Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy 240 km/h na cyferblacie (225/45/17) spalanie z FISa oscylowało wokół 18-19l :evil:

Ja osiagam wieksze na jedynce...

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Przy 240 km/h na cyferblacie (225/45/17) spalanie z FISa oscylowało wokół 18-19l :evil:

Ja osiagam wieksze na jedynce...

Flyer innych sie czepiasz, a sam popełniasz błędy. Ten post nic nie wprowadza do tematu.

Opublikowano

Tylko nie miałęm okazji sprawdzić jaką ma pojemność bak. Słyszałem że 65 l. Czy to prawda??

62 l :th:

dzisiaj zatankowałem 66 litrów, kontrolka oczywiście na żółto, a komputer pokazywał, że przejadę jeszcze 60 km. czyli instrukcja mówi prawdę - bak 70 litrów.

Opublikowano

Wczoraj tankowałem i wynik jeszcze lepszy niż ostatnio.No ale się już ciepło zrobiło.

Średnia poniżej 7,5l/100km

Opublikowano

To raczej normlane ze względu na automat, z nim zawsze więcej pali. A jaki masz styl jazdy?? Ostry, normlany czy PSJ??

Bo ja jeżdżę raczej normlanie, jak trzeba docisnąć to nie oszczedzam, a ogólnie jade spokojnie.

Styl jazdy normalny, ale czasem też przyciskam.

A co to znaczy PSJ?? :mysli:

Opublikowano

Flyer innych sie czepiasz, a sam popełniasz błędy. Ten post nic nie wprowadza do tematu.

Jesli mielibysmy na sile interpretowac regulamin forum, to moj post jest na temat, a znacznie wieksza ilosc pomijanych przez moderatorow postow to offtop. :tongue4:

EOT.

Opublikowano

A co to znaczy PSJ??

PSJ - pier**lony Styl Jazdy (czyli tak jak jeżdżą starsi panowie oszczędzajacy paliwo i samochód, obroty do max 2 tyś., itd.)

Opublikowano

:polew: :polew: :polew:

ale tak sie nie da jezdzic,bo auto sie dusi za kazdym razem ,kiedy chcesz przyspieszyc

Opublikowano

To nie temat o PSJ :tongue4:

Opublikowano

musze przyznac że rozwinięcie skrótu dosyć dosadne :polew: :polew:

Opublikowano

Witam!

U mnie wyglada to nastepujaco.

Miasto:

- non stop w korku 4km w jedna i druga strone - 12.3 l/100km

- sporadycznie w korkach i jazda na dluzsze dystanse ok 20km w jedna strone - 9.3 - 10.6 l/100km

Trasa:

- typowa "przelotówka" predkosc od 90 - 110 - (sporadycznie) 160 - 6.7l/100km

Mieszana (mniej wiecej połowa miasto połowa trasa):

- 7.1 l/100km

Silniczek 1.6 ADP. Zmiana biegów przy 3,5 tys obrotów (Niższe obroty nie maja sensu bo wcale nie pali mniej)

Oponki 205/65/15 Dunlop Sport

PS. Gaz do podłogi tylko miasto - 16l/100km :hi:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

hej. wczoraj kupiłek A4 B5 z 1997 roku. wersja AVANT 1,9 TDI 110 km. Dziś zaświeciła się rezerwa, odrazu pojechałem na stacje. Weszło równe 59 litrów. Dziwne. W necie pisze ze bak ma 62 litry a przecież rezerwa chyba z 5 litrów przynajmniej powinna mieć? To znaczy ze bak moze byc 70 litów czy może odpowietrznik jeszcze cos lyka ?:)

Opublikowano

Moja A4 troche wciąga ostatnio zalałem za 100zł ok. 22 litrów i przejechałem tak ok. 110 kilometrów, ale przy ostrej jeździe(max. do 6000 obr.) ponieważ testowałem autko. Czy to troche nie za dużo???(20l/100km.)

Opublikowano

Moja A4 troche wciąga ostatnio zalałem za 100zł ok. 22 litrów i przejechałem tak ok. 110 kilometrów, ale przy ostrej jeździe(max. do 6000 obr.) ponieważ testowałem autko. Czy to troche nie za dużo???(20l/100km.)

jest ok, pociągnij wyżej i hamuj później to weźmie jeszcze odrobinę więcej :)

Opublikowano

hej. wczoraj kupiłek A4 B5 z 1997 roku. wersja AVANT 1,9 TDI 110 km. Dziś zaświeciła się rezerwa, odrazu pojechałem na stacje. Weszło równe 59 litrów. Dziwne. W necie pisze ze bak ma 62 litry a przecież rezerwa chyba z 5 litrów przynajmniej powinna mieć? To znaczy ze bak moze byc 70 litów czy może odpowietrznik jeszcze cos lyka ?:)

To oznacza,że na stacji licznik zatankowanych litrów paliwa za szybko się obraca i przekłamuje. Weż pusty karnister 20 litrowy i zalej na tej stacji do pełna-pewnie wejdą 23 litry :tongue4:

Opublikowano

To oznacza,że na stacji licznik zatankowanych litrów paliwa za szybko się obraca i przekłamuje. Weż pusty karnister 20 litrowy i zalej na tej stacji do pełna-pewnie wejdą 23 litry :tongue4:

pod sam korek - wejdą, nawet na stacji, której licznik nie przekłamuje :)

Opublikowano

A co to znaczy PSJ??

PSJ - pier**lony Styl Jazdy (czyli tak jak jeżdżą starsi panowie oszczędzajacy paliwo i samochód, obroty do max 2 tyś., itd.)

ehhhh .... nie dorabiajcie nowych historii .... :confused4:

od samego poczatki powstania skrótu PSJ jego tluamczenie bylo i bedzie : piz*owaty Styl Jazdy

i dokladnie to sie odnosi do emeryckiego stylu prowadzenia auta ...

koniec OT

spalanie w miescie: 7.4l/100 km

Opublikowano

Mi pali jakieś 7,5/100km

O dziwo niewiele więcej niż Spanky'emu przy większej masie (czyt. quattro) i zbliżonych wartościach pod maską :wink4:

Opublikowano

Mi pali jakieś 7,5/100km

O dziwo niewiele więcej niż Spanky'emu przy większej masie (czyt. quattro) i zbliżonych wartościach pod maską :wink4:

bo jezdzisz jak Ci.a .... :polew: :polew: :polew:

musze Ci pokazac do czego sluzy pedal gazu .... :naughty: