talib1990 Opublikowano 4 Listopada 2007 Opublikowano 4 Listopada 2007 z krótkich to może Florida.. albo Hustler.. lub jak na stałe to Lemm At 106 / At 900
lukaszr Opublikowano 5 Listopada 2007 Opublikowano 5 Listopada 2007 z krótkich to może Florida.. albo Hustler.. lub jak na stałe to Lemm At 106 / At 900 Hustlery podobno szybko się psują ze względu na swoją budowę - łamią się, bo są za sztywne.
dawkol-d1 Opublikowano 5 Listopada 2007 Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgadza się, Hustler jest dobry na początek Po jakimś czasie się go zmienia, więc nie warto On ma za sztywnego bata tak jak kolega wyżej pisał - to raz, a dwa ma cewkę lipnie zrobioną i zabezpieczoną, i aby on dobrze działał przez dłuższy czas należy go rozbierać i uszczelnić, bo kawałek papieru nie jest dobrą ochroną przed wodą i wilgocią. Jeżeli masz 150zł na antenę to z krótkich do 1m polecam z magnesówek:Wilsona Littel, Sirio As-100, a z dłuższych to Sirio ML-145 < nie bierz Presidenta bo tu się za firmę płaci> A z montażowych to : Sirio Turbo 1000/2000, President Gamma, President Missisipi, ale sirio najlepiej brać w ostateczności włoskie Lemm'ki
grabalaba Opublikowano 5 Listopada 2007 Opublikowano 5 Listopada 2007 ... polecam z magnesówek:Wilsona Littel, Sirio As-100, a z dłuższych to Sirio ML-145 < nie bierz Presidenta bo tu się za firmę płaci> A z montażowych to : Sirio Turbo 1000/2000, President Gamma, President Missisipi.. Czegoś tu nie czaję Z tego co piszesz magnesówki Presidenta NIE-bo płacimy za firmę, a na stałe już TAK bo...(nie płacimy za firmę? )
dawkol-d1 Opublikowano 5 Listopada 2007 Opublikowano 5 Listopada 2007 w Presidencie ML-145 jest akurat tak że się płaci za firmę, zauważ, że sirio jest znacznie tańszy a jest to to samo, i już nie raz widziałem teksty że Sirio ml-145 jest lepszy od Presidenta ML-145 a jest jeszcze znacznie tańszy, ja na temat cb się naczytałem wieele, także co nieco wiem. A o tych antenach montowanych na stałe co wymieniłem słyszałem same dobre słowa także raczej są dobre. A z tym że "płaci się za firmę" to miałem na myśli różnicę między Sirio ML-145 a Presidentem ML-145, oczywiście można kupić Presidenta i zapłacić więcej ale różnicy w jakości nie będzie, one się tylko magnesem chyba różnią <poza ceną i nazwą>.
Gość kulig Opublikowano 5 Listopada 2007 Opublikowano 5 Listopada 2007 Ja mam krotka antenke na dachu ale modelu nie znam wiem,ze presidenta wyglada jak krotka radiowa antenka...
talib1990 Opublikowano 5 Listopada 2007 Opublikowano 5 Listopada 2007 Presidenta ML 145 to koszt ok 220 zł Midland / Alan / Sirio to koszt d 130-160 zł .. więc po co przepłacać
Gość Michał Opublikowano 5 Listopada 2007 Opublikowano 5 Listopada 2007 Ja mam krotka antenke na dachu ale modelu nie znam wiem,ze presidenta wyglada jak krotka radiowa antenka... I takie są najlepsze,dyskretne nie rzucające się w oczy,zasięg wystarczający do porozumiewania sie w trasie :th:
gosia Opublikowano 5 Listopada 2007 Opublikowano 5 Listopada 2007 My chcemy antenkę umieścić na klapie bagażnika, coby się nie rzucała w oczka,na magnesik np.wilson litlle wil ,a radyjko uniden 520xl pod kierę i podłączyć bezp. do aku.Ma ktoś w tym doświadczenie i może się nim podzielić?
