Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i Ajonak nie ma quattro ;)

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

mi moja A4 spali 5l-5,5l ON z BLISKIEJ :> oczywiscie delikatne przyspieszanie i jazda do max 130-140km/h 70% trasa 30%miasto

ale jak mam humorek to na tej samej trasie spali 8l ale to juz niema nic wspolnego z oszczedzaniem i rozsadkiem :evil:

Opublikowano

No i Ajonak nie ma quattro ;)

adikrakow tez nie ma.

Opublikowano
BP Ultimate, 130km/h (caly czas tempomat) - 7.9l

EkoDiesel Orlen, 130km/h (caly czas tempomat) - 7.2l

Czyli EkoDiesel jest lepszym paliwem od BP Ultimate? A może na Ultimate jechałeś pod wiatr skoro trasa ta sama?

Opublikowano

Codziennie robie ta sama trase i wynik od 3 dni jest taki sam... BP Ultimate podobno sie mocno popsul w ciagu ostatnich paru miesiecy. Poza tym (vide Rogal) to paliwo nie jest zbyt dobre dla samego silnika... wyzsza temperatura spalania, pali uszczelki...

Opublikowano

1.6 200km w mieśnie i 250 w trasie, nie wyjeżone do konca i weszło 47l chyba tak że spalanie wyszło 8.7l/100km; tragedii nie ma, szału też nie, trasy krótkie raczej i ciągle gaz/hamulec i zimno..

Opublikowano

Witam,

Moja A4 z silnikiem 2,6 V6 automat ma bardzo umiarkowany apetyt:

miasto (Wawa i korki) - 10l/100km - przy rozważnym używaniu pedału gazu

trasa - 8,5l/100km - dość spokojana jazda do 130k/h

rodzaj benzyny jest też chyba istotny w spalaniu - ja jeżdze na V-pover 95.

Oczywiście jak popuszacze wodze fantazji to apetyt na spalanie też rośnie :-)

pozdrawiam,

Duczy

Opublikowano

moja Niunia na 60 litrach przejchala 1150 kilometrow :dance: pierwsze 850 to trasa reszta juz różnie :) i nie zastanawialem sie zbytnio nad tym czy jade ekonomicznie :)

Opublikowano

Po spocie w KCH , czyli wiekszosc trasa , spalanie 11,4 :) predkosci 160-180km/h , po zadupiach duzo wolniej ale ze stala predkoscia :)

Opublikowano

Witam,

Moim autkiem zrobiłem dopiero trzy baki i zawsze wychodzi mi śr. sp. 7,2l. Nie mam żadnych umiarkowanych tras, różnie bywa, a czasami też przyczepka za mną jedzie ( pełna ) i spalanie jest takie samo.

Tankuję tylko Orlen zwykły diesel, innego jeszcze nie sprawdzałem.

Opublikowano

Witam,

Moim autkiem zrobiłem dopiero trzy baki i zawsze wychodzi mi śr. sp. 7,2l. Nie mam żadnych umiarkowanych tras, różnie bywa, a czasami też przyczepka za mną jedzie ( pełna ) i spalanie jest takie samo.

Tankuję tylko Orlen zwykły diesel, innego jeszcze nie sprawdzałem.

wynik w normie chociaz w mojej opini troche duzo jak na AFN. bez katowania pedału gazu powinno byc w okolicach 6 litrow a nie 7. moze to wynika z twojej techniki jazdy.

ja od kiedy jezdze codziennie do pracy ponad 40km w jedną stronę z czego wiekszosc na trojmiejskiej obwodnicy mam bardzo ladny wynik ok 1100 km na zbiornik pod czubek czyli prawie 62 litry. co daje spalanie ok 5.5

jest to wynik spokojnej jazdy i uzywania tempomatu. ( kolo : stalowka 195/65 )

( przy robieniu ponad 3 tys km miesiecznie czlowiek zaczyna dokladnie liczyc ile spala mu jego audi ;p )

pozdrawiam ;)

Opublikowano

No masz rację Lukbro, troszki dużo i ciekaw jestem jakby to w trasie wyglądało. Ja głównie po mieście pomykam, a trasy jak coś to krótkie. Jeżdżę raczej spokojnie :mysli: ze świateł pierwszy nie ruszam :)

Opublikowano

A mój wózek ostatnio pali około 5,5 (ostatni pomiar, 70% poza miastem) -6,2 l/100km. Jazda spokojna.

Tankuje ostatnio tylko na Carrefuorze (widziałem że tam są dostawy z Orlenu)-> co ciekawe tankowałem na Neste i Orlenie i spalanie było to samo niezależnie od tego czy to by zwykły diesel czy Verva.

W lecie potestuję BIO-Diesel.

Opublikowano

Mi dzis na trasie (50km, tempomat na 130km/h) spalil 6.9 :naughty: A po zdjezdzie do miasta (15km) wzroslo do 7.4 :)

Opublikowano

witam :hi:

moj motorek jest bardzo oszczedny w sumie srednie spalanie wynosi pomiedzy 5,5-6 litra na 100km przy jezdzie normalnej do 140 km Czesto jezdze po autostradach Czechy Niemcy Austaria Wlochy ale i normalnych podrzednych drogach Czestochowa-Kielce najmniej spalila mi 5 litrow najwiecej 7 . Maksymalna predkosc jaka jechalem 210 km/h.

Ile wchodzi wam litrow ropki do baku? u mnie 66 litrów Pozdrawiam :a4fan:

Opublikowano

Wczoraj wróciłem z trasy (1200 km, 100 km w korku), Średnia wyszła 5,8/100km, czyli prawie 1000km na zbiorniku. W mieście 7l/100 czyli ok. 800 km na zbiorniku.

Opublikowano

Panowie a czy to prawda, że na tempomacie troszke więcej pali.

Takie opinie od "busiarzy" którzy trasy robią słyszałem?? :mysli:

Pozdr.

Opublikowano

ostatnio robilem test na 10km bo akurat wracalem od dziewczyny i chcialem zobaczyc jakie bedzie spalanie na PSJ + luz... wynik:srednie spalanie na 10km wynioslo 2.8l :mysli::kox:

Opublikowano

Piotrek98igo, ale 10km to nie jest zaden miarodajny wynik...

Co do tempomatu - mi pali raczej mniej gdy komputer trzyma stala predkosc, a nie moja noga...

Opublikowano

Piotrek98igo, ale 10km to nie jest zaden miarodajny wynik...

Co do tempomatu - mi pali raczej mniej gdy komputer trzyma stala predkosc, a nie moja noga...

hehe no epoki lodowcowej to nieodkryles,wiem o tym...ale to tylko takie spostrzezenie (test)