Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

MCE 09 Moduł Centralnej Elektryki lusterko włącznik świateł czujnik światła Coming Leaving Home w Audi A4 B6 i B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z wlacznika świateł do mce, potem rozejscie na lewy i prawy. 

• Odpowiedzi 3,5 tys.
  • Wyświetleń 686,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dzięki kaju, na Ciebie zawsze można liczyć. Czyli tak jak napisałem? W przyszlym tygodniu zaczynam rezanie. Jakbym ugrzązł to Cię "zaatakuję"?

Edytowane przez jaras99

Opublikowano

:hi:

Opublikowano

którędy najlepiej przeprowadzić przewody ze słupka A strony pasażera do okolic MCE? Najlepiej byłoby pójść za schowkiem a poźniej przebić się przez konsolę środkową od strony grodzi, ale czy znajdzie się tam jakaś wolna przestrzeń?

Wiem, że można za klimatronikiem przejść, później po kolumnie kierowniczej i jest MCE ale to rozwiązanie jest dla mnie mniej ciekawe 

Pytanie jeszcze mam odnośnie podłączenia kierunkowskazów.

zgodnie ze schematem z pierszego posta w wersji LOW wszystkie kierunki podłączone są do MCE B pin 9. Przy przejściu na HIGH napisane jest, że obcinamy kabelki przy pinach 2 i 3 czerwonej kostki w słupku A i odpowiednio prowadzimy je do MCE, którego zapinowujemy. I tutaj kierunek lewy przód ma iść do MCE B pin 9. To jak to jest, mam się zmostkować do istniejącego pinu bo przezciez jak wyzej napisałem pin 9 w MCE B jest obsadzony w wersji LOW?:eusathink:

Edytowane przez jaras99

Opublikowano

Leć za climatroniciem i za licznikiem. Co do kierunków - wydrukuj sobie teen tekst i podejdź z nim do słupków - wtedy będziesz wiedział co i jak, bo inaczej się nie da tego opisać jak w poradniku :) trzeba że zrozumieniem to przeczytać i najlepiej jak jest to przed oczami. 

Opublikowano

Uff. Ok. Podrukowane już mam schematy, wiązki z grubsza przygotowane. Dziś porozkręcam wszystko, zdemomtuje progi i zacznę analizować instalacje posiłkując się schematami. Mam nadzieję że patrząc na zywy materiał pozbieram to wszystko do kupy.

Jak nie to trzeba będzie wykorzystac kolejene koło ratunkowe:co: - pomoc Kaju??

Opublikowano

Wtedy z Kędzierzyna nie masz do mnie aż tak daleko - palisz renifera i przyjeżdżasz... 

Opublikowano

? jak się zapłacze to pójdziemy w tym kierunku

Opublikowano

No dobra, przyjrzałem się w celach edukacyjnych slupkowi A i wiązkom mu towarzyszącym, MCE i porownywałem ze schematami z 1 posta.

Zapał i chęci mam?ale brakuje mi zrozumienia ogolnie rzecz biorąc instalacji MCE.

Dlatego Kaju zanim miałbym się do Ciebie wybierać:kox: chce z tym powalczyć jeszcze.

Wyjaśnij mi prosze na przykladzie świateł mijania i kierunkowskazow pewne kwestie.

We włączniku świateł mam 2 zółte grube kabelki. Zgodnie ze schematem mam je rozciąć i te dwa od kostki poprowadzić do MCE C pin 26 (zdjęcie 1 poniżej w poście)? Natomiast drugie odcięte końce do odpowiednich miejsc MCE B pin 22 i 23 (zdjęcie 2 ponizej).

OK. Piny w kostce B są puste i tam wepnę się lewa prawa lampa. Z kolei z kostce C pin 26 jest obsadzony żołtym przewodem. WTF? Mam go wywalić, czy do niego się mostkowac, o co tu chodzi?

Edytowane przez jaras99

Opublikowano

Ponizej fotki. W przypadku kierunków to przewody z czerownej kostki lecą gdzieś na dół w podłogę. Kolory Pinów 2 i 3 zgadzają się ze schematem niebiesko czarny (zdjęcie 3). Mam je przeciąć i te przy kostkach pociągnąć do MCE B pin 9 (k przód) i MCE C oin 21 (k bok). No ale pin 9 w MCE jest już obsadzony (zdjęcie 4), to w zwiazlu z tym zrobić, wywalić go wpiąć się tym nowym czy mostkowac do istniejacego?20190318_200053.jpg

20190318_200234.jpg

20190318_194307.jpg

20190318_194824.jpg

Edytowane przez jaras99

Opublikowano

Pw

Opublikowano

Podrzuci ktoś (Kaju??) schematy z Elsy dotyczące czereonej kostki i wtyki panelu konektorów dolnego słupka A dla instalacji w wersji LOW dla B6 z 2004 roku? Styknie dla jednej strony.

Tak abym widział skąd/dokąd rozchodzą się kabeli z wtyki i kostki. Potrzebne mi dla lepszego zrozumienia przeróbki instalacji LOW -> HIGH a dokładniej o podłączenie kiwrunkowskazów?

Edytowane przez jaras99

Opublikowano

Dzięki:thumbup1: Przeanalizuje to sobie na spokojnie. 2003 to chyba tak samo jak 2004. Jakies zmiany były 2002/2003 jak dobrze kojarze

Opublikowano

Powinno pasować. Ja co prawda mam wersje high ale to co sam robiłem u siebie to sie pokrywało z moim 2004

Opublikowano

2002/3 były zmiany kosmetyczne... Pinologia jest bez zmian :)

Opublikowano

które wersja podłączenia kierunków jest prawidłowa?

podłączenie kierumków1.jpg

podłączenie kierumków.jpg

Edytowane przez jaras99

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Gromadze graty do drl,mam lusterko z b7 przerobione na mały uchwyt. Teraz trafił mi się włącznik świateł wersja D z exeo,podłączyłem go zamiast włącznika A zmieniając miejscami pin 11 z 13,i się zdziwiłem że włącznik w pozycji auto(mój fabryczny włącznik nie miał tej funkcji) sprawia że światła działają w trybie skandynawskim. 

Edytowane przez pila24

Opublikowano

To zupełnie normalne... ;) w razie jakbyś potrzebował instalacje to zapraszam na pw :)

Opublikowano

przeszczep LOW -> HIGH dziś opanowany:) wszystko smiga jak nalezy. Output test sprawdzony, wszystko działa.:banan:

Dzieki za pomoc a szczególnie dla Kaju wsparcie i wskazówki.

Tylko mam jeden problemik. Nie umiem przyuczyć vin.

Najpierw bylo tak: adaptacje kanal 81, 46992 test w pierwszym okienku pisalo wait, jak zgaslo dalem save. Jednak po zapisaniu w pierwszym okienku napis bus not ok.

Po paru takich probach teraz mam w okienku pierwszym disabled a w drugim wartosc 10.0. 

Jak to ogranąć?