 6.455 km wychodzi średnie 6,64l/100km (miasto + trasy), ale większość to Trójmiasto (95%)

:th:

Opublikowano

Ja wczoraj zrobiłem trasę Wawa - GD- Wawa, tankowałem w powrotnej drodze w Ostródzie 710 km(rezerwa jeszcze się nie świeciła, ale było blisko) z czego 250 po mieście i zatankowałem 54l

Jazda raczej dynamiczna do GD 3.40h, powrót 4.20h

Miasto nie wiem , nie miałem okazji wyjeździć całego baku

Opublikowano

Miasto w maksymalnym korku do 13-15

:shocked: .. a mowia ze dizle sa oszczedne .... :polew:

Opublikowano

13-15 to wskazania FISa od momentu wyjechania z mineralnej w kierunku trasy siekierkowskiej, jak juz wjechalem na trase i korek zniknal - spalanie spadlo momentalnie do 10,5 :)

4,9 na FIS-ie chwilowe, czy 4,9 średnia z trasy ? jak to obliczyłeś, bo generalnie to nie wierzę w 4,9 w 2.5 TDI

Jest mozliwe, ale to juz totalny hardcore. Przy jezdzie 90-100 spalanie jest bardzo male.

Opublikowano

P.S. Powinno tutaj paść inne pytanie, czemu u Ciebie pod maską nie siedzi jeszcze turbinka od 130PD i stado dodatkowych mułów :mrgreen:

wszystko w swoim czasie ;-) ... ale co by uchylic troszke tajemnicy ... pewne kroki zostaly juz podjete ... :twisted:

daj nam znac jakie beda wyniki po zmianie turbinki z 131KM BO JESTEM BARDZO CIEKAWY :mysli: pozdrawiam

Opublikowano

a mowia ze dizle sa oszczedne .... :polew:

mit... jezdzilem kiedys V10 TDI i 18 to byla norma.

Opublikowano

A ile ma palic 5.0 V10 ? Litosci, przeciez nie tyle co 1.9.

Opublikowano

Przy spokojnej jeździe (ok. 100 km/h) robię na zbiorniku ok 1100 km.

Ale to trudno nazwać jazdą

Opublikowano

22l-225km miasto max 20km,reszta w trasie totalnie nie oszczedna za czasto gaz w podlodze :kox: Wiec 1.8T niezle potrafi zassac :naughty:

Opublikowano

Start z zimnego silnika, reset FIS-a, blokada 2-giego biegu, bardzo dynamiczna jazda po zatłoczonym mieście (około 4 km)

--> 32.5 l / 100 km (w/g FIS-a)

Potem postój 2-3 h i powrót dłuższą trasą (razem około 11 km) tyle że silnik juz po postoju bardzo szybko sie nagrzał, jazda bardzo dynamiczna też na blokadzie 2-giego biegu

--> średnia z całego wypadu: 26.9 l / 100 km.

Gdy silnik już ciepły to pomimo że bardzo go cisęłem średnia cały czas spadała, ciekawe na ilu by sie zatrzymała dla blokady 2 w mieście.....