dawkol-d1 Opublikowano 5 Listopada 2007 Opublikowano 5 Listopada 2007 Radio bardzo dobre, kupicie i na wiele lat będziecie mieć spokój, co do anteny to jest dobra <hustler to jest kopia tej anteny ale gorzej wykonana> a co do anteny na klapie bagażnika to kiepski pomysł, jakość się pogorszy i zasięg spadnie, najlepiej dać na środku dachu bo i tak będzie bata widać Jeżeli ma być niezauważalny bat to kupcie Sirio Tajfun <wygląda jak antena FM> albo Presidenta Florydę przerobić na stałą antenę <jest gdzieś na necie instrukcja>
marioti Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 A ja tam miałem do niedawna Sirio Performer 600 na klapie bagażnika w moim sedanie (bat ma 125cm) do tego ubiden 520xl Zrobiliśmy testy z kolegą który miał to samo radio ale antenkę Sirio ML 145. W terenie średnio zabudowanym ale mało zaszumonym :-D czysto i głośno dogadywaliśmy się z odległości 9km. Przy 12km słyszeliśmy się wzajemnie ale dogadać się było ciężko. przy 17 już zero. Ze względów estetycznych wyłącznie teraz zmieniam antenkę na Tajfuna właśnie. Czytałem test na cb-radio. Do przodu zasięg nadawanie do 8km, odbiór do 12 (teren podobny jak w moim teściku) a co ciekawe jak koleś jechał spowrotem to już było gorzej :-) nadawanie 6km. odbiór 9 km. Antenkę miał umieszczoną na dachu z przodu auta. Tak więc antenka działa trochę kierunkowo. Myślę że ma tu spore znaczenie fakt że jest fabrycznie pochylona. Jedyną wadą jaką zauważyłem to stroik, bo antenkę tą też można stroić, po prostu bardzo lekko chodzi i nie ma śrubek kontrujących no i można się spodziewać że w trakcie dłuższej jazdy może antena się rozregulować. Patentów na tą wadę było kila ale najmniej rzucało się w oczy założenie (po zestrojenu) koszulki termokulczliwej. Ale mnie to nie zraża. Antenka wygląda niemal jak zwykła FM-ka i to dla mnie jest jej duży plus a jak widać zasięgi niewiele mniejsze od tego co miałem poprzednio. Poza tym nie rozumiem ludzi którzy za wszelką cenę walczą o zasięg. Myślę, że zasięg tej antenki jest wystarczający dla kierowców używających radia do kontrolowania sytuacji na drodze.
SerRoberto Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Ja polecam antenkę PRESIDENT ML-145 (choć nie należy do tanich), uzywam jej od ponad roku i jestem bardzo zadowolony choć czasami jej długośc przeszkadza.
lukaszr Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Ja polecam antenkę PRESIDENT ML-145 (choć nie należy do tanich), uzywam jej od ponad roku i jestem bardzo zadowolony choć czasami jej długośc przeszkadza. Już lepiej SIRIO ML-145 lub ALAN ML-145 - są tańsze, a nie wiem czy nie lepsze. Na pewno SIRIO jest świetną antenką - sam takiej używam i wielu z moich znajomych.
Gość jonny Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Już lepiej SIRIO ML-145 lub ALAN ML-145 - są tańsze, a nie wiem czy nie lepsze. To sa te same anteny tylko w innym "opakowaniu" , a jak wiadomo za Presidenta sie płaci
lukaszr Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Opublikowano 10 Kwietnia 2008 To sa te same anteny tylko w innym "opakowaniu" , a jak wiadomo za Presidenta sie płaci President kiedyś robił dobre produkty (np. President Jackson, którego używam do dzisiaj), ale teraz jada tylko na starej opinii, a jakoś produktów pozostawia wiele do życzenia (zdecydowanie przereklamowane - oczywiście pewnie nie wszystkie).
EvolutionPro Opublikowano 19 Lutego 2009 Opublikowano 19 Lutego 2009 Mam do was pytanko.. Nabylem okazyjnie radio Alana tylko ze nie mam do niego anteny. Co polecacie w danej Kwocie??? dysponuje na antene kwotą do 80zł radio mniej wiecej takie
variocustoms Opublikowano 19 Lutego 2009 Opublikowano 19 Lutego 2009 Polecam Lemm 950 mm ale nie wiem po ile takie anteny teraz sprzedają.
Patrykbor Opublikowano 20 Lutego 2009 Opublikowano 20 Lutego 2009 http://www.a4-klub.pl/smf/cb_radio_i_antena_jakie-t1995.0.html http://www.a4-klub.pl/smf/antena_cb_ktora_lepsza-t17943.0.html tu masz lekturę do czytania wystarczy trochę się wysilić i poszukać ,a za 80 to trochę mało chyba że używkę
Rekomendowane odpowiedzi