Opublikowano 4 Marca 201412 l koledzy wiecie jak pobawić się vagiem aby ustawić sobie załączanie świateł mijania po uruchomieniu zaplonu ? ---------- Post dopisany 04-03-2014 at 23:02 ---------- Poprzedni post napisany 03-03-2014 at 03:02 ---------- hej jeszcze raz. Panowie przyznaje się nie mam pojęcia co i jakz vagiem robic żeby ustawić te światła żeby się zapalaly automatycznie. pomóżcie co i jak pokoleji wejść. Korzystam z vaga 4.09 ---------- Post dopisany at 23:12 ---------- Poprzedni post napisany at 23:02 ---------- i podrzucę jeszcze coś takiego Światła dzienne Audi A1, A3, A4, A6, A8,Q7 (4016222262) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. może macie jakis pomysł jak to ogarnąć ?
Opublikowano 9 Marca 201412 l Panowie, ktoś wcześniej napisał, że włącznik AUTO tylko ori... a co jest nie tak z tymi zamiennikami z Alle.... co może być nie tak??? w kasie niezła róznica...
Opublikowano 9 Marca 201412 l widziałem na żywo te nieoryginalne włączniki, jakość bardzo bardzo słaba. Słaba jakość plastiku, ikonki słabo wykonane, porażka...
Opublikowano 9 Marca 201412 l Mam pytanie czy u Was też tak jest? Gdy włączam clh przy przekręconym zapłonie działa jakby odwrotnie tzn. wyciągnięcie kluczyka zapala światła a otwarcie drzwi gasi podczas gdy ja siedzę wśrodku. Dzieje się tak tylko raz, później już działa normalnie. Wszystkie inne kombinacje działają poprawnie. Pzdr
Opublikowano 11 Marca 201412 l Co do wlacznika Auto zamiennika dziala poprawnie i przy reazniu na modul komfortu z auto nie ma roznicy jaki przelacznik z AUTO sie zalozyczy to bedzie z literka D czy z litterka B. sprawdzilem u siebie przy modzie i wszystko gra. Sam zalozylem zamiennik poniewaz cena ori w bardzo dobrym stanie jest z 5 razy wyzsza. Pół roku minelo i nie pojawily sie zadne rysy.
Opublikowano 13 Marca 201412 l a czy jakiś moduł ma wpływ na aktywacje FISu ? kolega nie ma tempomatu a chce mieć FIS
Opublikowano 13 Marca 201412 l a czy jakiś moduł ma wpływ na aktywacje FISu ? kolega nie ma tempomatu a chce mieć FIS to bez znaczenia , moduł MCE to obsługa swiateł a nie fisa !!!!
Opublikowano 13 Marca 201412 l a czy jakiś moduł ma wpływ na aktywacje FISu ? kolega nie ma tempomatu a chce mieć FIS moduł kierownicy pierwszy temat http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-wymiana-modulu-kierownicy-tempomat-kierownice-multifunkcyjna-15393/ drugi temat http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/wymiana-przelacznika-wycieraczek-odblokowanie-pelnego-fis-16394/ poczytaj dowiesz się wszystkiego
Opublikowano 21 Marca 201412 l Panowie posiadam moduł w Wer. High. Jest możliwość odpalenia CLH bez lusterka z czujnikiem i włącznika CLH? Tak by światła zapalaly się za każdym otwarciem zamknięciem samochodu. Włącznik CLH pewnie można zastąpić byle jakim pstryczkiem, ale co z czujnikiem z lusterka? Zanim wydam kasę na niezbędne graty chciałbym się przekonać czy naprawdę jest mi to potrzebne i jak się sprawdzi w praktyce
Opublikowano 21 Marca 201412 l Panel clh musi być bez lustra będzie Ci clh chodził i w dzień i w nocy bo nie będzie widział czujnika zmierzchu chyba że będziesz sobie na dzień wyłączał na panelu clh
Opublikowano 21 Marca 201412 l O to właśnie chodzi, chce sprawdzić działanie oraz przekonać się czy system rzeczywiście będzie dla mnie przydatny. W ramach testu system może być aktywny całą dobę. Jest możliwość połączenia jakichś kabelkow tak by zastąpić włącznik CLH w pozycji ON? Jeśli to sam przełącznik to wydaje mi się że powinno dać radę, gorzej jeśli przy tym przełączniku jest jeszcze jakaś płytka. I zastanawiam się czy czujnik światła z lusterka można zastąpić jakimś innym - z innej marki bądź urządzenia - telefonu, navi etc. Może ktoś z Was już kombinowal w tym kierunku?
Opublikowano 21 Marca 201412 l Czujnik światła możesz zastąpić obojętnie jakim ale włącznik clh raczej powinien być ori bo masz możliwość wyłączenia i włączenie ale może jest możliwość założenia pstryczka niech się fachowcy wypowiedzą
Opublikowano 21 Marca 201412 l po aktywacji VAGiem, czyli po zakodowaniu, aby układ zadziałał musi być zmasowany pin 7 włącznika CLH Rozpiska wiązki dla włącznika CLH:Pin 7 – aktywacja CLH (połączenie z MCE, kostka 32-pin/24) [biały] lub jeśli nie masz przewodu to bezpośrednio w MCE pin C24. drugi koniec włącznika do masy.oczywiście moduł musi być F, na E nie zadziała.
Opublikowano 21 Marca 201412 l Panowie posiadam moduł w Wer. High. Jest możliwość odpalenia CLH bez lusterka z czujnikiem i włącznika CLH? Tak by światła zapalaly się za każdym otwarciem zamknięciem samochodu. Włącznik CLH pewnie można zastąpić byle jakim pstryczkiem, ale co z czujnikiem z lusterka? Zanim wydam kasę na niezbędne graty chciałbym się przekonać czy naprawdę jest mi to potrzebne i jak się sprawdzi w praktyce kolego nie rozumiem Cie masz auto za tyle kasy , a szkoda Ci na przełącznik clh 70zł. lusterko ostatnio Domin za 200zł sprzedawał... Włącznik auto i masz wszystko jak ori, a nie jakieś kombinacje... Jak Ci sie nie spodoba to sprzedajesz graty.
Opublikowano 21 Marca 201412 l Mam auto za tyle kasy więc kto bogatemu zabroni :-) Zamontuje pierdolnik albo 3 lusterka foto z kompasem, moje auto moja sprawa. Dzięki za odpowiedzi na temat. Moduł mam oczywiście F.
Opublikowano 21 Marca 201412 l a ten watek widziałeś?? http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/montaz-modulu-coming-home-ori-319642/