Skocz do zawartości
IGNOROWANY

ODDAM w dobre ręce!!!!! - Czarne 1.8T Quattro-BITCH/LED/SPORTEC/S-LINE/ITP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokladnie ;) Generalnie chodzi o prace na gazie tez dosc mocno ;)

Opublikowano

nowa dawka informacji- byłem w sobotę w ASO- żadna z cewek nie kwalifikuje się do wymiany- mająnr cewek które mogą być wadliwe- co z tego że u mnie cały silnik latał :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie: . Ale to i tak wina NOSBa- krakał krakał że nic nie wymienią i wykrakał :polew: :polew: :polew: :polew: jeszcze zaraz zejdę i zobaczę jak podszybie wyczyścili (czy zaglądali tam :wink4:)

tak czy tak cewki nowe już zainstalowane

DSC00340.jpg

DSC00341.jpg

autko się poprawiło.

Opublikowano

Po ile płacileś za Cewki i jakie Kupiłeś w końcu?

A teraz Juz mam zdjęcia.

Opublikowano

u dzika bremmi 98zł za sztukę

Opublikowano

cena spoko :wink4:

Opublikowano

cena spoko :wink4:

cena 4szt u dzika równa się prawie parze w ASO-czytać ASO=178zł[br]Dopisany: 21 Marzec 2011, 09:34_________________________________________________z tego co pamiętam-koleś mi tłumaczył że cewki któte podlegają wymianie mają kńcówkę 116R a moje miały nr 115R i jeszcze przy ostatnich kombinacjach u NOSBa jak mi autem szarpało wsadziliśmy jedną nie ori cewkę :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie: (ale wstyd :polew:) -przy okazji pobytu w salonie VW obejrzałem sobie nówki- i tu szok VW polo kosztuje 58koła :wallbash: :wallbash: :wallbash::polew: :polew: :polew: golf highline 78 a pasek 102-powaliło ich całkiem z tymi cenami- w ten sposób jeszcze trochę i mało kto będzie mógł nowe auto z salonu wyprowadzić.

a i co najważniejsze upewniłem się co do przebiegu i historii auto :decayed: :decayed: :decayed:

Opublikowano

cena bdb. :good: za te Bremmi

a Boscha nie chciales ?

tak przy okazji jest jakas roznica pomiedzy Bremmi a Bosch ???

bo o firmie bremmi przyznam, ze nie slyszalem :embarrassed:

Opublikowano

Stona pisał are linijek niżej to ori audi cewki- autko jakby było spokojniejsze na biegu jałowym- zdawało mi się że leciutko nim szarpie a teraz mineło

Opublikowano

Powiem wam Koledzy moi mili. w piątek padły mi dwie cewki na raz. (takie firmy TopRAn) gówno przez wielkie "G". przejechały 4 miesiące. i padły dwie na raz.

Pojechałem więc i kupiłem 2szt. w Oryginalnych pudełkach ASO Ceweczki po 130zł.

Powiem wam że już nigdy nie kupię Nie firmowego Badziewia. NIGDYYY

Opublikowano

...co zabija te cewki , spadki napięcia , syfne wykonanie czy co?? , widzę że to nagminny problem w benz audi

Opublikowano

a jak sie objawiaja wysrane cewki?

Opublikowano

przy zmianie biegów na niskich obrotach strasznie rzuca silnikiem (nie da się biegu zmienić bez bólu serca ;( ). nie przepalają. a co je niszcze nie mam pojęcia- NOSB ma mi ustawić odległość cewki od tego dzyndzla w świecy czy jakoś tak- podobno przy lpg ta odległość musi być inna niż przy samej benzynie-ale ja się na tym nie znam tłumacze jak ja to pojmuję :kox:[br]Dopisany: 21 Marzec 2011, 11:30_________________________________________________Panowie opłaca się kupować opony 4-5mm za 500zł komplet?opony chu..we chcę teraz założyć co by zobaczyć jak się będzie jeżdziło-jak będzie dobrze w następnym sezonie zainwestuję w porządne opony.[br]Dopisany: 21 Marzec 2011, 11:34_________________________________________________a co do tych cewek to i tak ori wyszły mnie najtaniej ze wszystkich opcji- na allegro nie ma tańszych niż 100 za sztukę

Opublikowano

Ciekawe jak To jest? Mam i Bremi z czerwopnych pudełek i najnowsze 2010 z Pudełek ASO szarych.

A jak się objawia padnięta cewka?

Hehe.

JAk Ci Fly, Padnie to nie sposób nie zauważyć.

Mi padły dwie w jednej chwili w Piątek.

Poprostu Auto na 2Gary Pali.

Ledwie dojechałem 300m Do domu.

Opublikowano

OK, czyli mam sprawne :polew:

Opublikowano

kto mi powie jakie mam hamulce z przodu??

Opublikowano

288mm

Jak masz do wymiany, to łykaj jarzma od boberka i wkladaj 312mm.

Opublikowano

288mm

Jak masz do wymiany, to łykaj jarzma od boberka i wkladaj 312mm.

własnie dlatego pytam :gwizdanie:
Opublikowano

U mnie lezy komplecik na 320 :gwizdanie: Akurat u kajoja i majcina to cewy wykancza lpg i za duza przerwa na swiecy pewnie :wink4:

Opublikowano

jaką te przerwę mam ustawić? to wezmę szczelinomierz i zrobie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...