Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6/B7] Zachowanie napędu podczas parkowania/skrecania w uliczki/manewrów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od paru dni mam mala zagwozdke.

Kazdy kto jedzie ze mna autem pyta sie czemu tak dziwnie zachowuje sie naped :cool1:

Pytanie do wszystkich posiadaczy Q... :gwizdanie:

Parkowanie prostopadle - skret ~ 60-90 st w lewo/prawo, mala predkosci - przeskakuja Wam kola z tylu? (taki dosc charakterystyczny efekt)

Skrecanie pod katem ~ 60-90 st przy malej predkosci (np. na skrzyzowaniu, albo w uliczke) - przeskakuja Wam kola z tylu?

Jazda po malym rondzie w kolko - kola przeskakuja z tylu?

Te katy 60-90 stopni to tak "na oko" oczywiscie.

Opublikowano

Kolego nie jestem expertem od quattro ale wygląda to tak jakbyś miał zblokowany mechanizm różnicowy właśnie...

Opublikowano

Ja u siebie nie mam takich akcji :no:

Opublikowano

U mnie też czegoś takiego nie zaobserwowałem.

Opublikowano
  • Autor

Czyli problem :thumbdown:

Opublikowano

U mnie też nic nie przeskakuje.

Opublikowano

w moim przypadku również brak podobnych objawów.

Opublikowano
  • Autor

dzieki za odpowiedzi.

w takim razie dyfer mi sie spina i mam problem... a mam tak od kupna (3 lata) i bylem przekonany, ze to normalne w quattro :shocked:

Opublikowano

dzieki za odpowiedzi.

w takim razie dyfer mi sie spina i mam problem... a mam tak od kupna (3 lata) i bylem przekonany, ze to normalne w quattro :shocked:

Wow, a ja myślałem, że to konsekwencja swapa. Aż dziwne, że dopiero teraz o to pytasz...

Opublikowano

Nie mam czegos takiego.Wiadomo auto sie innaczej zachowuje niz oska,ale wszystko plynnie.

Opublikowano

U mnie tez brak takich objawow .

Opublikowano

Flyer przyznaj się, że budujesz Audi do driftu :kox:

Opublikowano

u mnie także nic nie przeskakuje

Opublikowano
  • Autor

dzieki za odpowiedzi.

Wow, a ja myślałem, że to konsekwencja swapa. Aż dziwne, że dopiero teraz o to pytasz...

byly rozne tematy na forum, ludzie zawsze gdzies cos pisali o efekcie "przeskakujcych" kol w Q, a teraz wyglada, ze tylko ja tak mam :kox:

na sniegu np. fajniej lata sie bokami, dupka ladnie chodzi :decayed:

minus jest taki, ze tylnie opony szybciej mi sie zuzywaja...

Opublikowano

W quattro ogólnie chyba tył szybciej się zużywa.

Opublikowano

Od paru dni mam mala zagwozdke.

Kazdy kto jedzie ze mna autem pyta sie czemu tak dziwnie zachowuje sie naped :cool1:

Pytanie do wszystkich posiadaczy Q... :gwizdanie:

Parkowanie prostopadle - skret ~ 60-90 st w lewo/prawo, mala predkosci - przeskakuja Wam kola z tylu? (taki dosc charakterystyczny efekt)

Skrecanie pod katem ~ 60-90 st przy malej predkosci (np. na skrzyzowaniu, albo w uliczke) - przeskakuja Wam kola z tylu?

Jazda po malym rondzie w kolko - kola przeskakuja z tylu?

Te katy 60-90 stopni to tak "na oko" oczywiscie.

No to teraz ci namieszam, bo przetestowałem 3 B6 z Q i w każdej coś podobnego występowało, tzn pierwsza była strasznie dojechana i efekt był taki, że cała buda drżała, dwa pozostałe auta to moje i mojej dziewczyny, i efekt jest podobny, ale o wiele mniejszy i tylko przy ruszaniu i skręcie maksymalnym (np.zawracanie), dodam że przebieg jednego 106tyś, a drugiego 230tyś. Myślę, że w każdym Q coś takiego powinno być, najlepiej pojechać na parking wrzucić jedynkę, koła na maksa skręcić i sprawdzić.

Opublikowano

Musiałbyś sie przejechac innym Quattro i wtedy bedziesz wiedział czy to jest normalne czy nie :gwizdanie:

Opublikowano

U mnie nic takiego się nie dzieje, żadnych skoków, dziwnych dzwięków itd. Tak naprawde do nie czuje przy takich wolnych manewrach, że 4 koła napędzają, jedzie tak samo jak przednio i tylno napędówka. Także na moje oko coś tam masz nie halo.

Opublikowano

Zamieszam w temacie jeszcze bardziej ale powiem, że opisując swoje problemy z zawiasem w jednym z wątków właśnie oprócz wielu innych objawów pojawiło się również coś podobnego. Przy parkowaniu przy skręcie tył jakby uskoczył, wiadomo prędkość mała itd więc tym bardziej szok. Aaaa miałem namieszać w temacie no więc ja mam FWD !

Opublikowano

Osraj to zima idzie :polew: