Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ta, blaszki będą droższe niż zaciski :decayed:

A jarzma?

Jarzma mam w komplecie. 240pln za kpl zaciskow z jarzmami po przelocie 35tys km.

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A jarzma?

Jarzma mam w komplecie. 240pln za kpl zaciskow z jarzmami po przelocie 35tys km.

Zajedwabista cena :thumbup1:

Opublikowano

A jarzma?

Rzeklbym cena srednia allegrowa. Po 80-100pln/szt juz lataja

Opublikowano

A jarzma?

Zaciski są te same co przy 320, ale inne jarzmo. Więc 100zl za zacisk z jarzmem z S4 to nie chce mi się wierzyć.

Opublikowano

Mam kilka problemow z autem od POCAS'a.

Tutaj prawie kazdy reza nalogowo wiec moze Wy cos podpowiecie.

POCAS zmienial modul swiatel od tego z B7 w wersji HIGH, przelacznik swiatel zostal stary z B6 bez zadnej literski na koncu i bez funkcji AUTO (LOW). Niestety nie mam przeciwmgielnych przod i tyl.

Dokladniej problem opisal bystry_p (ogarnia mi samochod) pod linkiem: http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-b6-b7-modul-centralnej-elektryki-wlacznik-swiatel-czujnik-swiatla-clh-138327/index76.html#post3852810 , strona 76, post 1878

Drugi problem to brak linii CAN w zlaczu diagnostycznym. Kupilem VCDSa 11.11.3 - zainstalowany prawidlowo - zarejestrowany, laczy sie z samochodem ale tylko po linii K. Przy CAN'ie w OPTIONS, TEST mam tylko napis QUESTIONABLE - po wybebeszeniu gniazda OBD okazuje sie ze nie dochodza tam zadne kable linii CAN.

Problem opisany pod tym linkiem: http://a4-klub.pl/diagnostyka-vag-32/brak-polaczenia-can-gniazdo-obd-2-a-290727/

Z gory dzieki za zainteresowanie. Temat o aucie zaloze w wolnej chwili.

Opublikowano

A jarzma?

Zaciski są te same co przy 320, ale inne jarzmo. Więc 100zl za zacisk z jarzmem z S4 to nie chce mi się wierzyć.

Jarzmo + zacisk pod 345mm, i to przykład pierwszy z brzegu.bo jest tego opór

Audi A6 C6 4F zacisk prawy przedni przód hamulcowy (3616984444) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano

A jarzma?

Jarzmo + zacisk pod 345mm, i to przykład pierwszy z brzegu.bo jest tego opór

Audi A6 C6 4F zacisk prawy przedni przód hamulcowy (3616984444) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

:wink:

Opublikowano
Mam kilka problemow z autem od POCAS'a.

Tutaj prawie kazdy reza nalogowo wiec moze Wy cos podpowiecie.

POCAS zmienial modul swiatel od tego z B7 w wersji HIGH, przelacznik swiatel zostal stary z B6 bez zadnej literski na koncu i bez funkcji AUTO (LOW). Niestety nie mam przeciwmgielnych przod i tyl.

Dokladniej problem opisal bystry_p (ogarnia mi samochod) pod linkiem: http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-b6-b7-modul-centralnej-elektryki-wlacznik-swiatel-czujnik-swiatla-clh-138327/index76.html#post3852810 , strona 76, post 1878

Drugi problem to brak linii CAN w zlaczu diagnostycznym. Kupilem VCDSa 11.11.3 - zainstalowany prawidlowo - zarejestrowany, laczy sie z samochodem ale tylko po linii K. Przy CAN'ie w OPTIONS, TEST mam tylko napis QUESTIONABLE - po wybebeszeniu gniazda OBD okazuje sie ze nie dochodza tam zadne kable linii CAN.

Problem opisany pod tym linkiem: http://a4-klub.pl/diagnostyka-vag-32/brak-polaczenia-can-gniazdo-obd-2-a-290727/

Z gory dzieki za zainteresowanie. Temat o aucie zaloze w wolnej chwili.

B6 nie chodzi po canach tylko po lini-k:wink:

Opublikowano

OK. O tym juz poczytalem... problem pozostaje ze swiatlami:

- nie mam przeciwmgielnych (bezpieczniki sprawdzone, przejscia z MCE i do MCE sprawdzone)

- nie moge wylaczyc automatycznego wlaczania swiatel po zaplonie (szkoda mi przetwornic, zarnikow i aku).

