Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Naprawa luźnej klamki - wymiana sprężynki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pewnie tak. ale póki, ona nie padnie to nie będę narazie kombinował, tylko miedzy czasie może sie trafi jakaś bardziej odpowiednia :)

Opublikowano

mozna i tak albo sie trafi jakas inna naprawa w drzwiach czego nie zycze :decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kolejne prosby o sprezynki bede wynagradzac kropkami. Nie robcie tu burdelu! Umawiajcie sie na PW, albo w dziale sprzedam. To tyle ode mnie. :hi:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

kolego masz jeszcze te sprężynki pozdrawiam :kox:

warnwarn.gifProsilem. Post wyzej.

Opublikowano
  • Autor
:confused4: Witam wszystkich po długiej przerwie. Dużo osób do mnie pisze (przepraszam że nie mam kiedy odpowiadać). Tak jak sugeruje moderator jeśli będę miał możliwość to dam ogłoszenie w dziale "sprzedam". Na razie jest zima sroga - co jest chyba dobrym testem dla naszych sprężynek... Może osoby które zamontowały mają jakieś spostrzeżenia - trochę już czasu minęło i nikt się nie skarży... Moja w każdym razie jeszcze się trzyma. Pozdrawiam.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Moja sprężynka też hula, klameczka chodzi jak salonówka :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

moja pękła całkowicie zdobyłem ori idealną z anglika za free wymieniałem i zajeło mi to 15 min z browarem w ręku :):hi: naprawdę mała rzecz a cieszy :hi:

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

U mnie też był problem z klameczką to ją rozebrałem. Okazało się że spręzyna ma ułamany jeden koniec, więc złapałem 2 pary szczypiec i rozgiąłem jeden zwój. Założyłem z powrotem tą już "naprawioną" sprężynę i od pół roku jest git malina :good:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja się też wziąłem za naprawę obu sprężyn w przednich drzwiach - zeszło chyba po 15 minut na drzwi łącznie z demontażem i montażem boczku :-)

Oczywiście sprężyna była złamana i zrobiłem tak jak niektórzy tu wcześniej pisali - rozprostowałem ze dwa zwoje szczypcami:

dsc0114kn.th.jpg

Później dociąłem na odpowiednią długość żeby nie wystawało:

dsc0115gt.th.jpg

Założyłem na miejscu:

dsc0116yl.th.jpg

I zapaćkałem trochę smarem (po założeniu sprężyny klamka trochę trzeszczała):

dsc0117kv.th.jpg

Działa pięknie :-) Polecam wszystkim jeśli nie macie jak kupić sprężyny - naprawa jest zrobiona od ręki. Jak się znowu urwie to będę kombinował co innego

Opublikowano

Dobry patent też mnie to czeka

Opublikowano

po co kombinowac , sprezyna pasuje z lewej tylnej klameczki!, najlepiej przełozyc ja razem z chromowana klameczka , jest mniej wyrobiona nie stuka nie puka

pozdrawiam

Opublikowano
po co kombinowac , sprezyna pasuje z lewej tylnej klameczki!, najlepiej przełozyc ja razem z chromowana klameczka , jest mniej wyrobiona nie stuka nie puka

pozdrawiam

Najprostsze rozwiązania są najlepsze :) szczególnie dla mnie skoro 99%czasu jezdze autem sam lub z zona :wink:

Opublikowano

pozdrawiam

Najprostsze rozwiązania są najlepsze :) szczególnie dla mnie skoro 99%czasu jezdze autem sam lub z zona :wink:

Tylną kompletną klameczkę można kupić za 10 zł.....

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Odswieże troche temat.U mnie wina leży w samej klamce a nie sprężynce.Na allegro są całe klamki jak kolega pisał ale nie wiem jak ją wymienić i wkomponowac w ten krótki plastik (klamka,przycisk no i głosniczek)nie ma żadnej srubki ani sworznia nie da sie wycisnąc.Pomóżcie:(

Opublikowano

kup tylna klamke i zobacz jak to zlozone jest, wzciga sie bolec do gory, a przy przcisku jest srubka,

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam zamiar wymienic sprezynke tylko mam pytanie czemu musze odkrecac to mocowanie (post 1 fotka 4) skoro klamka jest w innym miejscu:kwasny:

Opublikowano

Żeby ściągnąć cały boczek:wink:

Opublikowano

Myslalem ze obedzie sie bez tego:kwasny: Dzieki za odp:wink:

Opublikowano

Nic trudnego, kilka śrubek i boczek Twój:hi:

Opublikowano

Czy można jeszcze dostać taka sprężynkę?