Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AGB] Bienkowoz 2.7 BiT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bieniek, podeslij Przemkowi te logi, ktore mi pokazywales :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj sie moze uda wgrac serie i zrobic logi.Tamte logi sa w linku,ktory podal Piotrus.Na 2 stronie.[br]Dopisany: 02 Luty 2011, 18:32_________________________________________________Program byl zgrany przez tunera i ocenil,ze jest zly/za mocny.

Opublikowano

Number 3

ktos juz i tak wgral "cos tam" i juz poprawka stabilizujaca jest w szambie a Ty masz problem jak Trzeniu 2 lata temu?

nie, problemu narywania nie ma.

poprostu auto nie jedzie, korekcje sa slabe mimo, ze wtryski maja 2 lata, zle odpala.

ok... to w takim razie moze mnie ktos oswieci po co na pale znowu wgrywac serie? - chyba by przywrocic "narywanie Trzeniowe"...

Jest inna sensowna rzecz, ktora mozna zrobic jak w logach nie bedzie wytlumaczenia/wskazowki do wytlumaczenia problemow... znalezc tunera, ktory nie ma w zwyczaju wieszania psow na konkurencji, ktory by tego czipa "uczlowieczyl" (zakladajac, ze jest do doopy)/sprawdzil ale nie "wykasowal" bo to droga prosta do dodatkowego klopotu pt "narywanie"

Mozna tez wgrac serie na zasadzie... ok. niech "narywa" .. jak dojdziemy do ladu z autem wgramy to znowu (najwyzej poprawione)

Najpierw myslimy, pozniej dzialamy, nic na pale!

Przemek

ja Cię oświecę :wink4: .

ten samochód miał [podobno, ale załóżmy, że tak] wyeliminowany problem ze zbyt małą dawką biegu jałowego poprzez mechaniczną naprawę [wymiana wtryskiwaczy i regeneracja pompy - tak wynika z faktur tszenia, które wiszą gdzieś na fotosiku]. zatem powrót do serii nic w tym zakresie nic nie zmieni.

dlaczego wrócić do serii?

- program, który obecnie tkwi w ECU jest jednym z najmocniejszych jakie widziałem [ciśnienie/dawka] - nie nadaje się do codziennego użytku, gdyż doprowadzi do uszkodzenia silnika;

- naprawa silnika na modyfikowanym programie [a tym bardziej czymś co pochodzi z ss, które z modyfikacjami ma tyle wspólnego, co ja z repasacją kaszubskich rasjtop] jest nierzadko niemożliwa - czasami nie wiadomo czy dane objawy wynikają z mechanicznego uszkodzenia, czy to po prostu specyfika programu.

prócz powrotu do serii konieczne będzie pomiar kompresji, logowanie i wizyta na hamowni, gdyż wykres z niej pokaże czy ten samochód ma naprawdę problem z mocą, a jeżeli tak, to w jakim zakresie obrotowym - to z kolei pozwoli w oparciu o logi ustalić, który lelut jest popsuty i tym samym naprawić samochód / podjąć decyzję o kupnie nowego silnika.

na obecnym programie wszelkie próby naprawy skończą się na wydaniu pieniędzy w ciemno, gdyż nie ma do czego się odnieść w zakresie parametrów.

Opublikowano

Silnik miał usterkę mechaniczną,został wymieniony wałek,usunięto wycieki i poprawiono przelot.Więc właściciel nie wyrzucił pieniędzy w błoto,bo te zabiegi były konieczne.

Mogę się założyć,że po logach dojdzie się do wniosku,że turbina do wymiany :cool1:

Moim zdaniem za słabo dmucha i dla tego niema mocy.Dziwię się,że żyje bo wyje już 2lata. :decayed:[br]Dopisany: 02 Luty 2011, 23:05_________________________________________________W Bukowinie 2009,pytam Trzenia czy ma dziurę w IC,bo słychać było charakterystyczny świst,a on,że to pompa wspomagania :polew: nie dawno okazało się,że to jednak turbo..

Opublikowano

2 miesiace temu juz mowilem Bienkowi zeby sprawdzil turbo z obydwu stron, a nie tylko od strony zimnej...

kox program + upalanie Tszenia = wysokie EGT = czeste przypadki zgonow czesci goracej :gwizdanie:

Opublikowano

Po raz kolejny wnosze o zamieszczenie AKTUALNYCH logów tego samochodu na seryjnym programie.

Opublikowano

Po raz kolejny wnosze o zamieszczenie AKTUALNYCH logów tego samochodu na seryjnym programie.

Easy, przeciez jeszcze nie wgral serii.

Bieniek, w sumie nie rozumiem czemu tyle czasu Ci sie schodzi, jakbym mial auto niesprawne, to czym predzej bym je naprawial :gwizdanie:

Opublikowano

jak na niesprawne auto to kierowca go nie oszczędza :polew: a i pewnie lenistwo góruje jednak nad rozsądkiem.. :naughty:

Opublikowano

O lenistwo bym raczej Bienka nie posądzał... :wink4:

Spokojnie czekamy na komplet logow.

Opublikowano

Seria juz wgrana :)

Opublikowano

Bieniek i jak tam wóz po serii ?? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Zaskoczony jestem.Jezdzi sie przyjemniej.Pierwsze 3 biegi jest troche lepiej.Na wyzszych lepiej szedl na tym programie.

Jak dzisiejsze 3miejskie korki pozwola to zrobimy logi.Jak nie to po weekendzie niestety.No i spalanie spadlo.Jazdzac ta sama trase po miescie w tych samych warunkach wczesniej mialem kolo 12L na fisie,a teraz 9.5-10L.[br]Dopisany: 04 Luty 2011, 10:28_________________________________________________Jesli sie okaze,ze moje turbo kleka to co najlepiej zrobic?Zregenerowac w dobrym warsztacie czy szukac uzywki.Nowa zabija cena :thumbdown:

Opublikowano

turbo jak bedziesz chcial zregenerowac podam Ci dobry warsztat naprawde godny polecienia w mielcu koszt pelnej regeneracji z wymiana i wywazaniem 900zl jesi podzespoly sa ok tylko lozyska i wywazanie jakie 450 - 500zl

pozdrawiam

jesli slabo pali i kopci do sprawdzenia swiece zarowe

narywanie sprawdz czujnik obrotow na wale - wazne a czesto pomijane przez fachowcow

slabe przyspieszanie sprawdz MAP-sensor(bedzie zwalony ale jesli miesci sie w przedziale tolernacji w ECU nie wywali bledu na ecu a problem istnieje) i Turbine - wezyki i sterowanie czy jest ok

jesli mechanicznie jest ok to co u gory napisalem powinno pomoc w poworcie mocy w aucie i paleniu na zimnym

Opublikowano

Bieniek, a masz moze ten stary soft gdzies zgrany? Fajnie byloby jakby dalo sie upublicznic ten CRAP, ktory zostal wgrany przez SSerwis.

Co do turbo - podobno duzo osob poleca regeneracje w REAM POLAND (duzo ludzi regneruje tam turbawki do S4). Ja kupowalem turbo w turbo-charger.pl. Wygladalo jak nowe, nie bylo sladow piaskowania itp... generalnie nie widac bylo zeby to byla regeneracja - za 2000PLN.

Opublikowano

wysyłalem kilkanascie turbin do ReamPoland-u w przeciągu 3 lat, w tym 3 moje

żadna do tej pory nie trafila na reklamacje

Opublikowano

no wlasnie, Adam ze Sportmile tez z nimi wspolpracuje i poleca, wiec jakbym mial regenerowac to wlasnie tam.

Opublikowano
  • Autor

Panowie mam logi w excelu.Co dalej?

Opublikowano

wrzucasz je tu i będziesz miał linki

http://vaglog.rtnet.pl/

Opublikowano
  • Autor

Dobra mam :polew:[br]Dopisany: 09 Luty 2011, 22:48_________________________________________________Mam nadziej,ze nic nie zjabalem :gwizdanie:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=185953.new#new

Opublikowano

logi sa ok