Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem z rdzą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ok.sprawdzę bo możę faktycznie coś było grzebane...

Opublikowano

ja mam polifta i też mam problem z tą listwą na klapie nad tablicą, mało tego w koncikach tej listwy wchodzi mi rdza na klapę...strasznie mnie to doskwiera. wrzucę niedługo foto.to będzie widać o co kaman.

aMIL0.jpg

Cześć,

Powiedz kolego czy już sobie z tym poradziłeś, ma dokładnie to samo i chcę to szybko zrobić.

Dzięki i pozdrawiam,

Opublikowano

a może ktos wie jak ta rdze zlikwidować u mnie sa takie malutkie pęcherzyki i nie chce zeby rdza wyszła ??? moze ktos wie cos na ten temat ??

Opublikowano

malować malować i jeszcze raz malować :gwizdanie:

Opublikowano

Ja wczoraj oddałem auto do lakiernika aby ogarnął temat klapy i tej cholernej listwy aluminiowej. Co śmieszniejsze u tego gościa stała identyczna (włącznie z kolorem lakieru) poliftowa a4 jak moja i lakiernik dokładnie to samo robił z klapą co u mnie będzie robił.Także temat dość popularny w poliftach. Majster wspominał że przyklei mi od wewnętrznej strony tej aluminiowej listwy, po rogach co mogą stykać się z lakierem małe kawałki taśmy dwustronnej aby problem nie powrócił. Jak ten patent będzie się sprawdzać to dam znać. Pozd.

Opublikowano

a ile to kosztuje tak ok ??

Opublikowano

250-350 pln

Opublikowano

usunąć dwa małe pęcheże i tyle kasy ??

Opublikowano

bo trzeba malować cały element :wink4: jak chcesz taniej to weź papier ścierny, zetrzyj sobie pęcherzyki i później szprejem psiknij i będzie :evil:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ja miałem rdzę na obu przednich błotnikach(sam rant) i pod maską przy podszybiu. Auto nigdy nie bite itp :/ lakiernik zrobił i wyczyścił. Na jednym błotniku zaś bąbel, lakiernik mówi że rdza perforuje i z tym sie nic nie zrobi, tylko wypiaskować lub ocynkować lub wymienić blach. Autko żółte i kurde po tylu latach każde domalowywanie czegoś jest widoczne :( Szkoda a niby blachy VAG są bdb zabezpieczone przed korozją.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Coś musi być nie tak z tą listwą bo z historii serwisowej mojego autka wynika że w 2006 roku była wymieniana z powodu rdzy czyli norma :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

czy ktoś może mi powiedzieć jak zdemontować tę listwę bagażnika (jak jest mocowana)?

Opublikowano

Ściągasz tapicerkę klapy i odkręcasz ją od środka

Opublikowano

To ta kropa gołej blachy i rdzy jaka się tworzy na progu.nie widziałem tego jeszcze - coś takiego się u Was też robi/robiło? Drzwi ocierają?

zAhc0.jpg

wg. mnie takowa rdza to :polew: , przytrzasniety pas. Wystarczy, ze ta sprzezyna napinajaca jest juz slaba. Przy odpinaniu pasa nie nadazyla sie zwijac i przytrzaslo koncowke pasa :kwasny: i poprostu takowe cos powstalo...Skad wiem, tata takie cos se zrobil, dokladnie identyczne w 80 b4 :tongue4:[br]Dopisany: 12 Maj 2011, 16:29_________________________________________________a tylna listwe mam igla (odpukac w niemalowane drzewo)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć wszystkim,

pozwolę sobie odświeżyć temat i ponowić pytanie - czy blenda od przedlifta pasuje do polifta?

Opublikowano

Cześć wszystkim,

pozwolę sobie odświeżyć temat i ponowić pytanie - czy blenda od przedlifta pasuje do polifta?

ktora blenda :?: :mysli:

jesli Ci chodzio daszek nad szyba to tak...pasuje :wink4:

a jesli o blende z klapy bagaznika...to nie...inne uwypuklenie tzn.przedlifty maja wypukle a polifty rowne z klapa. I ksztalt tzn zaokraglenia na rantach, tez inne polifty maja bardziej "ostre" niz przed- . I jeszcze ma inne mocowania tzn dziury do mocowania...calkowicie nie pasuja :)

Opublikowano

Cześć wszystkim,

a co to ma do tematu :wallbash:
Opublikowano

tak chodziło o tą z klapy bagażnika :wink4:

Opublikowano

a tam porazka...zalezy jak lezy :gwizdanie: ja np. po kazdym umyciu auta wycieram go, aby jak najmniej bylo wody (i nie lubie plam na lakierze :angry: )...nawet w szparach i wtedy kazda czesc jest mniej narazona na dzialanie naszych poskich wod, ktora jak wiadomo jest twarda. A wystarczy, ze gdzies jest "mniej" farby i korozja postapuje :disgust:

Opublikowano

Witam. Tez mam polifta i mi tylko na klapie wyszło po rogach tej blendy :confused4: odkręciłem tą blendę zerwałem te bąbelki kupiłem ori 50ml lakieru (10) zł :) i pędzelkiem porobiłem delikatnie zaprawki. Efekt... hmm taki sobie. Lakier idealny ale znać do kąd był odprysk. coś będę musiał z tym jeszcze zrobić... jutro wstawię wam fotkę sami zobaczycie. :)