Opublikowano 25 Kwietnia 201610 l Łebek już poszedł Zostanie mi chyba tylko wymiana zwrotnicy... toś spier...sprawę Edytowane 25 Kwietnia 201610 l przez rrrudy25
Opublikowano 25 Kwietnia 201610 l Zalej to penetratorem, odrdzewiaczem i co tam masz pod ręką i zostaw na noc. Jutro spróbuj wykręcać, jak na filmikach. Ja swoją grzałem- nic się zwrotnicy nie stało. Dużo łatwiej cośkolwiek grzebać na stole, więc wyciągaj kolumnę z auta A dla potomnych: jeśli myślimy o ruszaniu zawiechy, dwa-trzy dni przed lejemy penetratorami i odrdzewiaczami- autopsja...
Opublikowano 25 Kwietnia 201610 l Łebek już poszedł Zostanie mi chyba tylko wymiana zwrotnicy...Zwrotnica na stol , jakis pobijak i ciezki mlotek i wylezie. Kiedys tez urwalem leb od sruby a do tego jeszcze ja wykrzywilem ale zrobilem tak jak napisalem wyzej i dalo rade.Od tego czasu zanim zaczne wykrecac ta srube to dobrze ja grzeje palnikiem plus troche w miejscu jej osadzenia w zwrotnicy i krece nia po trochu to w prawo to w lewo az zruszy sie na tyle , ze mozna ja wykrecic lub wybic. Zazwyczaj jak sie juz kreci w kolo to lapie za lep sruby tzw. "zaciskowa rzabą" i pukajac mlotkiem w owa rzabe wybijam srube. Przy montazu nowych wachaczy kazda nowa srube dobrze potraktuj smarem midzieowym zapobiegajacym zapiekaniu sie srub. To samo tyczy sie sworzni kazdego wachacza i koncowek drazkow aby ich miejsca osadzenia dobrze posmarowac owym smarem. Edytowane 25 Kwietnia 201610 l przez marcin9680
Opublikowano 25 Kwietnia 201610 l Jezeli elementy sa z amelinium to nie smarem miedzianym, tylko grafitowym smarujta. miedz z amelinium wchodza w jakas tam reakcje i sie utlenia podobno.
Opublikowano 25 Kwietnia 201610 l Jezeli elementy sa z amelinium to nie smarem miedzianym, tylko grafitowym smarujta. miedz z amelinium wchodza w jakas tam reakcje i sie utlenia podobno. +1
Opublikowano 25 Kwietnia 201610 l dokładnie, u niektórych na dystansach widziałem u mnie też jedna śruba dopiero wyszła ze zwrotnicy na stole po palniku i wielkim młocie
Opublikowano 25 Kwietnia 201610 l Pany polecacie jakies konkretne oslony przegubow zewnetrznych? Bo bede musial wymienic.
Opublikowano 25 Kwietnia 201610 l Jezeli elementy sa z amelinium to nie smarem miedzianym, tylko grafitowym smarujta. miedz z amelinium wchodza w jakas tam reakcje i sie utlenia podobno.Aha dobra uwaga , nawet nie wiedzialem. Nastepnym razem trza bedzie uzyc grafitowego smaru.
Opublikowano 25 Kwietnia 201610 l Pany polecacie jakies konkretne oslony przegubow zewnetrznych? Bo bede musial wymienic.Jesli dobrze pamietamhttp://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5278320694 Edytowane 26 Kwietnia 201610 l przez Frimuś
Opublikowano 25 Kwietnia 201610 l Pany polecacie jakies konkretne oslony przegubow zewnetrznych? Bo bede musial wymienic.Moze to banalne ale mnie sie wydaje , ze ori bedzie najlepsze ale pewnie cena odstrasza.
Opublikowano 26 Kwietnia 201610 l Witam z rana. Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 26 Kwietnia 201610 l Pany polecacie jakies konkretne oslony przegubow zewnetrznych? Bo bede musial wymienic.Moze to banalne ale mnie sie wydaje , ze ori bedzie najlepsze ale pewnie cena odstrasza.Tylko ory. miałem kiedyś z IC i miesiąc czasu. Edytowane 26 Kwietnia 201610 l przez pajda
Opublikowano 26 Kwietnia 201610 l Jezeli elementy sa z amelinium to nie smarem miedzianym, tylko grafitowym smarujta. miedz z amelinium wchodza w jakas tam reakcje i sie utlenia podobno.+1 UPS....Natapane z P8
Opublikowano 26 Kwietnia 201610 l Palnik w ruch i pójdzie jak po maśle . Siemanko wystarczy rozwiercić i sama wyjdzie po punktaku