Kowi87 Opublikowano 9 Października 2010 Opublikowano 9 Października 2010 Z tym sprzęgłem AWX może być dobra alternatywa dla zmiany na jednomasa Jeszcze jak by sie okazało ze koło dwumasowe z AFN/AVG nie bedzie konieczne do zmiany to juz w ogóle bajka za ok 500zł można cieszyc sie większym momentem no nie jest konieczne bo dwumas w AWX jest taki sam jak w AVG ... tzn chodziło mi o upewnienie 100% kupuje zakładam i nie ma niespodzianki mam nadzieje że Quattro nie jest jakąś róznicą w sprzęgłach To spanky kiedy testujesz
Jarol Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 Jak ktoś chętny to będe miał za niedługo kompletne sprawne używane sprzęgło z dwumasem z AWXa do oddania za marne grosze. W sam raz do testów czy podejdzie do innych silników. Ewentualnie zawsze można odnowić okładzine tarczy i dalej na nim śmigać. U mnie trzyma bez problemu ponad 400Nm.
jnx Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 u mnie w AFN tez podejdzie od AWX ? Sprzęgło mam dobre ale dwumas siada i jego bym wymienił... a nie chciałbym jednomasa bo on zbyt wiele wibracji powoduje na 13letnim aucie.. czyli jaki dwumas pasowałby do AFN ?
stanley Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 u mnie w AFN tez podejdzie od AWX ? Sprzęgło mam dobre ale dwumas siada i jego bym wymienił... a nie chciałbym jednomasa bo on zbyt wiele wibracji powoduje na 13letnim aucie.. czyli jaki dwumas pasowałby do AFN ? podejdzie, czytaj "wyżej"
przemik Opublikowano 11 Października 2010 Opublikowano 11 Października 2010 Wydaje sie ze mod powinien wydzielic dywagacje na temat sprzegla AWX/AVF do AFN/AVG... EOT
aju Opublikowano 11 Października 2010 Opublikowano 11 Października 2010 natomiast sprzegla przynajmniej numery sa inne , pasuje AWX do AVG, "temat" widziałem na własne oczy u jednego z tunerów
spanky Opublikowano 16 Października 2010 Autor Opublikowano 16 Października 2010 To spanky kiedy testujesz prace w toku ... komplet LUK do AWX'a ...
Kowi87 Opublikowano 16 Października 2010 Opublikowano 16 Października 2010 Elegancko Czyli dwumas zostaje stary czy nówke dałes
Michał Opublikowano 16 Października 2010 Opublikowano 16 Października 2010 To spanky kiedy testujesz prace w toku ... komplet LUK do AWX'a ... AWX nie ma tłumika drgań na tarczy sprzęgła? Czekam z niecierpliwością na efekty testów :gwizdanie:
dejf Opublikowano 17 Października 2010 Opublikowano 17 Października 2010 Tarcza w sprzegle AWX jest sztywna, czyt. bez sprezyn. Wszelkie drgania przejmuje 2mas. Efekty moga byc tylko pozytywne, nie widze przeszkod aby bylo inaczej. Wlasnie - Spanky - dwumasówke zostawiles seryjna czy tez zmieniasz? Troche duze koszta jak chce sie wymieniac i 2mas no ale robic samo sprzeglo zeby pozniej za np. 10kkm przy 360-380N/m rozbierac na nowo skrzynie, bo dwumas bedzie telepal, szarpal, drgał itp...? Bo jest on z tego co pamietam u Ciebie po 300kkm.. Nowy dwumas plus w/wsprzeglo plus 216tki w twoim silniku Spanky - to bylby konkret... Oczywiscie z korpusami i 216tkami czem predzej do Nadarzyna (jak sam na pewno wiesz) hyhy no i sadze uzyskalbys satysfakcjonuący (przynajmniej na kilka tygodni) efekt po zestrojeniu gierki..... p.s. Sam bedziedz ogarniał soft?
spanky Opublikowano 17 Października 2010 Autor Opublikowano 17 Października 2010 Czyli dwumas zostaje stary czy nówke dałes Spanky - dwumasówke zostawiles seryjna czy tez zmieniasz? Troche duze koszta jak chce sie wymieniac i 2mas no ale robic samo sprzeglo zeby pozniej za np. 10kkm przy 360-380N/m rozbierac na nowo skrzynie, bo dwumas bedzie telepal, szarpal, drgał itp...? Bo jest on z tego co pamietam u Ciebie po 300kkm.. ryzykuje i zostawiam stary dwumas ... generlanie jak narazie nic nie wskazuje zeby mu cos dolegalo, poza tym ja ostatnio robie 10 kkm rocznie wiec jak za rok sie rozleci to sie wymieni .... p.s. Sam bedziedz ogarniał soft? oczywiscie ze sam bede to stroil ...
badboy Opublikowano 25 Października 2010 Opublikowano 25 Października 2010 gratuluję efektu strojenia ale szacun przede wszystkim za to iż zrobiłeś to sam
spanky Opublikowano 25 Października 2010 Autor Opublikowano 25 Października 2010 gratuluję efektu strojenia ale szacun przede wszystkim za to iż zrobiłeś to sam dzieki ,poza tym już kilka starych dizli po moim strojeniu wyjechalo ... a wracajac do tematu to w przyszlym tygodniu powinno juz byc zalozone nowe sprzeglo AWX i zobaczymy co sie bedzie dzialo ...
Flyer Opublikowano 25 Października 2010 Opublikowano 25 Października 2010 bedzie jezdzic... co ma sie dziac?
Armi Opublikowano 25 Października 2010 Opublikowano 25 Października 2010 gratuluję efektu strojenia ale szacun przede wszystkim za to iż zrobiłeś to sam dzieki ,poza tym już kilka starych dizli po moim strojeniu wyjechalo ... a wracajac do tematu to w przyszlym tygodniu powinno juz byc zalozone nowe sprzeglo AWX i zobaczymy co sie bedzie dzialo ... Czekam na efekty bo też zostawiłem wrzuciłem sprzęgło awx zostawiając dwumasa. Tyle, ze i ja nie mam jeszcze wystrojonego auta.
Kowi87 Opublikowano 22 Listopada 2010 Opublikowano 22 Listopada 2010 Spanky mógł byś zobaczyć w te swoje katalogi czy sprzęgło te które włożyłes podchodzi do AFN w Quattro czy to czasem nie rózni sie czymś??? bo mam korekte na dniach a dzisiaj dostał uślizgu na 4 biegu raczej juz nie zdążę wymienić do korekty ;( Jak mozesz to podaj numerek jaki zamówić
spanky Opublikowano 22 Listopada 2010 Autor Opublikowano 22 Listopada 2010 Spanky mógł byś zobaczyć w te swoje katalogi czy sprzęgło te które włożyłes podchodzi do AFN w Quattro czy to czasem nie rózni sie czymś??? bo mam korekte na dniach a dzisiaj dostał uślizgu na 4 biegu raczej juz nie zdążę wymienić do korekty ;( Jak mozesz to podaj numerek jaki zamówić tu masz katalog Sachs .... http://webcat.zftrading.de/index.asp?SPR=19 wedlug niego Quattro i non Quattro to to samo w B5 AFN/AVG
Rekomendowane odpowiedzi