Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi:

110 TDI

miasto - 6.5l/100km

trasa 120-150 km - 5.5l/100km

ON - Shell V-Power

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Z tempomatem podobno tak jest że lekko więcej

Wynika podobno to z tego że komputer stara się utrzymać za wszelką cenę stałą prędość, więc częste korekcje na + i na - co podobno powoduje lekko większe zużycie, najmniejsze to by było jakby ustawić niue stałą prędkość a stałe obciążenie (taka moja opinia)

Opublikowano

LPG - w jeździe mieszanej około 12 litrów, raz sprawdzałem tylko po mieście to wyszło około 15 litrów

Opublikowano

w trasie 580km średnio 9,1l/100km :)

Opublikowano

A4 97r. 1.8 125KM 20V

10l 80% miasto 20% trasa

8l 95% trasa 5% miasto

Opublikowano

Trasa - 10/100 - Pb

Miasto - od 17 do 19 /100 Pb

Czy coś jest nie tak ? Bo wydaje mi się że trochę chlepce . Jeżdżę średnio , raczej go nie żyłuję.

Czy po podłączeniu VAG-a wyjdzie że coś jest nie tak ?

Opublikowano

Trasa - 10/100 - Pb

Miasto - od 17 do 19 /100 Pb

Czy coś jest nie tak ? Bo wydaje mi się że trochę chlepce . Jeżdżę średnio , raczej go nie żyłuję.

Czy po podłączeniu VAG-a wyjdzie że coś jest nie tak ?

na bank wyjdzie, spalanie masz dużo za duże w mieście, w trasie mogłoby być o litr mniejsze.

Opublikowano

Będę potrafił sobie Vagiem sam sprawdzić ? Tzn. wkleił bym jakieś logi dla Was.

A ile powinien mi na mieście palić jeżdżąc tylko krótkimi cyklami ( odcinkami ) - np. raz dziennie po 2 lub 3 km ?

Opublikowano

poradzisz sobie ze zczytaniem błędów. poczytaj ten temat ale wg mnie na krótkich odcinkach przy bardzo delikatnym obchodzeniu się z gazem powinien chlapnąć 12-13 litrów.

Opublikowano

poradzisz sobie ze zczytaniem błędów. poczytaj ten temat ale wg mnie na krótkich odcinkach przy bardzo delikatnym obchodzeniu się z gazem powinien chlapnąć 12-13 litrów.

Jak rok temu sprowadziłem go do Polski to falowały obroty i na skrzyżowaniu lubił sobie zgasnąć. W forum pisali że przepustnica do czyszczenia. Postanowiłem wyciąć kata i wstawić rurkę. Co się okazało - pofalowało tak przez kilka dni i na tym koniec, już nie gasło. W tej chwili bardzo rzadko obroty zafalują ( auto nie gaśnie ) . Może tu gdzieś tkwi przyczyna dużego spalania. Filtr powietrza nówka ( zawsze wszystko wymieniam na czas ).

Opublikowano

hmm ja mam silnik 1.8 125 km i na miescie mi spala 10 l ty masz 2.8l wiec nie dziw sie jak ci spali 15-16l jak wysoko krecisz spali wiecej jak go nie podkrecisz to go mulisz i tezz bedzie hleptal... co do przepustnicy to sama przepustnica nie zmiejszy ci spalania o 5l

Opublikowano

To może ja go zamulam :). Hmm, to w zasadzie jak sie powinno jeździć silnikiem 6-cyl. ? W zakresie jakich obrotów ? podajcie przykład.

Opublikowano

Jakie predkosci?

Pytam z ciekawosci, bo nawet moje Q ma problemy zeby spalic tyle w trasie...

Opublikowano

Jak kolega jezdzi na krotkich dystansach , to ja bym sie nie dziwil takim spalaniem :) Ale to raczej przy troche ciezszej nodze , by mu tyle palilo. Chociaz nie widze tu jakiegos duzego odskoku :)

Opublikowano

:shocked::blink::slina::shocked:

Średnia ostatnio z 280 km (90% trasy) 11,4 l/100 km ... ta wymiana termostatu sporo pomogła...

Na FIS-ie, więc w rzeczywistości gdzieś 11,9-12 (bo FIS mi zaniża o około 0,5 litra)

Opublikowano

Jakie predkosci?

Pytam z ciekawosci, bo nawet moje Q ma problemy zeby spalic tyle w trasie...

na autostradzie 170-210, na normalnych drogach to wiadomo jak pusto i równo to momentami do 150, średniej prędkości nie pamiętam :)

Opublikowano

Mój jak sobie pojade cały czas autostradą 22 to łyka 13 literków, a w cudownym Grodzie Kraka w wspaniałych korkach średnia wychodzi

mi 12,2 litra :wallbash:

Opublikowano

100% trasa , na urodzinki i spowrotem :P

Autostrada srednio 150-160km/h , droga 81 (ekspresowa i ogolnie dwupasmowa) 120-130km/h , no i chwilami , jak korki czy cus to zdecydowanie wolniej :)

Dystans wyszlo mi gdzies ok. 350km

SREDNIA: 8,4L/100km (na FISie) :decayed: :decayed:

Opublikowano

w sumie 1260 km Mk-Wisła-Mk - 80 litrów = 6,3 litra także :decayed:

Opublikowano

17.1L na fisie :shocked: