a4avant Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Czy ktoś mógłby opisać jakoś krok po kroku jak wymienić ten czujnik samemu? Jako że usterka jest dość powszechna , myślę że wielu klubowiczom przydałaby się taka wiedza. Pozdrawiam.
elmo814 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 zrob jak w linku i bedzie gites, -->http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic842678.html
nowal Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Czy ktoś mógłby opisać jakoś krok po kroku jak wymienić ten czujnik samemu? Jako że usterka jest dość powszechna , myślę że wielu klubowiczom przydałaby się taka wiedza. Pozdrawiam. schylasz głowe pod pedały przekrecasz stary czujnik wczesniej zdejmujac wtyczne, wkladasz nowy i wpinasz wtyczne. 10 min roboty
a4avant Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Dotyczy to Audi A4 B6 1.9TDI 130KM z 2003/4 roku?
nowal Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 w kazdym aucie grupy VAG sie tak wymienia. Bardzo prosta operacja
a4avant Opublikowano 8 Grudnia 2010 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Oj chyba jednak nie tak łatwo jak to opisujecie. U mnie wygląda to tak: Mógłby ktoś mi pomóc?
agentsmith Opublikowano 8 Grudnia 2010 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Ktoś wcześniej pisał, że świeci się tylko ESP gdy czujnik jest uszkodzony. Jakiś czas temu miałem taką sytuację: zapalała się kontrolka ESP i czasami do tego migała kontrolka od świec. Trzeba dodać, że ona oznacza też tryb awaryjny. Jeśli się mylę to poprawcie mnie. Na vagu pokazał się właśnie błąd czujnika świateł hamowania. Niecałe 50 zł, parę minut roboty i problem zniknął. Ale kontrolki stracha na początku napędziły.
nowal Opublikowano 8 Grudnia 2010 Opublikowano 8 Grudnia 2010 a4avant rusz glowa troche z fotek nic nie widac. jak widac kolega agentsmith wymienil to w 5 min ... http://forums.vwvortex.com/showthread.php?1158315 znalazłem takie cos
a4avant Opublikowano 8 Grudnia 2010 Opublikowano 8 Grudnia 2010 A jak zdjac oslone zeby w ogole dostac sie do tego czujnika?
nowal Opublikowano 9 Grudnia 2010 Opublikowano 9 Grudnia 2010 A jak zdjac oslone zeby w ogole dostac sie do tego czujnika? jedz lepiej do mechanika...
Gik Opublikowano 9 Grudnia 2010 Opublikowano 9 Grudnia 2010 o rany ja wymieniłem ten czujnik a raczej potencjometr w 10min. Łącznie z odbiorem go z ASO za 41zł\ objawia się brakiem światła stop i zapaleniem wszystkich kontrolek żółtych na desce. operacja banalna, -sciagasz osłone dolna. to aż 3 śruby nasadowe. jedna pod osłoną bezpieczników a dwie dostępne od spodu, przy pedałach. -rozłączasz wtyczkę - wysówasz sam potencjometr, bo jest na wcisk. - i go zastępujesz.... - podłączasz. - uruchamiasz autko. jedna uwaga, tam są 2 takie urządzonka, niemal identyczne
a4avant Opublikowano 9 Grudnia 2010 Opublikowano 9 Grudnia 2010 noval, ty to pomocny jesteś, nie ma co...
nowal Opublikowano 9 Grudnia 2010 Opublikowano 9 Grudnia 2010 noval, ty to pomocny jesteś, nie ma co... podalem ci wszystko na tacy, nawet poradnik ze zdjeciamia ty dalej nic. wystarczy ruszyc glowka. czlowiek to skladal to czlowiek rozłozy
Bishkopt Opublikowano 9 Grudnia 2010 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Wymiana czujnika jest banalnie prosta. Jak ktoś potrafi wymienic żarówke w aucie to i wymieni napewno ten czujnik gdyż dostęp do niego jest prostszy. A jak komuś spraiw to problem pozostaje mechanik. Pozdrawiam
macieek Opublikowano 10 Grudnia 2010 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgadza sie - montaz jest bardzo prosty. O czym jednak nie wolno zapominac podczas wkrecania nowego czujnika --- Dopiero wtedy jest poprawnie wlozony gdy nastapi takie klikniecie, zaskoczenie :gwizdanie:
konrado8525 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Opublikowano 15 Grudnia 2010 mam ten sam problem. tylko ze u mnie swici sie kontrolka esp non stop i jakies 10 sekund po odpaleniu auta zaczyna migac kontrolka od swiec. swiatlo stopu dziala tylko jedno na szybie a w lampach nie ma. czujnik wymienilem na ori z aso i nadal lipa swiatel nie ma a kontrolki swieca;/
macieek Opublikowano 15 Grudnia 2010 Opublikowano 15 Grudnia 2010 mam ten sam problem. tylko ze u mnie swici sie kontrolka esp non stop i jakies 10 sekund po odpaleniu auta zaczyna migac kontrolka od swiec. swiatlo stopu dziala tylko jedno na szybie a w lampach nie ma. czujnik wymienilem na ori z aso i nadal lipa swiatel nie ma a kontrolki swieca;/ VAGnij autko i wklej bledy - wszystko sie wyjasni. Nikt tutaj wróżbitą nie jest.
nowal Opublikowano 15 Grudnia 2010 Opublikowano 15 Grudnia 2010 napewno cos zle zrobiles. Dobrze zamontowales? Skasowales bledy po zalozeniu nowego cujnika?
konrado8525 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Opublikowano 15 Grudnia 2010 zle to chyba nie da sie go zalozyc... wszystko dokladnie jak we wskazowkach. podlacze pod vag jutro jak kabel mi dojdzie bo cos kurier wali w ch...
nowal Opublikowano 15 Grudnia 2010 Opublikowano 15 Grudnia 2010 jezeli dobrze wskoczył to wystarczy skasowac blad
Rekomendowane odpowiedzi