nike21 Opublikowano 28 Marca 2010 Opublikowano 28 Marca 2010 Kubica zajal drugie miejsce :thumbup: :thumbup: :thumbup: oglądałem też - troche fuks był, zobaczymy następnym razem jak sobie poradzi [br]Dopisany: 28 Marzec 2010, 09:32_________________________________________________też lece do roboty 3-majta sie fuks ze drugie, ale tak samo jak fuks teraz tak pech ostatnio ze w chmure spalin wjechal. wazne ze nawiazuje walke w chmurę fakt, ale skopconych opon a nie spalin... czasy dwusuwów już minęły przynajmniej tym razem objechał tą chmurę bokiem i dzięki temu wskoczył z 9. na 4. już nie mogę się doczekać następnego startu...
Glovash Opublikowano 28 Marca 2010 Opublikowano 28 Marca 2010 [br]Dopisany: 28 Marzec 2010, 10:18_________________________________________________ustawiłem wstępnie datę spota... a do której tak spotujecie? bo mam szkołę do 16:40... zdążę dojechać ? .. ze Starego Rynku..
Musashi Opublikowano 28 Marca 2010 Opublikowano 28 Marca 2010 Kubica zajal drugie miejsce :thumbup: :thumbup: :thumbup: oglądałem też - troche fuks był, zobaczymy następnym razem jak sobie poradzi [br]Dopisany: 28 Marzec 2010, 09:32_________________________________________________też lece do roboty 3-majta sie fuks ze drugie, ale tak samo jak fuks teraz tak pech ostatnio ze w chmure spalin wjechal. wazne ze nawiazuje walke w chmurę fakt, ale skopconych opon a nie spalin... czasy dwusuwów już minęły 1. no wlanie nie. widocznie niedokladnie ogladales, dym poszedl z wydechu, cos tam sie sutilowi dopalalo w ukladzie szczegolnie dobrze widac to przy drugim dymieniu 2. czasy dwusuwow wcale nie minely. maja sie bardzo dobrze i nie tylko w sprzecie zmechanizowanym typu kosiarki czy pily spalinowe, ale rowniez w motocyklach... np. Yamaha rd350 no i niewybaczalne by bylo nie wspomniec, o silnikach okretowych. to rowniez co prawda wysokoprezne ale biorac pod uwage zasade dzialania, silniki dwusuwowe.... obecnie wspolczesna technologia ulatwia konstruowanie dwusuwow spelniajacych oczekiwania ekologiczne. jest to mozliwe dzieki rezygnacji z gaznika na rzecz ukadu wtryskowego, i smarowania natryskowego dzieki czemu nie korzysta sie z mieszanki paliwowo smarujacej oleju z benzyna. silnik dwusuwowowy ma wieksza sprawnosc niz 4rosuwowy.
nike21 Opublikowano 28 Marca 2010 Opublikowano 28 Marca 2010 ad 1. może faktycznie nie do końca dobrze się przyjrzałem, ale wrażenie było takie jakby dym szedł spod kół podczas przycierki... ad 2. czasy dwusuwów minęły... w szeroko rozumianej motoryzacji to że czasy współczesne i technika pozwalają na nowsze konstrukcje może i zaowocuje w przyszłości choćby na przykładzie który podałeś, ale poza kosiarkami, piłami i innymi tego typu urządzeniami jak na razie szerszego zastosowania dla tych silników nie ma co do sprawności 2 suwa w pełni się zgadzam dwusuw nie ma zaworów, ani mechanizmu napędu zaworów, w dodatku podczas jednego obrotu wału silnik wykonuje cały cykl - ssanie, sprężanie, praca i wydech podczas którego mieszanka wcześniej zassana do skrzyni korbowej wędruje do komory spalania wypłukując ją ze spalin. przynajmniej dla silnika z gaźnikiem. jak sytuacja wygląda dla dwusuwa z wtryskiem nie wiem...
Musashi Opublikowano 28 Marca 2010 Opublikowano 28 Marca 2010 co do sprawności 2 suwa w pełni się zgadzam dwusuw nie ma zaworów, ani mechanizmu napędu zaworów, w dodatku podczas jednego obrotu wału silnik wykonuje cały cykl - ssanie, sprężanie, praca i wydech podczas którego mieszanka wcześniej zassana do skrzyni korbowej wędruje do komory spalania wypłukując ją ze spalin. przynajmniej dla silnika z gaźnikiem. jak sytuacja wygląda dla dwusuwa z wtryskiem nie wiem... w dwusuwach z wtryskiem produkty spalania sa usuwane poprzez sprezone wstepnie powietrze w komorze korbowej. wtrysk mieszanki nastepuje w momencie kompresji powietrza w komorze spalania, nie ma wiec sytuacji w ktorej niespalona mieszanka miesza sie ze spalinami. [br]Dopisany: 28 Marzec 2010, 18:51_________________________________________________ ad 1. może faktycznie nie do końca dobrze się przyjrzałem, ale wrażenie było takie jakby dym szedł spod kół podczas przycierki... faktycznie, na pierwszy rzut oka tak to wyglada. jednak wyraznie dym nie wydobywa sie spod opony, tylko z okolic jej wewnetrznej strony.
Madas Opublikowano 28 Marca 2010 Opublikowano 28 Marca 2010 no widzę że konkretna dyskusja o wyścigach
nike21 Opublikowano 28 Marca 2010 Opublikowano 28 Marca 2010 co do sprawności 2 suwa w pełni się zgadzam dwusuw nie ma zaworów, ani mechanizmu napędu zaworów, w dodatku podczas jednego obrotu wału silnik wykonuje cały cykl - ssanie, sprężanie, praca i wydech podczas którego mieszanka wcześniej zassana do skrzyni korbowej wędruje do komory spalania wypłukując ją ze spalin. przynajmniej dla silnika z gaźnikiem. jak sytuacja wygląda dla dwusuwa z wtryskiem nie wiem... w dwusuwach z wtryskiem produkty spalania sa usuwane poprzez sprezone wstepnie powietrze w komorze korbowej. wtrysk mieszanki nastepuje w momencie kompresji powietrza w komorze spalania, nie ma wiec sytuacji w ktorej niespalona mieszanka miesza sie ze spalinami. tak właśnie myślałem... dzięki za dokształcenie [br]Dopisany: 28 Marzec 2010, 19:08_________________________________________________ no widzę że konkretna dyskusja o wyścigach o wyścigu nic nie mówimy oglądaliście milionerów?
Madas Opublikowano 28 Marca 2010 Opublikowano 28 Marca 2010 ja nie oglądam bo mnie wkurza to czekanie :)
Madas Opublikowano 28 Marca 2010 Opublikowano 28 Marca 2010 koleś bańkę zgarnął ooooo chyba pierwszy raz w historii
Musashi Opublikowano 28 Marca 2010 Opublikowano 28 Marca 2010 oglądaliście milionerów? taniec z gwiazdami [br]Dopisany: 28 Marzec 2010, 19:22_________________________________________________ ja nie oglądam bo mnie wkurza to czekanie :) na co?
malutka:) Opublikowano 28 Marca 2010 Opublikowano 28 Marca 2010 wieczór :> [br]Dopisany: 28 Marzec 2010, 19:31_________________________________________________ taniec z gwiazdami oglądają
Musashi Opublikowano 28 Marca 2010 Opublikowano 28 Marca 2010 kurcze zaraz mam frytki :kox: a ja nalesniki
Rako Opublikowano 28 Marca 2010 Opublikowano 28 Marca 2010 kurcze zaraz mam frytki :kox: a ja nalesniki a ja dzisiaj urodzinowo [br]Dopisany: 28 Marzec 2010, 20:34_________________________________________________
Musashi Opublikowano 28 Marca 2010 Opublikowano 28 Marca 2010 Cześć wieczorkiem wieczór :> [br]Dopisany: 28 Marzec 2010, 19:31_________________________________________________ taniec z gwiazdami oglądają a co wy tak rowno sie pojawiliscie?
Rekomendowane odpowiedzi