Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostanio pisałem, że po mieście bierze mi 12l/100km i dziwiłem się, jak to możliwe, aby ADR spalił komuś poniżej 10l/100km. Ale postanowiłem sprawdzić, czy rzeczywiście można zejść poniżej 10l/100km w cyklu miejskim (i tylko miejskim). Zalałem pod korek i jeździłem nie przekraczając 3000 obrotów (z reguły było najczęściej 2500 obrotów), pedał przyspieszenia nigdy nie został doduszony max. do podłogi i tak męczyłem się przez prawie 2 tygodnie. Zaznaczam również, że klima cały czas włączona i ustawiana w przedziale 19-21 stopni.

Wynik końcowy po ponownym zalaniu pod korek - 10,55l/100km.

Podejrzewam, że jakby wyłączyć klimę to spokojnie bym się zmieścił w 10l/100km, ale ....... taka jazda jest po prostu wnerwiająca. To ja juz wolę niech smali mi 12l/100km, ale przynajmniej żona nie powie mi, że w takim tempie i z taką dynamiką jazdy to ona może jeżdzić komunikacją miejską.

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Juz mam pewien pogląd o jeździe po mieście

generalnie mój V8 NIE lubi miasta

Jazda w stylu jaki opisałeś powyżej szacuję na 14-15 litrów (100% miasto)

Norma wynikałoby 16-21 litrów (zależy jakie korki i czy krótkie dystansy na zimnym)

Przy krótkich dystansach na zimnym motorze i w korkach w Wawie szacuję lekko 21-25 litrów

generalnie ostatnie 200-300 km zrobiłem po mieście i okolicach (powiedzmy 60% miasto) --> średnie 14.8

Opublikowano

około 600km. zbiornik 70l. silnik 2.0 96kw skrzynia multitronic .

Wiekszość czasu jazda po Krakowie.

Opublikowano

Trasa 250km w tym ok. połowa trasy autostrada (150km/h) 20 km w Poznaniu (strasznie wooolno... :)) i reszta normalne drogi (80-130 km/h) ==> 8,3 litra/100km

A podobno samochod z Q pali 1-1,5l wiecej... mi pali tyle samo przy takiej przejazdzce (7,5-8,5l przy trasie i sporadycznym "miescie").

Opublikowano

Ostanie wyniki 1.6 ADP

13,1 litra/100km - miasto (20-60km/h)

8,3 litra/100km - trasa (80-110km/h)

Opublikowano

Ostanie wyniki 1.6 ADP

Jeden z nielicznych ktory podaje prawdziwe spalanie ..;]

Opublikowano

A podobno samochod z Q pali 1-1,5l wiecej... mi pali tyle samo przy takiej przejazdzce (7,5-8,5l przy trasie i sporadycznym "miescie").

To nie wiem... :mysli: Albo ja mam ciężką nogę, albo Ty jeździsz jak emeryt... ;)

Opublikowano

E7, z Warszawy na Mazury:

2 pasy - 150-170 km/h

1 pas - 120-150, do 170-180 przy wyprzadzaniu :przebiegly:

I spalil mi jakies 8,2-8,5. Oczywiscie nie ma szans na zejscie ponizej 8l przy takich predkosciach.

Opublikowano

No to ładnie Ci pali :th: tylko nadal nie wiem jak to robisz, bo jeśli dobrze pamiętam to mi na tempomacie 150km/h bierze ok. 10l :mysli: ale jak masz takie spalanie to :notworthy:

pzdr. :a4fan:

Opublikowano

Piechol:

Mowie oczywiscie o srednim spalaniu, nie chwilowym...

Mi przy tempomacie (150 km/h) na autostradzie podczas powrotu z niemiec FIS pokazywal 7,5 :cool:

Dzis pojezdzilem tez troche po miescie i przy spokojnej jezdzie (wieczor, troche swiatel, predkosc do 70-80) - wyszlo srednio 9,5.

Opublikowano

To ładnie :afro: to jak kiedyś będę miał prostą drogę to sprawdzę jeszcze raz ten tempomat :evil:

Opublikowano

Wrocilem wlasnie z trasy Kielce- Szczecin. 6.4/100, srednia V- 80 km/h (korki roboty drogowe).

Opublikowano

Ostanie wyniki 1.6 ADP

Jeden z nielicznych ktory podaje prawdziwe spalanie ..;]

U mnie to samo w miescie.

Ostatnia trasa 40-80 v-max 120+troche jazdy na luzie 7,1l.

Ale to juz nie jazda tylko meczarnia :D

Opublikowano

Trasa: Bruksela - Warszawa 1350 km.

Spalanie: 5,3

Na autostradzie przy 120-140 km/h zasieg podchodził pod 1390 km. na baku czyli jakies 5l/100km ;)

Opublikowano

Wrocilem wlasnie z trasy Kielce- Szczecin. 6.4/100, srednia V- 80 km/h (korki roboty drogowe).

Jeśli nie pomyliłeś się przy pisaniu tego posta....... to Ci gratuluję, osiągnęłeś wynik nieosiągalny dla mojego silnika ADR, zważywszy na fakt, że męczyłeś się z korkami. Jadąc z górki wyłączałeś silnik, a na prostych żagiel przez szyberdach wystawiałeś??? Jakby mi na trasie i na dodatek w korkach ADR spalał 6,4l./100km. to bym już nad kupnem traktorka się nie zastanawiał.

Opublikowano
Jeśli nie pomyliłeś się przy pisaniu tego posta....... to Ci gratuluję...

Korki w Poznaniu i Kaliszu. żadnych ostrych przygazówek, wszystko jak najpłynniej. Dzis w nocy wrocielm z trasy Gdańsk- Szczecin, srednia V 85km/h spalanie 6,7l/100km. Płynna jazda czyni cuda...

Opublikowano

Dzis pobilem rekord.

Typowy warszawski megakorek popoludniowy: srednie 19.0 :cool:

Opublikowano

Dzis pobilem rekord.

Nic tylko na rowerze jezdzic.. :przebiegly:

Opublikowano

Dzis pobilem rekord.

no kurde.... jak w trasie mógłbym lekko zejsc do 5.5, to w miescie od dwóch dni mam 9L :disgust:

prawie dwa razy więcej :blink:

Opublikowano

Dzis pobilem rekord.

a zawsze chcialem diesla... juz nie chce :P