Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Który silnik benzynowy wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.8T :)

Opublikowano

ale który?

Opublikowano

ja mam 163 konne 1,8T zagazowane w Prinsie i co do dynamiki jazdy nie mam co narzekać :)

mk

Opublikowano

ja mam 163 konne 1,8T zagazowane w Prinsie i co do dynamiki jazdy nie mam co narzekać :)

mk

ile taka instalacja kosztuje? i ile to coś Ci pali po zagazowaniu?

Opublikowano

mk

ile taka instalacja kosztuje? i ile to coś Ci pali po zagazowaniu?

Paput, praktycznie każdy silnik zagazujesz, cały myk polega na tym kto i co Ci włoży pod maskę, sam mam 198PS na instalacji BRC, koszt instalacji to 3300 zł, gwarancja 2 lata, coś padnie przyjeżdżasz i dostajesz nowe, bez pieprzenia, nie wiem kiedy auto przełącza mi się na gaz, jednym słowem, nie mam problemów

co jak co ale 1.8T to dobra alternatywa dla jakiś 1.6 i tym podobnych, jeżeli chodzi o b6 to w sumie nie ma różnicy, różnica polega innym programie, jedynie wersja BEX 190km miała trochę mocniejsze graty

Opublikowano

ale który?

to juz zalezy ile chcesz miec mocy :)
Opublikowano

Polecam 1.8T BEX masz na dzień dobry 190KM. Po wirusie przy zdrowej jednostce masz 220KM, Jak trochę podłubiesz masz 240KM. U mnie spalanie jest na poziomie 7,5 - 9,0l w trasie a w mieście od 8,0 - 12l. Co do spalania to wiadome jest, że jest jest to uzależnione od bardzo wielu czynników. Nie mam żadnego doświadczenia z instalacjami gazowymi więc się nie wypowiadam nie miałem, nie mam i nie będę miał, no chyba że ropa na naszej planecie się skończy :mysli:

Opublikowano

Mam zagazowanego BEX-a od pół roku i zero problemów, instalacja Omegas, spalanie zależne od moich humorów jak jestem grzeczny to spalanie około 10L, a jak nie jestem grzeczny :evil: to duuużo więcej.

Najważniejsze to nie oszczędzać na instalacji i wybrać dobrych monterów, bo są tacy co spieprzą najlepszą instalację.

Instalka kosztowała mnie 3800pln.

quattro.png

Opublikowano

panowie a jak się sprawuje 2.5 TDI w automacie? 163KM? trzeba uważać bardziej na ten automat czy diesla? dodam że to 2002 rok. Ale chyba poprawili te 2,5 TDI dopiero w 2003 :confused4:

Opublikowano

Jeśli chodzi o 2.5TDI to te zaczynające się na B . . podobno są już ok.

Opublikowano

ja posiadam 3.0 V6 ASN od jakiegos miesiaca, przyznam szczerze fajnie jedzie z dolu,dzwiek tez fajny V'ki, ale wczesniej posiadalem a3 z 1.8T i radosc z frajdy chyba troszke lepsza;P moze mniejsze auto, uderzenie turbiny robilo swoje;P

co do silnika ASN troszke chyba za duzo w nim nawymyslali pier**l, sterowan, czujnikow i chyba przedobrzyli... troszke sie tego obawiam ;P zobaczymy jak bedzie..

Opublikowano

no ja poszukuje takiego 3,0 v6 bo ten mój 1,6 to mnie do szału doprowadza :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Opublikowano

To ja się dołączę do tematu bo też zaczynam szukać :naughty: Konkretnie to sedana bo avant mi się już znudził :tongue4: Admin, mojej nie chcesz kupić? :naughty:

Opublikowano

wczesniej posiadalem a3 z 1.8T i radosc z frajdy chyba troszke lepsza;P moze mniejsze auto, uderzenie turbiny robilo swoje;P

Miałem to samo, A3 1.8T i po przesiadce do A4 1.8T quattro tyle, że 170KM lekkie rozczarowanie, ale teraz po modach już lepiej się odpycha. :naughty:

Opublikowano

ja troszke tez rozczarowany przesiadka z turbo na wolnossaka, fakt fajnie ciagnie z dolu, ale brakuje mi 'uderzenia' turbo ;P swistu itp

Opublikowano

To ja się dołączę do tematu bo też zaczynam szukać :naughty: Konkretnie to sedana bo avant mi się już znudził :tongue4: Admin, mojej nie chcesz kupić? :naughty:

a ile chcesz seba za ten Twój pocisk? :decayed:

zastanawiałem się nad dieslem ale ten 3,0 i v6 to muzyka dla moich uszu :evil::punk:

Opublikowano

3.0V6 zwlaszcza na wyzszych obrotach brzmi niezle :) ale i tak za cicho jak dla mnie, musze zrobic cos z wydechem ;P

Opublikowano

a ile chcesz seba za ten Twój pocisk? :decayed:

zastanawiałem się nad dieslem ale ten 3,0 i v6 to muzyka dla moich uszu :evil::punk:

ja bym brał 1.8T fajny silniczek

Opublikowano

mój kolega w niemczech kupił 2.0 ALT jakies trzy miechy temu i juz marudzi a jeżdzi po dwa kilomerty w jedną stronę do pracy i z powrotem, co by bylo jakby jeżdzil dużo non stop naprawa teraz placze że co chwila coś pewnie już kupil awaryjny motor :hi:

Opublikowano

1.8T :evil: