Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatni test :

Zatankowalem za 100zl po 4,37 , na kompie przy tankowaniu bylo 0 :) przejchalem 160km TYLKO po miescie , korki , i ciezka noga :) Ile wychodzi ?? :P

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Panowie tak czytam i czytam Wasze spalania i mnie aż zgroza bierze ze mój AVF tyle wciąga ropy jak dobre 3,0 tdi...

miasto 9-10 literka , no jak sie postaram czyli prawie nie jadąc to uda mi sie wykrzesać z niego te 7,5 litra ale taka jazda jest dobra prze 50 km nie wicej bo mozna szału dostać.

Jedynie co mi sie udało jak wracałem z zakopca do kraka to 4,9 ale było wiecej z góki :polew: a tak to średnia w trasie 6-7 litrów przy ciezkiej nodze 8l / 100 km

Opublikowano

cuber, nie znam sie, ale wyglada mi to poprostu na kiepski soft - jesli nic innego nie kuleje. Twoje 1.9 pali praktycznie tyle co moje szesciogarowe 2.5Q - oprocz tego 4.9 w trasie, bo to ciezko u mnie osiagnac :P

Opublikowano

jak sie ma ciezka noge to wszystko bedzie palic. Ja rok temu jezdzilem Octavia L&K 1,9 TDI 110KM z FISem. Palila 8,5-9,5L w miescie srednio, i byla to wiosna a auto 2 letnie...

Opublikowano

Porównywanie spalania nie ma sensu bo to ile autko spali w wiekszości uzaleznione jest od kierowcy, ja to zauwazylem ostatnio u siebie a mianowicie:

-tempomat ustawiony na 100 km/h, 6 bieg- Fis pokazuje 5,2-5,4

-trasa Rzeszów-Lublin-Rzeszów- srednia jazda... spalanie 6,2

-trasa Rzeszów-Tarnów-Rzeszów- cięższa noga... spalanie 7,5

Myśle ze przy ostrym "butowaniu" na trasie to wezmie ponad 8 literków:)

Jak widac w zależności od jazdy róznica może wynosic 2-3l/100 km

Opublikowano

zgadzam sie ze slaweq ja majac jeszcze swoja B5 1.8 20V jadac spokojnie bez glupot mialem osiagi w cylku mieszanym 9 ltr a wiadomo jak sie ma ciezko noge i chce sie troszke poszalec, popisac przed innymi to nawet potrafila 15 ltr a zapewne potrafi i wiecej.

Teraz starzy smigaja moja ekss i jest ona w gaziku pali 10-12 ltr przwaznie zalezy w jakim cyklu smigaja...pzdr

Opublikowano

witam ja mam 1.8 20v AGR wychodzi 10 litrów na 100 poraszka

Opublikowano

Moje 2.6 V6 jazda dynamiczna po mieście tak do 3500-4000 zmiana biegów najczęsciej i czasami małe butowanie wychodzi średnio 13,5 literka tylko po mieście a jest małe :kwasny: nazwał bym bardziej miejscowością :P, w trasie niewiem bo jeszcze niesprawdzałem. Zapowiada sie na gaz juz niedługo mam nadzieje :D

Opublikowano

witam ja mam 1.8 20v AGR wychodzi 10 litrów na 100 poraszka

zgadzam sie ze slaweq ja majac jeszcze swoja B5 1.8 20V jadac spokojnie bez glupot mialem osiagi w cylku mieszanym 9 ltr a wiadomo jak sie ma ciezko noge i chce sie troszke poszalec, popisac przed innymi to nawet potrafila 15 ltr a zapewne potrafi i wiecej.

Teraz starzy smigaja moja ekss i jest ona w gaziku pali 10-12 ltr przwaznie zalezy w jakim cyklu smigaja...pzdr

Chyba chcecie się tylko pochwalić (a może to i przwada) swym tak niskim spalaniem i co to ma znaczyć ta tzw. "PORASZKA", bo ja mam na PB 15l/100 lub na gazie ok.16l/100 w miescie i to bez względu na to, jak jeżdżę czy delikatnie ,czy depczę w pedał gazu.

Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy. Czy Diagnostyka coś wykaże (jakaś regulacja?).

Silnik pracuje normalnie (tak mi się wydaje) nie muli , nie szarpie , i nie ma z nim żadnych odczuwalnych problemów , temp. silnika 90oC. Przed załozeniem gazu spalanie PB było takie same. To jak to własciwie jest z tym spalaniem? i gdzie jest prawda o tych zużyciach paliwa?.

Zamiast ja :drunk: to pije moje :audi:

:a4fan: Pozdrawiam ;)

Opublikowano

U mnie wygląda to tak:

Trasa (spokojna jazda tak do 120km/h) 7-7,5 litra

Miasto hmm... dyszke wciągnie jak nic z tym że sporo jeżdzę na niedogrzanym silniku. Zanim zdąży się nagrzac już jestem na miejscu. (dom-uczelnia, uczelnia-dom)

Opublikowano

niedzielna trasa z Malborka do Świecka (przejście z Niemcami) 400 km zrobiona w 4 godziny z kawałkiem spalanie 6,89 L/100 km czyli :thumbup:

Opublikowano

Wymieniony termostat, teraz powinno spaść spadanie bo temperatura jest non-stop 90 (na VAG-u 91), a poprzednio jak było zimno było 65-75 stopni (na liczniku)

Opublikowano

u mnie sprawa ma sie następująco :naughty: trasa średnio szybka 6 z małym hakiem miasto 8-9 [br]Dopisany: 04 Grudzień 2007, 18:59 _________________________________________________aha znam kolege który dał by se ręke uciąć że jego octa 1.9 110 km spaliła mu 3,5 l w niemczech :polew: i nie da się mu tego wybić z pały

Opublikowano

u mnie po zmianie oponek na 205, spalanie o 0,5l w dół :th: (pomimo zimnych dni :))

Opublikowano

rzeźnik.

aha znam kolege który dał by se ręke uciąć że jego octa 1.9 110 km spaliła mu 3,5 l w niemczech i nie da się mu tego wybić z pały

na kompie to może i tyle mu pokazywało (u mnie pokazuje jakieś 0,6 litra mniej niż w realu i muszę to zweryfikować...)

Opublikowano

Ostatni test :

Zatankowalem za 100zl po 4,37 , na kompie przy tankowaniu bylo 0 :) przejchalem 160km TYLKO po miescie , korki , i ciezka noga :) Ile wychodzi ?? :P

ok 14.3l/100km,

tyle to mi paliła BMW 320i 150KM przy spokojnej jeżdzie po mieście, więc u ciebie nie wygląda to tak źle

Opublikowano

6,5 miasto

5,1 trasa :oklaski: :notworthy:

Opublikowano

cuber, nie znam sie, ale wyglada mi to poprostu na kiepski soft - jesli nic innego nie kuleje. Twoje 1.9 pali praktycznie tyle co moje szesciogarowe 2.5Q - oprocz tego 4.9 w trasie, bo to ciezko u mnie osiagnac :P

no to Flayer musze powiedzieć iż jeżdzac przez ostatni czas po miescie spokojnie,"płynnie" w korkach i nie tylko spalanie wysżło mi 6,6 l/100km więc chyba OK , zaliczyłęm nawet trase i spalił 5,4 l/100 km ale to jest takie turlanie się....

Opublikowano

No, to w takim razie jest ok... musisz robic niezly przeciag jesli w miescie osiagasz 10 :)

Ja ostatnio zaobserwowalem, ze 2.5 chyba nie lubi turlania sie. Jezdzilem spokojnie jakies 5 dni (~ 800 km) i spalanie oscylowalo wokol 8.2, nastepny tydzien byl juz normalny (normalna jazda w miescie, trasa srednio 140, do 170) i wzroslo raptem do 8.4/8.6

Opublikowano

ha a mi ostatnio nie pali wiecej jak 10,5. moze dlatego ze w Szczecinie 10 stopni bylo... :mysli: