Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Dolna rozpórka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już chyba lepszym zabezpieczeniem przed odkręceniem będzie nakrętka z zabezpieczeniem nylonowym ;)

Opublikowano

no śrubki znalazłem na główce mają napisane 5.8 i nie wiem stykną takie czy jechać do sklepu po jakieś lepsze??

Opublikowano

no śrubki znalazłem na główce mają napisane 5.8 i nie wiem stykną takie czy jechać do sklepu po jakieś lepsze??

Na moje oko przekręcisz na 90% Szukaj dalej albo kup jak koledzy wyżej pisali.

A Ty w zestawie nie dostałeś? :mysli: Bo ja miałem ale czasu sprawdzać nawet nie miałem jakie więc dokręciłem ale musiał być twarde bo dół skręciłem z dość dużą siłą...

Opublikowano

tyle że ja rozpórkę sam sobie klepałem :P[br]Dopisany: 22 Lipiec 2011, 18:22_________________________________________________Czyli 5,8 jest za słaba?? a 8,8 jak kupie to styknie ??

Opublikowano
  • Autor

Ciężko niestety w sklepach dostać coś innego niż 5,8 :no: Ale jak się przykręca z głową to nic nie się stanie.

Opublikowano

no ok ale to nie o przykręcenie mi chodzi tylko czy wytrzyma ta śruba to przeciążenie z sanek ??

Opublikowano

pewnie że tak :good:

Opublikowano

a pod nakrętke dać sprężynującą podkładke czy zwykłą , no i czy kontrować nakrętke jeszcze jedną czy jest to zbędne :)?

Opublikowano

a pod nakrętke dać sprężynującą podkładke czy zwykłą , no i czy kontrować nakrętke jeszcze jedną czy jest to zbędne :)?

Ja mam skręcone tak jak było w zestawie, czyli tylko sama nakrętka bez podkładki z tym, że dokręciłem ile pary w łapach miałem, jutro będę na kanale więc zobaczę jak się ma dolna po tygodniu i ~300 km użytkowania. Ale sprawdzałem we wtorek i siedziała sztywno, jutro trochę dociągnę nakrętki.

Opublikowano
  • Autor

U mnie na tych 5.8 jeździ to już prawie rok i w tym czasie 17tyś km i siedzi sztywno.

Opublikowano

ok to mam nadzieje że u mnie 5,8 też wytrzymają :P

Opublikowano

oki juz wszystko jasne dogrzebałem się do takiej fotki zwracam honor koledze LABIEL

Są 2 rozpórki dolne

querlenkerstreben4.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

ps. ogólnie co do rozpórek kolego Pastaldo nie musisz mi tłumaczyć jaką rolę spełniają bo dokładnie wiem, chodzi mi tu o tą nieścisłość iż ktoś napisał że po zamontowaniu oferowanej rozpórki dolnej w postaci samej rurki przestało trzeszczeć z przodu ( plastiki )

to chyba są 3 bo ja mam jeszcze jedną, postaram się dodać fotę jak tylko będę w kanale,ja mam jeszcze jedną szeroką :polew:

Opublikowano

a mnie wk.....a ta dolna rozporka bo ciągle nia trę....

Opublikowano

oki juz wszystko jasne dogrzebałem się do takiej fotki zwracam honor koledze LABIEL

Są 2 rozpórki dolne

querlenkerstreben4.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

ps. ogólnie co do rozpórek kolego Pastaldo nie musisz mi tłumaczyć jaką rolę spełniają bo dokładnie wiem, chodzi mi tu o tą nieścisłość iż ktoś napisał że po zamontowaniu oferowanej rozpórki dolnej w postaci samej rurki przestało trzeszczeć z przodu ( plastiki )

to chyba są 3 bo ja mam jeszcze jedną, postaram się dodać fotę jak tylko będę w kanale,ja mam jeszcze jedną szeroką :polew:

może masz przy tylnej osi trzecia z przodu to górna rozpórka

Opublikowano

no to dolna zamontowana na śrubach 5,8 mam nadzije że wytrzyma :P dzięki za pomoc panowie :hi: a co to tej tylnej dolnej to jest gdzie ją tam zamontować bo chętnie bym sobie taką sprawił ;P

Opublikowano

widziałem kiedyś fotkę zrobionej RAMY z tyłu jak i z przodu o kształcie KWADRATU z KRZYŻEM w środku

• 1 rok później...
Opublikowano

poda ktoś w końću jaki jest rozstaw otwórów w dolnej rozpórce?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy, powiedzcie mi czy na tą dolna rozpórkę wystarczy płaskownik o grubości 5mm i szerokości 3cm (ewentualnie zespawane dwa na grubość) czy to musi być zaklepana na końcu rura? Jeśli tak to jakiej grubości ścianki tej rury i jaka średnica?

Pozdrawiam!

No to rozpórka zrobiona (z rury 3/4cala, rozgrzana na końcach i sklepana). Śruby dałem 10, twardość 8.8 i narazie trzyma :) Długość rurki wyszła mi około +-56cm, wcześniej kolega pisał, że coś pomiędzy 70cm-90cm ale nijak tam takich dziur nie miałem. Wrażenia z jazdy na plus, tak jak było pisane wcześniej auto inaczej reaguje na dziury i wertepy :)

Opublikowano

wymieniam sruby i nakretki na cos mocniejszego doje..em je ile szlo i po 20tys kilometrow puscily obie:kwasny: mimo ze byly na kleju do gwintow:grin: