Pucek Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 paput, ale Ty kombinujesz, odpowiedz sobie czy zadowolisz się 2.4 w serii czy 1.8T po programie do 1.8T masz tańszą instalacje, generalnie to patrzył bym tylko po 1.8T i po 2.8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_marat Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 nie mam dosyć bo bardzo fajnie się jeździ ale chce sedana a przy okazji parę koni więcej nie zaszkodzi Dziwne masz gusta. Akurat mnie sedan w B6 niezbyt sie podoba, za to w B7 juz tak :gwizdanie: Każdy ma inne gusta a cała zaje**na tylna szyba jak jest syf na drodze to wcale mi nie odpowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paput Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 paput, ale Ty kombinujesz, odpowiedz sobie czy zadowolisz się 2.4 w serii czy 1.8T po programie do 1.8T masz tańszą instalacje, generalnie to patrzył bym tylko po 1.8T i po 2.8 no a gaz dużo droższy do 2.4? to tylko chodzi o większą ilość wtrysków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttoommeekk Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 a jaki silniczek bardziej polecacie 1.8T czy 2.4? waham się jeszcze, a czy za 2.4 będzie dużo droższe ubezpieczenie niz 1.8? zastanawiając sie nad tymi dwoma silnikami ,wybór wydaje się prosty , 1.8t napewno bardziej udany ,nawet sam fakt że silnikowi z turbiną łatwiej podnieść moc poprzez wprowadzenie nowego programu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paput Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 a jaki silniczek bardziej polecacie 1.8T czy 2.4? waham się jeszcze, a czy za 2.4 będzie dużo droższe ubezpieczenie niz 1.8? zastanawiając sie nad tymi dwoma silnikami ,wybór wydaje się prosty , 1.8t napewno bardziej udany ,nawet sam fakt że silnikowi z turbiną łatwiej podnieść moc poprzez wprowadzenie nowego programu . tylko czy z turbo nie ma problemów tak wielu jak w tdiku? Szlag mnie trafiał jak w AFNie łapałem co jakiś czas notlaufa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 w benzynie zwykle wypala sie lub zawiesza klapa od WG a zeby to stwierdzic wystarczy odpiac katalizator i zrobic foto telefonem wszystko widac jak na dłoni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paput Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 w benzynie zwykle wypala sie lub zawiesza klapa od WG a zeby to stwierdzic wystarczy odpiac katalizator i zrobic foto telefonem wszystko widac jak na dłoni i co wtedy? regeneracja turbo czy wymiana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 to zalezy w jakim stanie jest wirnik i jego łozyskowanie jak tylko wypalona klapa to jezdziesz do jakiegos tokarza potem do spawacza regulacja ciegna jest opisana na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olekk Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 od niedawna jestem posiadaczem 2004 BEX quattro i polecam taką konfigurację ale łatwo nie jest znaleźć coś takiego, powiedziałbym że nawet bardzo ciężko @paralotniarz - też przesiadłem się z B4 ABK :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttoommeekk Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 od niedawna jestem posiadaczem 2004 BEX quattro i polecam taką konfigurację ale łatwo nie jest znaleźć coś takiego, powiedziałbym że nawet bardzo ciężko @paralotniarz - też przesiadłem się z B4 ABK :-) noo... niestety ale to prawda (tym bardziej że celowałem w kombi), jestem tego najlepszym przykładem , pozostał mi napęd bardziej tradycyjny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juniores Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 2.4 miały problemy z wyciekami oleju, podobnie jak 2.8, ja prawdopodobnie biorę 1.8T jak sprzedam swoją Ja swoją zakupiłem i zagazowałem 2 lata temu i przejechałem prawie 40 tys. km bez żadnego problemu. Nic mi z silnika nie cieknie, nic nie musiałem wymieniać w związku z gazem. A za to mam muzykę z V6 :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harley22 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Sam się zastanawiam nad silnikiem 2.4 ale na allegro nie ma nic godnego uwagi Co możecie powiedziec o tym silniku jakie wady? Jak znosi gaz? jaki koszt instalacji do tego silnika? :gwizdanie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 bierz 2.4 silnik godny polecenia, dobrze znosi LPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harley22 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 A jaki koszt instalacji do tego silnika? Co do gazu to jestem kompletnie zielony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoJA Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Ja się własnie zastanawiam nad gazem do 1.8t mam zamiar autem tak z 3lata pojeździć. Ale ze spalania jestem zadowolony przy mojej jeździe mieszczę się poniżej 9 litrów golf IV 1.4 palił mi podobnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 A jaki koszt instalacji do tego silnika? Co do gazu to jestem kompletnie zielony... ok 3000zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Knob Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Brat rok temu wstawiał do 2.8, to cena była od 3200. Tańsza była, STAG 300, ale stanowczo wszyscy odradzali. Wstawił Landi Renzo Omega za 4300 - bardzo zadowolony i wszystkim ją poleca. Przepraszam za ewentualne błędy w nazwach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
talib1990 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Brat rok temu wstawiał do 2.8, to cena była od 3200. Tańsza była, STAG 300, ale stanowczo wszyscy odradzali. Wstawił Landi Renzo Omega za 4300 - bardzo zadowolony i wszystkim ją poleca. Przepraszam za ewentualne błędy w nazwach. Stag to tylko sterownik, na jakość instalacji wpływa wiele innych czynników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roman_tyk Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Panowie czy ktoś przesiadł się z 1.9tdi na 1.8T? Jezdzę samochodem B6 1.9tdi z wirusem na okolo 170koni. Coraz bardziej zastanawiam się nad opcją przejścia np na BEX 190 konnego, z racji tego że coraz mniej jezdze i to głównie po miescie... Jakie wrażenia z jazdy 1.8? czy głośność przy wysokich obrotach jest dość słyszalna? czy delikatny pomruk? Muszę się przejechać takim autem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paput Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Panowie czy ktoś przesiadł się z 1.9tdi na 1.8T? Jezdzę samochodem B6 1.9tdi z wirusem na okolo 170koni. Coraz bardziej zastanawiam się nad opcją przejścia np na BEX 190 konnego, z racji tego że coraz mniej jezdze i to głównie po miescie... Jakie wrażenia z jazdy 1.8? czy głośność przy wysokich obrotach jest dość słyszalna? czy delikatny pomruk? Muszę się przejechać takim autem ja mam zamiar przesiąść się na 1.8T w Q ale w B5 bo diesla już nie chce, jeździłem kilkoma 1.8T i to auto lubi wyższe obroty a dźwięk wtedy jest ładny nie to co w dieslu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi