Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Moja Mała Ada na żyletki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

powiem ci to co ci kazdy powie - wyjeb ten zamiennik do kosza :thumbdown:

Opublikowano

+1

Przepływka BOSCH kosztuje z 350zł a przynajmniej wiesz co masz

Opublikowano

+1

żaden zamiennik nie wchodzi w gre tylko ori wiem bo sam wymieniałem i wcale nie kosztowała ona 350zł tylko dużo wiecej :cool1:

Opublikowano

żaden zamiennik nie wchodzi w gre tylko ori wiem bo sam wymieniałem i wcale nie kosztowała ona 350zł tylko dużo wiecej :cool1:

koleżko to jeszcze zalezy od nr przeplywki , moze kosztować 100pln a może kosztowac ponad 500pln (taka jaka miał na sprzedanie CoLo )

Opublikowano

+1

A kto robi przepływki do audi?

350zł jeśli oddasz w rozliczeniu starą. Nie wiem jak teraz ale jak ja wymieniałem to jakoś tak kosztowała

Opublikowano

350zł jeśli oddasz w rozliczeniu starą. Nie wiem jak teraz ale jak ja wymieniałem to jakoś tak kosztowała

mozna kupić używke ale tylko z pewnego źródła

Opublikowano

mozna kupić używke ale tylko z pewnego źródła

jasne że można :)

Opublikowano

koleżko to jeszcze zalezy od nr przeplywki , moze kosztować 100pln a może kosztowac ponad 500pln (taka jaka miał na sprzedanie CoLo )

masz racje :hi: ja akurat miałem ta droga :rolleyes:[br]Dopisany: 12 Październik 2011, 10:32_________________________________________________i do tego ori z serwisu :kox:

Opublikowano

i do tego ori z serwisu :kox:

nie było nic na rynku wtórnym ???

Opublikowano

jak dobrze pamietam to było podpinanych 5 przepływek i zamienników i bosha kupywane z intercarsie i innych takich ale na każdej dupowato chodzil dopiero ta za około tysiaka :kox: była ok :kwasny: ale przynajmniej jeżdzi :decayed:

Opublikowano
  • Autor

a więc masakra... założyłem n75 od brata i zmieniłem przepływkę na ori i teraz na 1 biegu turbo dmucha około 1 bara wrzucam 2 turbo dmucha 0,4 bara i tak na każdym wyższym biegu na moje może przełonczać się na tryb awaryjny choć śmiesznie bo, zgasiłem silnik i po odpaleniu ruszyłem z 2 biegu turbo też dmucha 0,4 bara... a na 1 biegu turbo dmucha około 1 bara :confused4: masakra...

rezultat jest taki że kupuje nowe n75 tylko mocniejsze?? mam ori przepływkę i śmigam stroić auto... i mam nadzieję końcu będzie ok... ;([br]Dopisany: 12 Październik 2011, 19:36_________________________________________________Moskal,Kwadrat i Buba przepraszam za trucie d*py... :notworthy:

Opublikowano

jak wymieniłeś N75 na inne i dalej masz to samo to wnioskujesz że trzeba kupić nowe :mysli:

Opublikowano
  • Autor

jak wymieniłeś N75 na inne i dalej masz to samo to wnioskujesz że trzeba kupić nowe :mysli:

jest zupełnie inaczej niż było... wtedy po prostu zbytnio nie widzę innego wyjścia. chce kupić mocniejsze n75 by w razie co nie było problemu i jadę stroić auto na 100% dobrych klamotach. co innego proponujesz??

Opublikowano

co znaczy mocniejsze N75 ? jaki jest sens takiego zakupuw Twoim przypadku? po 50 argumentów bo ja nie rozumiem twojej koncepcji

Opublikowano
  • Autor

po prostu pomyślałem sobie że kupie n75 z rs2 w razie czego by czasem nie klękło za szybko lub nie puszczało ciśnienia. no i dopiero będzie konkretnie strojone auto tak jak powinno z każdym podzespołem który działa tak jak powinien. bo w tej chwili pewnie jest tak jak piszecie program do podtarcia d..y

bo jak dobrze rozumiem jeśli n75 było wadliwe to nie mógł napisać dobrej mapy by to wszystko współgrało i teraz jak jest założone sprawne jest jak jest chyba że jeszcze coś nie gra... na vagu w tej chwili nie wyskakują żadne błędy prócz uszkodzenie pamieci wewnętrznej ROM ale to chyba przez wgranie wirusa...

