dreamweb Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Witajcie, problem wielu starszych modeli oooo to pęknięta sprężynka wewnętrznej klamki od strony kierowcy. Przed Wami komiks z relacją co i jak rozebrać żeby nie popsuć.1. bierzemy jedną sprężynkę2. idziemy do samochodu 3. wykręcamy śrubkę z uchwytu4. wyciągamy takie coś...5. wykręcamy dwie śrubki i podnosimy tapicerkę do góry i tak trzymamy opartą np. na kolanie6. musimy odpiąć cięgno klamki7. zdejmujemy zapinkę (płaskim śrubokrętem podważamy brzeg)8. wypinamy linkę (uczymy się robić ostre zdjęcia)9. odciągamy wygłuszenie (taka pianka szara) i pod spodem wykręcamy czerwoną śrubkę obok głośniczka10. żeby wyciągnąć zespół klamki trzeba poluzować te przewody (wystarczy je odpiąć od body)11. wyciągamy trochę całą klamkę i zakładamy sprężynkę. nawet jak macie ułamany trzpień to będzie działać 12. ale warto sprawdzić czy na pewno się nie zsunie i jest ok...13. ucinamy za długi wąs sprężynki cęgami i składamy. THE ENDpowodzeniap.s. Sprężynki można dorobić w warsztacie, jeśli macie z tym problem to piszcie do mnie:)
Inkognito Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 No kolego świetna sprawa powiedz mi ile chcesz za kilka takich fajnych sprężynek:)
dreamweb Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2010 1 nowa sprężynka razem z przesyłką 10 pln. każda dodatkowa sprężynka 5 pln. Od razu mówię że już trzech nie ma, więc kto pierwszy ten lepszy:)
karolasterka Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 dreamweb pamiętaj o kolejności zamówień
dreamweb Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2010 wszystko jest pod kontrolą jak zamawiacie to od razu podawajcie ilość i swój adres, ja odpisuję potwierdzenie z kwotą i numerem konta. zamówienia, które do mnie dotrą do niedzieli wyślę wspólnie w poniedziałek. jeszcze mam 5 sprężynek. ale jeśli dużo osób będzie chciało to mogę zamówić jakąś większą ilość w tym zakładzie co mi dorabiali...
loganek Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zamówienie na jedną sztukę poszło też ode mnie
karolasterka Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 dreamweb ja proponuję załóz wątek w dziale sprzedam bo tu małe OT sie robi i zainteresowanie jest spore
dreamweb Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2010 nie mogę założyć w dziale sprzedam... dopiero mam 20 postów, trzeba 30... próbowałem
żołnierz Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 ja też poproszę o 1 sztukę (zamówienie poszło na PW)
Zbigniew_Majkowski Opublikowano 2 Września 2010 Opublikowano 2 Września 2010 Ładnie zrobione opowiadanko. Ubiegłeś mnie kolego z tym fotostory, ja po próbie naprawy swojej klamki doszedłem do wniosku że zrobię to na zasadzie "jak popsuć sobie klamkę". Naprawę w swoim A4 wykonywałem w nieogrzewanym garażu przy temp. zewnętrznej ok -15. Popsułem chyba wszystko co się dało popsuć. Jedna rada dla potomnych, nie róbcie tego jak jest zimno. Cierpną palce, drętwieją ręce. Plastyki przestają być elastyczne. Można sobie narobić niepotrzebnego bałaganu.
Wiku Opublikowano 6 Września 2010 Opublikowano 6 Września 2010 masz jeszcze te super sprężynki ?? potrzebuję do lewej klameczki bo ta z prawej nie pasuje na lewa stronę
dreamweb Opublikowano 7 Września 2010 Autor Opublikowano 7 Września 2010 Dawniej też próbowałem naprawić tą klamkę metodą partyzantki - rozebrałem i zacząłem grzebać i potem musiałem zakupić nową linkę bo ją złamałem... nie polecam!!! Ważna informacja tutaj się pojawiła - że sprężynka z prawej strony na lewą nie pasuje... mogę prosić o więcej szczegółów? Jest symetrycznie odwrotna - zwinięta w drugą stronę, czy po prostu inna? Może ktoś ma zdjęcie? :!: Chciałem powiedzieć, że parę osób czeka na sprężynki, ja muszę mieć po pierwsze wiadomość od wszystkich którzy już odebrali i założyli swoje sprężynki - czy wszystko jest ok, po drugie to potrzebna mi lista zamówień na jeszcze 10 sprężynek (co najmniej) bo mnie pan w warsztacie wyśmieje.
żołnierz Opublikowano 7 Września 2010 Opublikowano 7 Września 2010 Sprężynka dzisiaj dotarła. Zamontowałem i ....wszystko jest !!! W końcu nie będzie stukać. Pasuje idealnie. Jest zrobiona z bardzo twardego drutu i jak na moje oko wytrzyma bardzo długo. Polecam, jeżeli ktoś ma luźną klameczkę to brać i się nie zastanawiać. Ja wymieniłem z lewej strony, a z tego co wyczytałem na prawą musi być odwrotnie zwinięta więc czekam aż kolega dorobi do prawych drzwi i też zamówię (tak na zaś).
loganek Opublikowano 7 Września 2010 Opublikowano 7 Września 2010 Do mnie też dzisiaj dotarła. Zamontowałem ją. Ale z ucinaniem wąsa tej sprężynki to bym nie przesadzał. Jeśli ktoś ma za bardzo wyrobione gniazdo klamki( miejsce w którym siedzi sprężynka ) to można nie otrzymać odpowiedniej sprężystości klamki. Prawe drzwi mają bardziej elastyczną klamkę
dreamweb Opublikowano 7 Września 2010 Autor Opublikowano 7 Września 2010 W niektórych egzemplarzach jest za długi wąs, w innych jest dobry - kwestia jak się panu ucięło w mojej był troszkę za długi (jakieś 5 mm). Oczywiście można to zostawić Ponowię jeszcze prośbę o opis tej prawostronnej sprężynki. Już dużo osób o nią pyta, może ktoś ma/zrobi zdjęcie?
Pucek Opublikowano 8 Września 2010 Opublikowano 8 Września 2010 po proszę jedną sprężynkę, na lewą stronę Ps. Masz już 32 posty więc możesz uderzyć do działu sprzedam
Rekomendowane odpowiedzi