Walus851 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Panowie gdzie na śląsku czyszczą turbinę chodzi mi o jakieś sprawdzone warsztaty jaki jest koszt takiej operacji kolega robił mi logi dynamiczne i wyszło ze mam większe wartośći niż powinienem mieć tak samo jest podobno z n75 da coś takie czyszczenie kierownic pozdrawiam
clinque Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 zerknij tu kolego, moze zdecydujesz sie sam. koszt czyszczenia z wymontowaniem to+- 500zl. Warto tez od razu wywalic kata. http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=4086 http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=47508
micho Opublikowano 2 Września 2010 Opublikowano 2 Września 2010 Jak masz problem z łopatkami geometri (zacinają się) to jak masz jakies pojęcie to ten zabieg mozesz sam wykonac, jezeli jestes laikiem to radze odac w fachowe ręce.
ROBERT Opublikowano 2 Września 2010 Opublikowano 2 Września 2010 Spróbuj je najpierw "rozruszać" dynamiczną jazdą
gruby1983r Opublikowano 2 Września 2010 Opublikowano 2 Września 2010 mi zajeło z wyjeciem i włozeniem +wywalenie kata okolo 8 godzin ale mechanikiem nie jestem tylko kucharze zreszto na forum wszystko ładnie opisane co i jak
mr435 Opublikowano 3 Września 2010 Opublikowano 3 Września 2010 Jedz za miasto daj mu w rure 3tys obrotów przejedz 15 kilometrów powinno pomóc
gruby1983r Opublikowano 3 Września 2010 Opublikowano 3 Września 2010 utrzymywanie 3 ty Jedz za miasto daj mu w rure 3tys obrotów przejedz 15 kilometrów powinno pomóc utrzymywanie obrotów nic nie da sztanga nie bedzie sie poruszac i nie rozrusza sie kierowniczek w turbo trzeba od 2 biego cisnac do prawie 4 tys obr i zmiana i tak do piatki oczywiscie na rozgrzanym silniku
bish - kopt Opublikowano 3 Września 2010 Opublikowano 3 Września 2010 może mieć przytkanego kata i rozjeżdżanie nic nie da bo zaraz znowu bedzie to samo, porządnie wyczyść turbo, egr i wywal odrazu kata najlepiej w dynosofcie i odrazu wyregulują sztange
ROBERT Opublikowano 3 Września 2010 Opublikowano 3 Września 2010 bla ... bla ... bla ... może wystarczy troszkę przegonić traktora i będzie ok , a Wy zaraz pół auta rozbierać ...
bish - kopt Opublikowano 5 Września 2010 Opublikowano 5 Września 2010 podaje na własnym przykładzie, zęby zjadłem na tych kierownicach w końcu usunąłem przyczyne a nie skutek - 3 godz roboty - 150 zł dla fachowca i po problemie ... a 200 dostałem za flaki z kata :gwizdanie:
Zimny Chirurg 2 Opublikowano 5 Września 2010 Opublikowano 5 Września 2010 Dokładnie. Ja bym na początek pare razy w palnik ostro dał i zobaczył co się stanie. I wywal kata. Będziesz miał swięty spokój. Ja zrobiłem czyszczenie i za pół roku to samo. Zawalone syfem. Wk.....m sie wywaliłem kata. Jak ręką odjął. Smigam jak chce. Nawet miesiąc bez gazu a geometria smiga jak marzenie. Mozna bez problemu najmniejszym palcem poruszać. Pozdro ZC
Rekomendowane odpowiedzi