Opublikowano

Najpierw odwiedził bym kumatego mechanika czytaj gościa który ma łeb na karku i wie co w takim 1.8T może niedomagać, a następnie udał bym się do dobrego tunera, nie koniecznie taniego, żeby mieć problemy z głowy, ale skoro Ty kombinujesz jak koń pod górkę i wymieniasz osprzęt silnika o którym nie masz pojęcia no to wymieniaj dalej wszystko po kolei bo najwidoczniej masz wystarczająco dużo gotówki na takie zabawy

Osobiście jechał bym nawet i 500km ale odwiedził bym DOBREGO TUNERA, który na miejscu zdiagnozuje silnik, a następnie namiesza w sterowniku np. Digitun - Śląsk...

Opublikowano
  • Autor

Najpierw odwiedził bym kumatego mechanika czytaj gościa który ma łeb na karku i wie co w takim 1.8T może niedomagać, a następnie udał bym się do dobrego tunera, nie koniecznie taniego, żeby mieć problemy z głowy, ale skoro Ty kombinujesz jak koń pod górkę i wymieniasz osprzęt silnika o którym nie masz pojęcia no to wymieniaj dalej wszystko po kolei bo najwidoczniej masz wystarczająco dużo gotówki na takie zabawy

Osobiście jechał bym nawet i 500km ale odwiedził bym DOBREGO TUNERA, który na miejscu zdiagnozuje silnik, a następnie namiesza w sterowniku np. Digitun - Śląsk...

czytałeś od początku??

po wgraniu pierwszego programu nie szło shamować auta bo spadły mi węże z dolotu... po zrobieniu tego koleś przyjechał do mnie i jak wjechałem na hamownie zrobił wykres i powiedział tak " coś jest nie tak z n75 jak to zrobisz przyjedź" więc ja tetram z n75 mi do głowy wpadło b wzmocnić DV... z tego co wiem koleś dobrze ogarnia chip tuning a jak każdy tu wie AEB nie jest łatwe do zrobienia powiedział że jak będę miał zrobione te nieprawidłowości które wychodzą w praniu wtedy będzie szło dobrze wystroić auto.

Opublikowano

Twoja sprawa, takich tunerów którzy "się znają" jest w ciul, Twoim błędem było to że od razu po swapie założyłeś mocniejsze graty, zamiast pojeździć jakiś czas serią, doprowadzić do idealnego stanu silnik a następnie wykonać modyfikacje, teraz nie wiesz czy te problemy są od swapa, czy przez wykonane modyfikacje, mnie tak pokierował Gregory i do teraz auto jeździ bez najmniejszego kłopotu, to samo polecę każdemu, najpierw seria sprawna w 100%, potem mody

Opublikowano
  • Autor

Twoja sprawa, takich tunerów którzy się znają jest w ciul, Twoim błędem było to że od razu po swapie założyłeś mocniejsze graty, zamiast pojeździć jakiś czas serią, doprowadzić do idealnego stanu silnik a następnie wykonać modyfikacje, teraz nie wiem czy te problemy są swapa, czy przez wykonane modyfikacje, mnie tak pokierował Gregory i do teraz auto jeździ bez najmniejszego kłopotu, to samo polecę każdemu, najpierw seria sprawna w 100%, potem mody

tak ale wydawał bym 2x kasę bo nie miałem wszystkich klamotów od seri bo była lekko zdekompletowana więc na pierwszy ogień przyszedł tip i fmic bo tego nie miałem turbo było do regeneracji wiec włożyłem k04 a kata wywaliłem bo stwierdziłem że jak mam silnik wywalony to łatwiej auto jeździło i było git a jak pojechałem na program wyszły wszystkie niedogodności nie szczelny dolot a teraz n75 i z stąd te kłopoty. ;([br]Dopisany: 12 Październik 2011, 23:14_________________________________________________Pucek teraz czasu nie cofnę muszę iść dalej i robić tak by było si... diabeł tkwi w szczegółach podejrzewam że to będzie pierdoła raz że n75 a dwa nie wystrojone dobrze auto... a tu szukam rad nie karcenia :confused4: