Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Xenony w reflektorach zespolonych po II lifcie - montaż żarówek i przetwornic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma cudów, musi wejść :wink4:

Opublikowano

A ogólnie to jakoś lekko powinno wejść? Rozumiem, że to coś ma za zadanie zabezpieczyć piny przed wysunięciem.

Dalej to męczę :gwizdanie:

Opublikowano

Na końcu powinno się zatrzasnąć tak żeby nie wyłaziło. Wyjmij wszystkie piny i wkładaj po jednym i próbuj zasunąć ten plastik, któryś z nich musi Ci blokować

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie a jak Audi w lampach na H4 realizowało problem ze światłami długimi? To znaczy czy przy włączaniu świateł długich (konkretnie model z 1998r) światła mijania gasną czy nie?

Opublikowano

Jak najbardziej gasną. Gdy założyłem soczewki to musiałem przełożyć jeden z kabli w kostce przy dźwigience zmiany świateł żeby nie gasły. Gdzieś o tym było na forum...

Opublikowano
  • Autor

Panowie a jak Audi w lampach na H4 realizowało problem ze światłami długimi? To znaczy czy przy włączaniu świateł długich (konkretnie model z 1998r) światła mijania gasną czy nie?

jesli masz 1998 to masz swiatla Boscha z halogenami i masz H7 zarowki. przy zakladaniu zespolonych nie musisz nic zmieniac w kostce przy kierownicy aby dlugie gasly.

Opublikowano

jesli masz 1998 to masz swiatla Boscha z halogenami i masz H7 zarowki. przy zakladaniu zespolonych nie musisz nic zmieniac w kostce przy kierownicy aby dlugie gasly.

ja mam '98 i fabrycznie miałem valeo na h4. poza tym chyba chodzi o to żeby NIE gasły? przy zamianie na soczewkę z np. h1 głupio to funkcjonuje i zarazem wygląda jak ci gasną mijania..

Opublikowano
  • Autor

w 97 byl I lift i swiatla zmieniono na Boscha z H7. moze miales bum i zalozyl ktos Valeo.

Opublikowano

też tak może być :confused4: zwłaszcza że jak rozkręcałem deskę rozdzielczą to kilka części miało 'metki'

ale kostkę przy kierownicy miałem ustawioną pod h4 - jak ktoś klecił to z rozbitka to to akurat dopilnował.

aha - jak były boshe to miały halogeny zintegrowane a u mnie śladu po instalacji nie ma. czy może bosh był też w wersji bez halo?

Opublikowano

A może po prostu lift był zrobiony od września a nie od początku roku 1997?

Opublikowano
  • Autor

też tak może być :confused4: zwłaszcza że jak rozkręcałem deskę rozdzielczą to kilka części miało 'metki'

ale kostkę przy kierownicy miałem ustawioną pod h4 - jak ktoś klecił to z rozbitka to to akurat dopilnował.

aha - jak były boshe to miały halogeny zintegrowane a u mnie śladu po instalacji nie ma. czy może bosh był też w wersji bez halo?

Bosch byl z halo zawsze.

A może po prostu lift był zrobiony od września a nie od początku roku 1997?

byl od polowy roku ale 97. chonabibe ma 98. ja tez mam 98 i mialem Bosche

Opublikowano

ja mam 00r i jako że soczewki i H7 świecą słabo, zastanawiam sie nad włożeniem HIDów.

Macie jakieś sprawdzone zestawy? nie chciał bym trafić jakiegoś bubla...

Opublikowano

Krótko - Koito + Philips.

Opublikowano

mozesz rozwinąć myśl? :P

na Allegro jest sporo zestawów p&p za ok. 300zł. moj ojciec w B6 ma taki zestaw juz ponad rok i jest ok, z tym moze moze cos innego w podobnej cenie bedzie lepsze?

Opublikowano

ja miałem u siebie jakieś hidy - lat temu kilka był to najtańszy zestaw - i w połączeniu z soczewkami sonara [śmiejcie się, śmiejcie, a mi się podoba] świeciło naprawdę dobrze. zaczęło się sr** po roku czy coś ponad - jeden z palników zaczął zmieniać kolor w kierunku zielonego :> innych problemów nie miałem. przetwornice dawały radę, żadnych szumów czy przebić na radio czy cb.

Opublikowano

Po zamontowani ksenonów nie zapomniec o zamontowaniu spryskiwaczy na światła. W polskim prawie nie wolno miec ksenonów bez spryskiwaczy bo zabierają dowód. Ori ksenony zawsze sa ze spryskiwaczami. Kumpel w A3 zdejmował ksenony bo szkoda mu było wycinac dziury w zderzaku.

Opublikowano

Po zamontowani ksenonów nie zapomniec o zamontowaniu spryskiwaczy na światła. W polskim prawie nie wolno miec ksenonów bez spryskiwaczy bo zabierają dowód. Ori ksenony zawsze sa ze spryskiwaczami. Kumpel w A3 zdejmował ksenony bo szkoda mu było wycinac dziury w zderzaku.

do legalnych ksenonów potrzeba jeszcze samopoziomowania co już jest trudniejszą sprawą. jak będziesz miał same spryski to dalej masz nielegalne i tracisz dowód jak się przyczepią.

Opublikowano

Krótko - Koito + Philips.

Przetwornice Koito i żarniki Philips :good:

Oryginalny Philips 4300k świeci lepiej i ładniej niż chiński 6000k.[br]Dopisany: 15 Październik 2010, 13:19_________________________________________________

do legalnych ksenonów potrzeba jeszcze samopoziomowania co już jest trudniejszą sprawą. jak będziesz miał same spryski to dalej masz nielegalne i tracisz dowód jak się przyczepią.

Wtedy wyjmiesz 2 żarówki ze schowka i montujesz zamiast żarników :decayed:

Opublikowano

Koledzy przestańcie ferment siać. Nie ma zapisu w polskim prawie o spryskiwaczach ani samo poziomowaniu. Jedynie jest o barwie. Z tego co pamiętam to barwa coś na poziomie 4300-5000 Tylko nowe to muszą mieć. W soczewkach nie ma znaczenia jaki żarnik.

Opublikowano

Koledzy przestańcie ferment siać. Nie ma zapisu w polskim prawie o spryskiwaczach ani samo poziomowaniu. Jedynie jest o barwie. Z tego co pamiętam to barwa coś na poziomie 4300-5000 Tylko nowe to muszą mieć. W soczewkach nie ma znaczenia jaki żarnik.

Bzdura.

Jedź na pierwszy lepszy przegląd z hidami. Spotkaj policjanta i nie miej sprysków. Powodzenia życzę :gwizdanie:

Zresztą już była dyskusja na ten temat.