Opublikowano

na zwykłym włączniku mozesz mieć takie jaja , zakładaj z literką D , poprzekładaj piny i powinno ruszyć:wink:

Opublikowano

OK. A jest jakies kodowanie sterownika MCE z B7 (z koncowka L) tak zeby wylaczyc teoretycznie swiatla skandynawskie? Bo w wersji LOW bylo to proste... tutaj jak nie zakoduje sterownika to i tak swiatla swieca sie non stop.

Opublikowano

Kodowanie MCE w nadwoziu B7

?xxxx: Nadwozie

0 – Sedan

1 – Avant

2 - Cabrio

x?xxx: Czujnik światła i deszczu

0 – brak

1 – zainstalowany

xx?xx: Moduł haka

0 – brak

1 – zainstalowany

xxx?x: Reflektory

0 – Halogenowe bez DLR

1 – Halogenowe z DLR

2 – Bi-ksenon z DLR

3 – Bi-ksenon bez DLR

4 – Bi-ksenon z DLR (oświetlenie tablicy rejestracyjnej i tylne światła automatyczne)

xxxx?: Kraj

1 – Reszta Świata / kraje skandynawskie / Dania / Chorwacja / kraje bałtyckie (Bi-ksenon)

2 – Kraje skandynawskie / Dania / Chorwacja / kraje bałtyckie (bez Bi-ksenonu)

3 – USA/Kanada (Bi-ksenon)

4 – Kanada (bez Bi-ksenonu)

5 – Specjalne pojazdy

Opublikowano

Potrzebuje wiedziec pilnie jaki poczatek rejki albo z jakich okolic jest fantowski bo przejezdzalem przed chwila kolo b6 takiej jak jego albo bardzo podobnej na SMY blachach.

Opublikowano
Kodowanie MCE w nadwoziu B7

?xxxx: Nadwozie

0 – Sedan

1 – Avant

2 - Cabrio

x?xxx: Czujnik światła i deszczu

0 – brak

1 – zainstalowany

xx?xx: Moduł haka

0 – brak

1 – zainstalowany

xxx?x: Reflektory

0 – Halogenowe bez DLR

1 – Halogenowe z DLR

2 – Bi-ksenon z DLR

3 – Bi-ksenon bez DLR

4 – Bi-ksenon z DLR (oświetlenie tablicy rejestracyjnej i tylne światła automatyczne)

xxxx?: Kraj

1 – Reszta Świata / kraje skandynawskie / Dania / Chorwacja / kraje bałtyckie (Bi-ksenon)

2 – Kraje skandynawskie / Dania / Chorwacja / kraje bałtyckie (bez Bi-ksenonu)

3 – USA/Kanada (Bi-ksenon)

4 – Kanada (bez Bi-ksenonu)

5 – Specjalne pojazdy

To znalazlem. Przy MCE LOW przy reflektorach bylo proste kodowanie - Kraje Skandywaskie (i tutaj swiecily swiatla non stop) - przy kazdym innym nie swiecily - a u mnie jak nie zakoduje tak zawsze swiatla zalaczaja sie po stacyjce.

Opublikowano

Zmien wlacznik swiatel a na dodatek pewmlnie brakuje kabelka z pinu bodajrze 3 wlacznika swiatel do 30 w mce

Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka

---------- Post dopisany at 18:53 ---------- Poprzedni post napisany at 18:45 ----------

do 32 w mce ma byc:wink:

Opublikowano

Zanim wystawie na allegro i w dziale sprzedam spytam tutaj :) chce ktos 2 kompletne japonskie przetwornice Koito z toyoty avensis D2S na mod do lamp B6? Wowczas najtansze zarniki z allegro i koniec strachu ze przetwornice padna bo ten ori szit Valeo montowany w fabrykach audi to wielka pomylka.

Opublikowano

Za ile?

Opublikowano

Dawac swoje propozycje na PW. Mialem wstawiac u siebie ale zabieram sie juz kilka miesiecy do tego, sprzedaje bo kasa pilnie potrzebna

Opublikowano

Witam wszystkich, mam pytanie. Czy po przesiadce z felg 15 calowych na felgi 17 calowe i odwrotnie (na zime) trzeba ustawiać lampy? Na 17 calowych samochód stoi wyżej bo nie mam jeszcze zamontowanych springów -30mm ?

Opublikowano
Witam wszystkich, mam pytanie. Czy po przesiadce z felg 15 calowych na felgi 17 calowe i odwrotnie (na zime) trzeba ustawiać lampy? Na 17 calowych samochód stoi wyżej bo nie mam jeszcze zamontowanych springów -30mm ?
a jakim cudem stoi wyżej? no chyba że opony masz wyższe,napisz rozmiar 15 i 17 to się policzy :wink: