Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Będzie trochę głośniej.

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

[

Będzie trochę głośniej.

To sie domyśliłem, tylko zastanawia mnie czy duzo, bo w klekocie to raczej nie jest na plus :kwasny:

Opublikowano

nie ma tragedii podjedż do tłumikarza za grosze ci to wszystko pospawa i będzie dobrze , ja z gościem telefonicznie uzgadniałem ,że odetnie tylko tylne wydechy ,a wcześniej zaznaczył linię wzdłuż rur ,żeby łatwiej było spasować

Opublikowano

Jak sobie cenisz komfort i ciszę to z mojej strony nie polecam:wink:

Opublikowano

Jak wyrzucę katy w 2,5 to zrobi się głośniej, czy tak jak w przypadku B5 będę miał ciszę w aucie nadal?

Opublikowano

co do głośności nie wiem mam środkowy

Opublikowano
nie ma tragedii podjedż do tłumikarza za grosze ci to wszystko pospawa i będzie dobrze , ja z gościem telefonicznie uzgadniałem ,że odetnie tylko tylne wydechy ,a wcześniej zaznaczył linię wzdłuż rur ,żeby łatwiej było spasować

Tragedii nie ma tylko ten środkowy tłumik :facepalm: jest ucięty przy samej puszcze wiec nie wiem czy da rade go nawet przyspawać tak jak powinien być...

No wiec własnie, jak by to była benzyna to bym nie marudził ale w przypadku diesla to gorzej...

I teraz nie wiem co wykombinowac z tego:shock3:

Opublikowano
Jak wyrzucę katy w 2,5 to zrobi się głośniej, czy tak jak w przypadku B5 będę miał ciszę w aucie nadal?

szwagier w a6 wywalił i żadnej różnicy nie ma

Opublikowano

Teraz moje pytanie jak bym go poskładał do kupy bez środkowego wydechu jak jest teraz to bedzie w dieslu jakaś duża róznica ? Robił ktoś tak ?

A po co Ci ten środkowy tłumik, bardzo dobrze że go niema.

Opublikowano

Teraz moje pytanie jak bym go poskładał do kupy bez środkowego wydechu jak jest teraz to bedzie w dieslu jakaś duża róznica ? Robił ktoś tak ?

Możesz rozwinać swoją wypowiedz :decayed:

Jakie plusy ? Bo ja widze mały minus bo bedzie chyba jeszcze bardziej klekotać czy to tylko takie gdybanie.

Opublikowano

Na samych 2 końcowych z 2.5 jest głośniejszy ewidentnie.

Osobiście mnie to mega wnerwiało w trasie:kwasny:

---------- Post dopisany at 16:03 ---------- Poprzedni post napisany at 16:02 ----------

Jakie plusy ? Bo ja widze mały minus bo bedzie chyba jeszcze bardziej klekotać czy to tylko takie gdybanie.

A od kiedy wydech klekocze? Jak coś to ci silnik klekocze wydech nie ma nic z tym wspólnego. Lekko buczy sobie poprostu

Opublikowano

No wiec własnie, jak by to była benzyna to bym nie marudził ale w przypadku diesla to gorzej...

W seri masz dwa tłumiki (środkowy i końcowy), a teraz ma dwa końcowe, różnicy w dzwięku nie będzie, chyba że kata wywalisz.

Opublikowano

szwagier w a6 wywalił i żadnej różnicy nie ma

No ja w B5 też wyrzucałem i nie było różnicy, a nie wiem, jakie są róznice zawirowań na jednym i na dwóch kominach i czy w ogóle takie występują. W B5 przy wyższych obrotach nawet fajnie się końcówki odzywały, zobaczymy, jak to w B6 będzie.

Opublikowano

Tomek błądzisz. Porównaj sobie wagę jednego końcowego z wydechu na jedną stronę a końcowy z wydechu na 2 strony. Tak jest przynajmniej w wydechu z 2.5 Tdi. Ty masz Wydech z BRD to też są inne końcowe więc nie ma do końca porównania.

Po wycięciu kata jedynie turbinę słychać:wink:

Opublikowano
Na samych 2 końcowych z 2.5 jest głośniejszy ewidentnie.

Osobiście mnie to mega wnerwiało w trasie:kwasny:

---------- Post dopisany at 16:03 ---------- Poprzedni post napisany at 16:02 ----------

A od kiedy wydech klekocze? Jak coś to ci silnik klekocze wydech nie ma nic z tym wspólnego. Lekko buczy sobie poprostu

Oj źle to ujałem, chodziło mi o ogólny dzwięk :wink:

W seri masz dwa tłumiki (środkowy i końcowy), a teraz ma dwa końcowe, różnicy w dzwięku nie będzie, chyba że kata wywalisz.

Cos w tym jest, czyli mówicie poskładac do kupy tak jak jest bez środkowego i montować ?

Opublikowano
Tomek błądzisz. Porównaj sobie wagę jednego końcowego z wydechu na jedną stronę a końcowy z wydechu na 2 strony. Tak jest przynajmniej w wydechu z 2.5 Tdi. Ty masz Wydech z BRD to też są inne końcowe więc nie ma do końca porównania.

Miałem z BRD teraz mam z S4 :whistling: I mi się podoba :decayed:

Opublikowano

W 1,9 na pewno, bo w 2,5 nie słyszałem turbiny z wydechu, tylko tak jak z katem - przy schodzeniu z obrotów już przy samym końcu dopiero się odezwała.

Opublikowano

Marek składaj jak jest, będzie dobrze :wink:

---------- Post dopisany at 16:11 ---------- Poprzedni post napisany at 16:11 ----------

W 1,9 na pewno, bo w 2,5 nie słyszałem turbiny z wydechu, tylko tak jak z katem - przy schodzeniu z obrotów już przy samym końcu dopiero się odezwała.

Bo w 2,5 masz trzy katy.

Opublikowano

Miałem z BRD teraz mam z S4 :whistling: I mi się podoba :decayed:

Czyli miałeś tak u siebie że były tylko 2 końcowe bez środkowego ?

Opublikowano

Ja znów poskładał bym to tak jak powinno być. Teraz zostaje tylko twój wybór:wink: