Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie spalanie w trybie codziennym:

1)dom - praca - dom :zemdlal:, czyli ok. 40km w dwie strony w korkach (pruszków - przez jerozolimskie - łopuszańska :slina: ) do. 10 l / 100km

2) trasa do 7

A na LPG:

1) ta sama trasa ;P - na 40 litrach - do 300 km czyli ponad 10 l / 100 km

2) w trasie 8-9l

Ale to przy jeździe codziennej, zazwyczaj pali więcej :th:

W tym tygodniu wymieniam filtry, przeczyszczę przepustnice, może Egr. Powinno być lżej ze spalaniem.

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

bo jezdzisz jak Ci.a .... :polew: :polew: :polew:

musze Ci pokazac do czego sluzy pedal gazu .... :naughty:

Bardzo dobrze wiem od czego jest pedał gazu :angry:

Po programie było ostre ciśnięcie non stop i ani razu nie udało mi się przekroczyć 7,5/100

Ostre ciśnięcie oznacza u mnie dosyć częste wciskanie pedału do dna i granicą prędkości dochodzącą do 180 czasem 190 :naughty:

PS. Zobaczymy co będzie teraz bo mam zamiar cały zbiornik przejechać w korkach a przy pustej drodze z pedałem w podłodze :wink4:

Opublikowano
dzisiaj zatankowałem 66 litrów, kontrolka oczywiście na żółto, a komputer pokazywał, że przejadę jeszcze 60 km. czyli instrukcja mówi prawdę - bak 70 litrów.

U mnie około 1000 km na baku.Trasa+miasto.

Też mi pare razy weszło 65 litrów raz nawet 68 i to na rożnych stacjach więc bak mam chyba 70 litrów

Opublikowano

na silniku 1,8 adr na 55l paliwa przy mieszanym trybie wychodze 630 km, a na trasie ok.700km oczywiście różnie to jest z szybkościami, ale przeważnie go ciągne ostro... :tongue4:

Opublikowano

motór BDG, trasa Niemcy -> Polska (A3->A9->ring berliński->berlinka->szczecin->trójmiasto), około 1200km

średnia z FISa 8,4

średnia prędkość 120km/h (z FISa) (po Niemczech odcinki gdzie 200km/h było dłuuuugo trzymane - cicho mi tutaj :-P )

przy 200km/h pali w przedziale 11-12 (wcale nie tak dużo chyba)

kierowca + komplet dodatkowych opon + 90 butelek wina

Opublikowano

Czyli spalanie takie samo jak przy 2.5 Q :tongue4::kox:

Opublikowano

spokojnie :gwizdanie: spalanie zawyżone przez.... jazdę po Niemczech :evil: dopiro potem zaczęło spadac.

Ale porównania co do motóra 130ps to nie ma, to był wymiatacz pod względem ekonomii :hi:

Prosze uzupelnic profil :polew::decayed:

Opublikowano

spokojnie :gwizdanie: spalanie zawyżone przez.... jazdę po Niemczech :evil: dopiro potem zaczęło spadac.

Ale porównania co do motóra 130ps to nie ma, to był wymiatacz pod względem ekonomii :hi:

To czekamy na wpis w tym dziale ;)http://www.a4-klub.pl/smf/moja_a4-b16.0/

Opublikowano

m

:polew:

dobre jakies ... ?

Opublikowano

W niektorych warunkach spali Ci tyle, co i przecietny AVF :tongue4:

Opublikowano

motór BDG, trasa Niemcy -> Polska (A3->A9->ring berliński->berlinka->szczecin->trójmiasto), około 1200km

średnia z FISa 8,4

średnia prędkość 120km/h (z FISa) (po Niemczech odcinki gdzie 200km/h było dłuuuugo trzymane - cicho mi tutaj :-P )

przy 200km/h pali w przedziale 11-12 (wcale nie tak dużo chyba)

ja ostatnio miałem okazję jechać 80 km przez miarę kręte i nierówne drogi (góra,dół)

średnia tak 80-100km/h , 6 biegu nie używałem , pedał był "muskany" :decayed:

spalanie 5,8 w 2.5BDH Q :naughty: , Cubera 1.9 170km na tym samym odcinku miało średnią 5,6 :naughty:

Opublikowano

W niektorych warunkach spali Ci tyle, co i przecietny AVF :tongue4:

Tyle że bicie takiego rekordu wymaga stalowych nerwów :shocked: Szóstka, max 100 km/h i zero jakiegokolwiek wyprzedzania

Ale jak o tym zapomnisz i zaczniesz budzić te sześć garnuszków :evil:

Opublikowano

Niezle... ciekawe ile Wam wyszlo realne spalanie (bo rozumiem, ze to wyniki z FISa).

Mi sie nie udalo nigdy zejsc ponizej 6,3.

Opublikowano

Niezle... ciekawe ile Wam wyszlo realne spalanie (bo rozumiem, ze to wyniki z FISa).

Mi sie nie udalo nigdy zejsc ponizej 6,3.

Tak , dane z FISa. Nadmieniam iż nigdy w przyszłości nie zamierzam już tak jeżdzić :decayed:

Opublikowano

Mi raz sie udalo zrobić wynik 5,8 na trasie Warszawa-Rzeszów, ale na padnietej turbinie, predkośc max 120 km/h i bardzo delikatnie z gazem.

Opublikowano

wyniki z Fis'a moga przedstawiac realne spalanie .... kwestia kalibracji wskazan .... :wink4:

Opublikowano

m

:polew:

dobre jakies ... ?

noo, ale to nie dla mnie i tak było... Straaaszne pieniądze, facet w ciągu roku kilka takich zakupów potrafi zrobić (około 1500EUR zakup)

Trzeniu

spalanie 5,8 w 2.5BDH Q

przyznaję, że zadziwiająco niskie spalanie :th:

Opublikowano

wyniki z Fis'a moga przedstawiac realne spalanie .... kwestia kalibracji wskazan .... :wink4:

dokładnie, FIS wskazuje dokładne spalanie, ale tylko w określonych warunkach, tzn gdy cały dystans jeżdżę tym samym stylem. gdy kilkadziesiąt km zrobię spokojnie i kilkanaście szybko, to FIS sporo zaniża (niecały litr na 100)

Opublikowano

No i oczywiscie zalezy jak czesto kasujemy srednie spalanko u mnie ostatnio nie chce zejsc po nizej 6.4 w miejskim trybie noga coraz ciezsza czy co :mysli:

Opublikowano

witam

u mnie srednie spalanie w cyklu mieszanym 11l/100km