Musashi Opublikowano 13 Marca 2008 Opublikowano 13 Marca 2008 e tam. osobowe tez daja rade. w sumie taki zapach frytek nie jest zly.
bartek213 Opublikowano 13 Marca 2008 Opublikowano 13 Marca 2008 sorka koledzy na bledy braki przecinkow i wogule ale nie mam w kompie polskiej klawiatury powaracajac do temtu jezeli do baku wleje za 100zl normalnej ropy dostaje powiedzmy 25 litrow bio diesla za te same pieniadze dostane wiecej jakies 26.5 a kilometrow robie 300 i bez roznicy czy wleje zwyklej ropy czy bio. Pozatym to paliwo jak kazdy wie jest bardziej geste i wlasnie dletego nie powinno sie stosowac tego w PD poniewaz wtryski maja duzo ciezej niz na zwyklej on
rookie Opublikowano 13 Marca 2008 Opublikowano 13 Marca 2008 To co kolega powiedział to jedno, a druga sprawa to jak ktoś chce eksperymentować to może droga wolna. Ale faktem jest, że w przypadku zatarcia silnika procesowanie się z koncernem o zwrot kosztów naprawy może zająć długie lata. Poza tym to jest tak, wiadomo, że od razu to nic nie siądzie. Dopiero po jakimś czasie np pół roku jak inny kolega stwierdził. Moim zdaniem, koszty naprawy przerastają tą tzw. "oszczędność" na litrze.
audia4s4 Opublikowano 13 Marca 2008 Opublikowano 13 Marca 2008 e tam. osobowe tez daja rade. w sumie taki zapach frytek nie jest zly. No zapach jest nie zły, zimą lałem do PD ASZ 131ps i chodził nic sie nie działo :th:
Musashi Opublikowano 13 Marca 2008 Opublikowano 13 Marca 2008 e tam, jezeli biopaliwo nie jest chrzczone, nie powinno byc zadnych problemow z silnikiem.
kalik Opublikowano 14 Marca 2008 Opublikowano 14 Marca 2008 kolego nikt nie dodaje oleju rzepakowego do paliw. dodatki pochodzenia roslinnego to estry olejow roslinnych. dopiero wtedy normy pozwalaja dodawac je do paliw. przepraszam za pomyłke, chodziło mi o estry oleju rzepakowego
Rekomendowane odpowiedzi