Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Łebek już poszedł :P Zostanie mi chyba tylko wymiana zwrotnicy...

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

dosyć że czarne to jeszcze do manuala... :decayed:

wybacz :grin:

Opublikowano

toś spier...sprawę :facepalm:

Edytowane przez rrrudy25

Opublikowano

panowie, czy boczki bagaja z avanta b7 pasują do b6?

Opublikowano

Zalej to penetratorem, odrdzewiaczem i co tam masz pod ręką i zostaw na noc. Jutro spróbuj wykręcać, jak na filmikach.

Ja swoją grzałem- nic się zwrotnicy nie stało. Dużo łatwiej cośkolwiek grzebać na stole, więc wyciągaj kolumnę z auta

A dla potomnych: jeśli myślimy o ruszaniu zawiechy, dwa-trzy dni przed lejemy penetratorami i odrdzewiaczami- autopsja...

Opublikowano

Ostatnio to przerabiałem,nic górnej śruby nie ruszyło.

87470984d5ea12f5e700b942535629e7.jpgd44612a60f8901bbf80ffbce0723b721.jpg

Opublikowano

Zwrotnica na stol , jakis pobijak i ciezki mlotek i wylezie. Kiedys tez urwalem leb od sruby a do tego jeszcze ja wykrzywilem ale zrobilem tak jak napisalem wyzej i dalo rade.

Od tego czasu zanim zaczne wykrecac ta srube to dobrze ja grzeje palnikiem plus troche w miejscu jej osadzenia w zwrotnicy i krece nia po trochu to w prawo to w lewo az zruszy sie na tyle , ze mozna ja wykrecic lub wybic. Zazwyczaj jak sie juz kreci w kolo to lapie za lep sruby tzw. "zaciskowa rzabą" i pukajac mlotkiem w owa rzabe wybijam srube.

Przy montazu nowych wachaczy kazda nowa srube dobrze potraktuj smarem midzieowym zapobiegajacym zapiekaniu sie srub. To samo tyczy sie sworzni kazdego wachacza i koncowek drazkow aby ich miejsca osadzenia dobrze posmarowac owym smarem.

Edytowane przez marcin9680

Opublikowano

Palnik w ruch i pójdzie jak po maśle ;) .

Siemanko :hi:

Opublikowano

Jezeli elementy sa z amelinium to nie smarem miedzianym, tylko grafitowym smarujta. :) miedz z amelinium wchodza w jakas tam reakcje i sie utlenia podobno.

Opublikowano

Jezeli elementy sa z amelinium to nie smarem miedzianym, tylko grafitowym smarujta. :) miedz z amelinium wchodza w jakas tam reakcje i sie utlenia podobno.

+1

Opublikowano

dokładnie, u niektórych na dystansach widziałem :kox: u mnie też jedna śruba dopiero wyszła ze zwrotnicy na stole po palniku i wielkim młocie ;)

Opublikowano

Pany polecacie jakies konkretne oslony przegubow zewnetrznych? Bo bede musial wymienic.

Opublikowano

Aha dobra uwaga , nawet nie wiedzialem. Nastepnym razem trza bedzie uzyc grafitowego smaru.
Opublikowano

Pany polecacie jakies konkretne oslony przegubow zewnetrznych? Bo bede musial wymienic.

Jesli dobrze pamietam

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5278320694

Edytowane przez Frimuś

Opublikowano

Moze to banalne ale mnie sie wydaje , ze ori bedzie najlepsze ale pewnie cena odstrasza.
Opublikowano

Witam z rana.

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Moze to banalne ale mnie sie wydaje , ze ori bedzie najlepsze ale pewnie cena odstrasza.
Tylko ory. miałem kiedyś z IC i miesiąc czasu.

Edytowane przez pajda

Opublikowano

+1
UPS....

Natapane z P8

Opublikowano

Ori osłony jak mi się zdaje to właśnie LOBRO.

Pozdr

Opublikowano

Palnik w ruch i pójdzie jak po maśle ;) .

Siemanko :hi:

wystarczy rozwiercić i sama wyjdzie po punktaku