Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie oleje do silników TDI montowanych w Audi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, 'przed chwilą' kupiłem młodszą od mojej starej A4 (BRB bez DPF), czeka mnie wymiana oleju.

Jestem zdecydowany na Castrol SLX Professional Powerflow Longlife III 5W-30 rekomendowany przez ASO, jednak mam prośbę - czy możecie mi polecić sprawdzone źródła sprzedaży takich olejów? W ASO litr kosztuje 95zł, natomiast na allegro można dostać 4 litry za mniej niż 150zł - czy to jest normalna cena? Podaję przykład:

http://allegro.pl/castrol-slx-longlife-iii-5w30-4l-5w-30-bytom-i2009282582.html

firma ma oddział w Bytomiu, nie ukrywam, że byłoby na rękę podjechać i wziąć go bez wysyłki. Czytałem na forum o podróbkach - jak to z nimi jest? Będe wdzięczny za pomoc :)

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=44215.0

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Wyświetleń 1,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witajcie, 'przed chwilą' kupiłem młodszą od mojej starej A4 (BRB bez DPF), czeka mnie wymiana oleju.

Jestem zdecydowany na Castrol SLX Professional Powerflow Longlife III 5W-30 rekomendowany przez ASO, jednak mam prośbę - czy możecie mi polecić sprawdzone źródła sprzedaży takich olejów? W ASO litr kosztuje 95zł, natomiast na allegro można dostać 4 litry za mniej niż 150zł - czy to jest normalna cena? Podaję przykład:

http://allegro.pl/castrol-slx-longlife-iii-5w30-4l-5w-30-bytom-i2009282582.html

firma ma oddział w Bytomiu, nie ukrywam, że byłoby na rękę podjechać i wziąć go bez wysyłki. Czytałem na forum o podróbkach - jak to z nimi jest? Będe wdzięczny za pomoc :)

nie kupuj na allegro,ja się przekonałem na własnej skórze :cool1:
Opublikowano

cytat znaleziony na stronie sklepu z czesciami

"W starszych pojazdach, szczególnie gdy licznik przebiegu pokazuje więcej niż ok. 100.000 kilometrów, zaleca się używanie oleju mineralnego (np. 15W-50). "

:polew: :polew: :polew:

Opublikowano

"W starszych pojazdach, szczególnie gdy licznik przebiegu pokazuje więcej niż ok. 100.000 kilometrów, zaleca się używanie oleju mineralnego (np. 15W-50). "

to ja juz musze chyba na roslinny przejsc :cool1:

Opublikowano

Opublikowano

Czyli 2-3 letnie diesle w Niemczech.

Opublikowano

haha jakie 2 - 3 letnie snisz chyba

widzialem a4 3.0 tdi z 02.2011 z przelotem 186tys km ten to tylko na minerale musial jezdzic :))

Opublikowano

Teraz to macie temat i będziecie wałować to aż do skutku :evil:

Opublikowano

słyszałem że "Kujawski" bardzo dobrze nadaje sie do silnika :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie:

u większosci ludzi którzy pisza takie głupoty edukacja na ten temat zakonczyła sie w głębokim PRL-u

i dlatego powielają bezsensowne wypowiedzi, a jak sie człowiek zapyta dlaczego

to tylko szeroko otwierają gęby, wybauszaja ślepia i tyle... :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Opublikowano

panocku dobrze godocie

moj byly stary b5 2,6benzyna ma najechane juz ponad 280tys odkad pamietam na fullsynt i do dzis tak lata i nic mu sie nie dzieje ma sie dobrze i smiga jak nalezy nic nie cieknie 0 brania oleju ale kurde sa pajace co leja do auta olej od traktora bo tanszy sam takiego na serwisie spotkalem no masakra ludzie sa dziwni

opel mial przejechane jakies 200tys i serwisant mowi jak na mineralnym latal to trzeba tylko mineral bo sie rozszczelni nie gadalem z nimi wiecej

Opublikowano

opel mial przejechane jakies 200tys i serwisant mowi jak na mineralnym latal to trzeba tylko mineral bo sie rozszczelni nie gadalem z nimi wiecej

serwis.... :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Opublikowano

a najlepsze bylo ze koles przyniosl jakas banke minerala od jelcza czy stara fruxol czy jakos tak tuxol nie wiem ale masarka geste to bylo jak kurde miod i to przy 20+ a co mowic o zimie

Opublikowano

a najlepsze bylo ze koles przyniosl jakas banke minerala od jelcza czy stara fruxol czy jakos tak tuxol nie wiem ale masarka geste to bylo jak kurde miod i to przy 20+ a co mowic o zimie

aby współczuc jego autu jak on takie rzeczy wyczynia. Dobrze że nie dales sobie strzelić w głowe temu pajacowi :notworthy:

Opublikowano

MOTUL 8100 x-Clean+ 5W30 szukam i szukam VW 504 00 - 507 00 czy to znaczy że spełnia również 505.01 ? szukam do AVF i musi być 5w30- ot taki wymysł...ale nie mój..

ok- znalazłem... http://www.motul.com/pl/pl/products/194

Opublikowano

MOTUL 8100 x-Clean+ 5W30 szukam i szukam VW 504 00 - 507 00 czy to znaczy że spełnia również 505.01 ?

oczywiscie

Opublikowano

Siemka

Odrazu spytam lepszy jest specific 505,01 czy MOTUL 8100 x-Clean+ 5W30

Opublikowano

Siemka

Odrazu spytam lepszy jest specific 505,01 czy MOTUL 8100 x-Clean+ 5W30

na zimę do PD zalej Specyfica 506.01 0W-30 - porządny olej na estrach

Opublikowano

Spoko dz na zimę a na cały rok że tak powiem:) mnie bardziej interesuje:)

Opublikowano

nie przeszkadza. mowię - tym bardziej na zimę. :good:

Opublikowano

Aktualnie nie ma chyba lepszego oleju od specifica 0W30 506.01 spełniającego normy PD , możesz śmiało latać na nim cały rok :wink4: