tomas3miasto Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Nic, będe czekał na spota, chyba że uda mi się znaleść jakiegoś magika co się na ty zna Pozdrawiam
alvaro Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Opublikowano 26 Sierpnia 2007 poszukaj w postach było gdzieś nie tak dawno ...
pre_pl Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Opublikowano 26 Sierpnia 2007 kurde, 2 stronę trzepiemy... myślałem, że już jasne jest na 1 co trza zrobić podpinasz kabelkiem piny 7 i 12 w radiu (odpowiednio CAN-High i CAN-Low) do zegarów (piny 19: CAN-L i 20 : CAN-H). Następnie podpinany jest VAG-COM i robi się odpowiedni anpassung (jak i co jest podane na forum wielokrotnie oraz w tym linku: http://de.openobd.org/audi/a4_8e.htm#17 ) -> Kanal 62 (Verbauliste Datenbus-Display)+01 - Radio (Mehrausstattung) +02 - Telefon (Mehrausstattung) +04 - Navigation (Mehrausstattung) +08 - Telematik (Mehrausstattung) +16 - Kombiinstrument (nur codiert falls ein 2. Gerät verbaut wurde) czyli musisz do liczby która wyjdzie w tym kanale dodać jeszcze 1 wsio (chyba )
tomas3miasto Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Tak Tak. Jak pisałem wyżej, znalazłem ten opis, spróbuje zrobić to sam ( w końcu jestem elektronikiem z wykształcenia ). Właśnie zamówiłem sobie kostke ISO, jak przyjdzie to zadziałam. Pozdrawiam
alvaro Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Opublikowano 26 Sierpnia 2007 trzymamy kciuki !! jak będziesz to rezał to możesz zrobić foto story z opisem co by było dla potomnych...
skalarx Opublikowano 12 Września 2007 Opublikowano 12 Września 2007 wzmacniacz od A6 powinien pasować. Mam nawet schemat podłączenia. A ze schematem chyba nie problem pociągnąc instalację :>
estor Opublikowano 13 Września 2007 Opublikowano 13 Września 2007 witam , przerabiałem ten sam temat , pociągnąłem te dwa kabelki z licznika do radia i wszystko jest ok, adaptacje vagiem tez trzeba zrobić, a temat tylnych głośników ominąłem łącząc tynie pod wyjście na przednie głośniki , minus ze nie możesz sterować tyłem ale to najprostsza sprawa
adamooo Opublikowano 16 Września 2007 Opublikowano 16 Września 2007 nie kupujcie systemu booose ..to lipa..zainwestuj w dobre głośniki + wzmak..
pre_pl Opublikowano 8 Grudnia 2007 Opublikowano 8 Grudnia 2007 adaptacja zrobione, Tomkowi już się wyświetla info w licznikach. Tomek, wsadź proszę te zdjęcia (mówiłeś, że sporo porobiłeś). Zawsze się może komuś przydadzą
alvaro Opublikowano 29 Grudnia 2007 Opublikowano 29 Grudnia 2007 zdjęcia z opisem wrzucone do nowego wątku w dziale FAQ (tak co by były dla potomnych) ps. Tomek dobra robota :oklaski: link do wątku w dziale Warsztat... : http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,22520.msg249891.html#msg249891
Rekomendowane odpowiedzi