Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AJM] Audi A4 B5 dupowóz by Rafal102 .. :D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. chciałbym przedstawić wam swoje autko jakim jest Audi A4 .. :)

Audi zostało ściągnięte z Francji. i jest to samochód z 2000 roku. z przebiegiem 250tkm

Silnik w tym samochodzie to kleczący diesel 1.9 na pompo wtryskach o seryjnej mocy 115 KM. Jako, że jestem miłośnikiem zwiększania mocy w dieslach to tego również nie mogłem zostawić w spokoju i po wizycie w Tune-Up autko wypluło 145KM i 340NM.. :D

Autko jest usadzone na 16 calowych felgach i tak na razie zostanie bo to ma być autko do wożenia się z komfortem.. :)

Autko jest dość bogato wyposażone. Zaczynając od skóry i elektrycznie ustawianych foteli po klimatronic elektryczne szyby lusterka i cała inną gamę elektryki umilającej jazdę kierowcy i kończąc na wykończeniach drewnianych i pakietem chrom na zewnątrz .. :)

Car Audio.. hmm.. jest to 8 seryjnych głośników z zabudowanym seryjnym subwooferem po zmieniarkę seryjną i seryjnie zabudowane radio kończąc na sterowaniu tym wszystkim z kierownicy i to mi się podoba i to zostaje.. :)

I kilka fotek mojego nabytku.. :)

dsc02515o.jpg

dscf3831.jpg

dscf3836.jpg

dscf3826j.jpg

p7037146.jpg

p7037154.jpg

Opublikowano

Ładna sztuka, powodzenia w użytkowaniu :good:

Opublikowano

zaje*ista sztuka :kox:

ta skórka, ta kiera, szkoda, że drewno zamiast aluminium jest w środku :wink4:

wypoleruj kominki :decayed:

Opublikowano

:good: :good: :good:

W środku b. ładna

Opublikowano

ładna jest :)

michu dobrze gada szkoda że "drewno" w środku

Opublikowano

No i Audi też może się zepsuć.. :(

Ostatnimi dniami Audi odmówiła posłuszeństwa.. I turbo powiedziało "PA PA PA"

Konsekwencje tego były nie ciekawe ale skończyło się jedynie na wymianie turbinki i czyszczeniu całego dolotu.. :(

dscf5135.jpg

dscf5141.jpg

Olej był wszędzie..

dscf5142.jpg

dscf5154j.jpg

Jednak bardzo się zdziwiłem czemu Turbina tak szybko zdechła.. co prawda autko było po programie ale Tuner twierdził, że Turbo jest w bardzo dobrej kondycji.. Po oględzinach doszedłem do wniosku, że odkręciła się śruba trzymająca wirnik, śmigło jak kto woli.. :D następnie turbina tą śrubę zassała a ona rozwaliła łopatki doprowadzając do ukręcenia się wałka .. :( Rzadki przypadek ale się zdarza.. :(

dscf5147e.jpg

Myśląc o kupnie turbiny nie mogłem pozwolić by kupić seryjną turbinę i ją zamocować, dlatego postanowiłem kupić trochę większą i bardziej wydajniejszą i wybór padł na BRD ... :)

dscf5161.jpg

Musiałem jeszcze wymienić IC ponieważ ciężko było pozbyć się wszystkich resztek turbiny które się w nim zatrzymały.. :(

dscf5157.jpg

Po wyczyszczeniu wszystkiego aż miło było wszystko zmontować z powrotem.. :P

dscf5167f.jpg

Po wszystkim trzeba było udać się do Tunera ( TUNE-UP) by wystroił autko pod nowe graty.. :P

I obecnie autko legitymuje się mocą 162KM i 364NM .. :D:P

Oczywiście potwierdzone wykresem, żeby nie było wyssane z powietrza.

dscf5330c.jpg

No i WIELKIE dzięki dla Rob555 za świetne wystrojenie autka.. :P:)

Opublikowano

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :kox: gratki za nową moc, wynik podobny do mojego :good:

Opublikowano

BRD kupiles uzywane czy regenerowane ? jest teraz jakies źródło skąd można wyrwać taką turbine we w miare dobrym stanie i za rozsądne pieniądze ? Czy BRD wchodzi calkowicie P&P (zadnych przejsciówek, podcinania czegokolwiek) ?

Oczywiscie gratulacje wyniku :good:

Opublikowano

Passka masz ładniejszego :P

Szkoda, że nie udało mi się wysłać wtedy do Ciebie drugiej brd jak dzwoniłeś no ale niestety... A zastanawiałem się po co Ci druga brd:P

Planujesz coś jeszcze modzić w AJM'ie?:)

Opublikowano

Olek ja liczyłem bardziej na Twoją bo z pewniejszego źródła .. :) Ale na czasie mi zależało, bo jak na złość przed świętami nawaliło a autko było potrzebne.. :(

Audi jest do jazdy dla mojej pani i nie planuje większych modyfikacji.. :) Ale wiadomo jak coś się zepsuje to będzie wstawiane większe mocniejsze.. :) Tak jak z Turbiną.. Ale oby jak najmniej awarii.. :)

BRD kupiles uzywane czy regenerowane ? jest teraz jakies źródło skąd można wyrwać taką turbine we w miare dobrym stanie i za rozsądne pieniądze ? Czy BRD wchodzi calkowicie P&P (zadnych przejsciówek, podcinania czegokolwiek) ?

Oczywiscie gratulacje wyniku :good:

Ja polecam kolegę olek_wroc od niego dostaniesz dobrą turbinę.. :)

A Turbo pasuje idealnie. Jedyna przeróbka to przewód idący od zaworu do gruszki trzeba wymienić na grubszy.

Opublikowano

Ja polecam kolegę olek_wroc od niego dostaniesz dobrą turbinę.. :)

A Turbo pasuje idealnie. Jedyna przeróbka to przewód idący od zaworu do gruszki trzeba wymienić na grubszy.

Juz napisalem do niego, teraz czekam na odpowiedz :good:

Opublikowano

Krzysiek piesze wyżej ze Tune-Up :decayed:[br]Dopisany: 25 Listopad 2010, 13:11_________________________________________________masz BRD i program tak? dużą masz turbo dziure?

Opublikowano

Krzysiek piesze wyżej ze Tune-Up :decayed:[br]Dopisany: 25 Listopad 2010, 13:11_________________________________________________masz BRD i program tak? dużą masz turbo dziure?

Łuki ale BRD była wysterowana u Roberta ale pierwszy program gdzie był robiony???[br]Dopisany: 25 Listopad 2010, 13:14_________________________________________________aha już wiem spoko :polew:

Opublikowano

pierwszy post :

"Silnik w tym samochodzie to kleczący diesel 1.9 na pompo wtryskach o seryjnej mocy 115 KM. Jako, że jestem miłośnikiem zwiększania mocy w dieslach to tego również nie mogłem zostawić w spokoju i po wizycie w Tune-Up autko wypluło 145KM i 340NM.." :decayed:[br]Dopisany: 25 Listopad 2010, 13:16_________________________________________________no :naughty:

Opublikowano

Autko do 2 tysięcy jest słabsze jak na oryginalnej turbawce po programie. Ale po 2 tysiącach zaczyna żyć i daje dużo frajdy.. :) No i na pewno jest dużo łaskawsza dla sprzęgła.. :) Nie jest źle.. nawet na 3 biegu ASR potrafi mrugać.. :)