Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Moja Mała Ada na żyletki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musisz poszukać kogoś kto ma opanowany ten silnik przy użyciu VAGa, to podstawa, u mnie też niby przed programem było wszystko OK, a na rolkach wyszło że kończy się przepływka (550 zł ASO ) i niestety, podejście numer 2 pokazało utratę 10KM w serii bo niedomagało N75, trudno, bywa, cierpliwości :rolleyes:

Opublikowano
  • Autor

zaszedłem już tak daleko że się nie poddam :evil: nie ma odwrotu... a teraz może być tylko lepiej :gwizdanie:

Opublikowano

uszkodzenie pamieci wewnętrznej ROM ale to chyba przez wgranie wirusa...

:gwizdanie:

Opublikowano

No właśnie, przy wirusie jest na silniku jakiś błąd z pamięcią ROM? Bo z tego co pamiętam podpinaliśmy Robercika AFN+ i nic takiego nie było :mysli:

Opublikowano

czasami jak jest ujowy program to błąd pamięci ROM wywali..niestety..

Opublikowano

czyli... szybka dedukcja i o czym to świadczy?

Opublikowano
  • Autor

mam takie pytanie czy n75 jest odpowiedzialne za wprowadzenie turbo w stan awaryjny?

dlaczego na ori przepływce turbo dmucha 0,8 bara a na zamienniku około 1,5??

czy pompa paliwa może nie trzymać ciśnienia i przez to rozłącza turbo??

a może też być to spowodowane za małą przepływką??

pytam bo jak pojadę do Torunia to chce być przygotowany... myśle że kupię n75 z rs2 i pojadę do niego z dwoma wkładami przepływki by poprawiał spartoloną robotę... może mam zabezpieczyć sie w coś jeszcze w razie czego jak radzicie??

[br]Dopisany: 13 Październik 2011, 20:39_________________________________________________

czyli... szybka dedukcja i o czym to świadczy?

a z tym już wszystko jasne ze jest zrobione nie tak.

Opublikowano

w Twoim przypadku wszytko może być przyczyna. Jakbyś miał serię to nie byłoby problemu z diagnozą ale tak to nie wiadomo bo ECU może głupieć od wszystkiego łącznie z tego że sam źle analizuje informacje które otrzyma z czuników[br]Dopisany: 13 Październik 2011, 21:16_________________________________________________i powiedz niech wgra ci serię i odda kasę za program i paliwo :wink4:

Opublikowano

Buba co ty ..juz się gość rozpędził i kase oddaje.. :polew:

Inkognito - u brata masz sprawne 1.8t ?? to wkładaj tam po kolei przepływke i N75 i sprawdzaj czy jest ok. Jak sprawdzisz ze są OK to wtedy je do siebie i już. A o średnice przepływki sie nie martw - wystarczy seryjna do tego co planujesz.

Opublikowano
  • Autor

Buba co ty ..juz się gość rozpędził i kase oddaje.. :polew:

Inkognito - u brata masz sprawne 1.8t ?? to wkładaj tam po kolei przepływke i N75 i sprawdzaj czy jest ok. Jak sprawdzisz ze są OK to wtedy je do siebie i już. A o średnice przepływki sie nie martw - wystarczy seryjna do tego co planujesz.

jutro brat podstawia swoje auto i będę przekładał klamoty. no ale chyba warto zainwestować w mocniejsze n75??

Buba mogę założyć swoje stare wtryski i komputer od brachola i będę miał serie i co mówisz wtedy zrobić logi??

moją serie mam na kości bo kolo mi ją oddał. a tuner z Agmy powiedział że jak będę miał wszycho sprawne to on ogarnie temat więc liczę na niego... jak tam pojadę to wrócę albo z dobrze zestrojonym autem albo serią i z kasą w kieszeni. bo innej opcji nie widzę

Opublikowano

Ludzie jeżdżą z wiekszymi mocami na seryjnych N75...jak bedzie sprawny to ja bym zostawił

Opublikowano
  • Autor

Ludzie jeżdżą z wiekszymi mocami na seryjnych N75...jak bedzie sprawny to ja bym zostawił

jak dokładnie sprawdzić czy n75 jest sprawny?? [br]Dopisany: 13 Październik 2011, 23:03_________________________________________________czy zamontowanie MBC to dobry pomysł??

Opublikowano

@Inkognito - jesli turbo ci dziala normalnie to i n75 rowniez

Opublikowano
  • Autor

@Inkognito - jesli turbo ci dziala normalnie to i n75 rowniez

tak rozumiem że chcesz powiedzieć że to jest spaprany soft?

no ale co myślicie o MBC?

Opublikowano

kupa

Opublikowano
  • Autor

spoko rezygnuje z MBC kupuje n75

a powiedzcie czy dobrym pomysłem było by włożyć przepływkę od VR6?? i pytanie jeszcze jedno zmienia się wtedy tylko obudowę?? wkład zostaje mój??

Opublikowano

wklad zostaje twoj. seryjna przeplywka wystarczy ci do ~230KM wiec nie wiem czy jest sens

Opublikowano
  • Autor

a tak pytam w razie co...

Opublikowano

musisz zmieniać tipa przy okazji

Opublikowano
  • Autor

musisz zmieniać tipa przy okazji

mam towar na dwa tipy w razie by mi to wpadło do głowy to bym zrobił delikatnie większego.

generalnie na 100% będe spawał innego bo chce zrobić wolną odmę :>[br]Dopisany: 17 Październik 2011, 09:59_________________________________________________a więc dziś poszło zamówienie na n75 z rs2 :naughty: no i jak tylko je dostane jadę do Torunia mam nadzieję że ostatni raz