tomaszmroczkowski Opublikowano 4 Listopada 2010 Opublikowano 4 Listopada 2010 Siemanko. Zapłaciłem z góry kilkaset złotych za pewną usługę która nie została wykonana. To miała być koleżeńska przysługa naprawienia pewnego przedmiotu, a miał to wykonać facet mojej dobrej koleżanki. Typ wziął kasę a naprawy nie dokonał, teraz unika kontaktu ze mną, nie odbiera tel i nie reaguje na smsy. Miał ktoś z was do czynienia z takim chamstwem... chciałbym to rozwiązać delikatnie, nie od razu baseball. Doradźcie jeśli macie jakiś pomysł w miarę cywilizowany :>
woszu Opublikowano 5 Listopada 2010 Opublikowano 5 Listopada 2010 No skoro nie odbiera tel to najlepiej podjechać chyba osobiście do gościa. Ewentualnie zabrać większych kolegów (ale na razie bez basebali:))
Cristoforo Opublikowano 5 Listopada 2010 Opublikowano 5 Listopada 2010 udupic faceta skarbówką CBŚ i tym podobnym działa i to bardzo będzie Ciebie szerokim łukiem omijał
Tomeks Opublikowano 5 Listopada 2010 Opublikowano 5 Listopada 2010 CBŚ i tym podobnym marins niech jeszcze wyśle takie sprawy załatwia F2F,a nie przez telefon,gościu raz nie odebrał,bo jeszcze tego nie naprawił,potem drugi,trzeci,a teraz może po prostu jest mu głupio jak nic to nie da,myśl o
tomaszmroczkowski Opublikowano 5 Listopada 2010 Autor Opublikowano 5 Listopada 2010 Takie sprawy załatwia się F2F, tylko jak to zrobić skoro nie wiem gdzie typ przebywa, bo on pracuje w terenie, na dodatek przemieszcza się po trzech mieszkaniach rozsianych w promilu kilkudziesięciu kilometrów.
Kriss-82 Opublikowano 5 Listopada 2010 Opublikowano 5 Listopada 2010 A próbowałeś nawiązać z nim kontakt przez tą koleżankę co Ci go poleciła, może ona będzie w stanie załatwić to w rozsądny i łagodny sposób? Chyba, że ona też Ciebie teraz unika
Skyliner89 Opublikowano 5 Listopada 2010 Opublikowano 5 Listopada 2010 Pierw niech ona z nim pogada. Jak to nic nie da spytaj się koleżanki, w których miejscach najczęściej przebywa jej facet, jak nie będzie Ci chciała powiedzieć to albo się boi o niego albo jest w to zamieszana. Jak Ci poda miejsca, w których często przebywa jej facet to zbierz się z kolegami i go postrasz tzw. kasa albo wpier ol . Dzisiaj łagodnie się nie da... :gwizdanie:
tomaszmroczkowski Opublikowano 5 Listopada 2010 Autor Opublikowano 5 Listopada 2010 Jak na ironię ona też jest w to zamieszana, przehulali moją kasę, nie mają z czego oddać i mnie unikają.
Sqizzy Opublikowano 5 Listopada 2010 Opublikowano 5 Listopada 2010 Jak na ironię ona też jest w to zamieszana, przehulali moją kasę, nie mają z czego oddać i mnie unikają. Nieźli znajomi :> spróbuj pogadać ze znajomą, jak się nie uda to przejdź do przedostatniego zdania w poście Skylinera89
Thom4s Opublikowano 5 Listopada 2010 Opublikowano 5 Listopada 2010 Nie ma takiego sposobu. Jeśli ktoś nie chce oddać pieniędzy to choćbyś go torturował, to kasy nie odzyskasz. Jeden typ wisiał mi 15 tys i wolał pójść do więzienia na 8 miesięcy niż oddać. Do teraz jest "niewypłacalny". Jedyne co, to można sprzedać dług jakiej firmie, która skupuje wierzytelności, ale trzeba mieć na to papiery, umowy itp.
ezc1 Opublikowano 5 Listopada 2010 Opublikowano 5 Listopada 2010 spuscic dobry wp***dol i albo sie przestarszy i odda albo bedzie robil dalej za szczura..
talib1990 Opublikowano 5 Listopada 2010 Opublikowano 5 Listopada 2010 puknij mu laske jak fajna :decayed: a tak na powaznie ciezko bedzie
reniek Opublikowano 5 Listopada 2010 Opublikowano 5 Listopada 2010 Dobry zwyczaj nie pożyczaj, jeszcze lepszy nie oddawaj
fayera Opublikowano 5 Listopada 2010 Opublikowano 5 Listopada 2010 Najlepiej osobiste odwiedziny i przytulenie go a nawet jeżeli nie odda to chociaż jakaś satysfakcja no i wyznaczenie następnego terminu
RAWULI Opublikowano 5 Listopada 2010 Opublikowano 5 Listopada 2010 jak masz chociaż podstawowe namiary to sprawa cywilna o zwrot wierzytelności, pokrycie kosztów postępowania, wyrok nakazowy może tu temat załatwi. Jak masz świadków etc to pójdzie. Jak jesteś mocno w-wiony to jeszcze pisemko do skarbówki że ma dochody a podatku nie odprowadza. Jak wiesz co posiada to napisz, pewnie to sprawdzą...żeby nie było że taki niewypłacalny.
cougarr2 Opublikowano 5 Listopada 2010 Opublikowano 5 Listopada 2010 spróbuj tak mi sie udało odzyskać sporą kasę trzeba troche ponękać rodzinę, powiadomić o długu rodziców brata siostre itp. bedzie mu trche głupio i może odda
tomaszmroczkowski Opublikowano 5 Listopada 2010 Autor Opublikowano 5 Listopada 2010 spróbuj tak mi sie udało odzyskać sporą kasę trzeba troche ponękać rodzinę, powiadomić o długu rodziców brata siostre itp. bedzie mu trche głupio i może odda Też o tym pomyślałem, zdobyłem numer domowy kolesia i będę dzwonił do jego rodziny. Pytanie brzmi czy nękać ich "legalnie i oficjalnie, w sposób cywilizowany np Policją" czy wybrać tą przeciwną opcję i zwołać łysych kumpli.
cougarr2 Opublikowano 5 Listopada 2010 Opublikowano 5 Listopada 2010 ja uważam że legalnie grzecznie trzeba porozmawiać z rodzinką na łysych przyjdzie czas
insane_Infinity Opublikowano 5 Listopada 2010 Opublikowano 5 Listopada 2010 masz świadków, proces powinien być wygrany, długo to będzie trwało, ale zdobędziesz jedno, nawet jak nie odzyskasz tych pieniędzy, zniszczysz facetowi życie, a to jest najważniejsze!!! jeżeli uporczywie będzie kombinował, uchylał się od płacenia, odsetki będą rosły, nie będzie mógł podjąć legalnej pracy, po iluś latach przyjdzie pora na emeryturę, a tu gówno, składek nie było, ubezpieczenie zdrowotne, też gówno zniszcz go!!! odpady trzeba tępić, ale tylko w majestacie prawa[br]Dopisany: 05 Listopad 2010, 22:00_________________________________________________Tomasz a gdzie Mieszkasz
Dev Opublikowano 5 Listopada 2010 Opublikowano 5 Listopada 2010 jak masz swiadków, to tylko sprawa cywilna widzę że koleś wyznaje zasade: "...ja sie martwiłem skąd wziąśc, Ty sie martw kto Ci odda..." ja juz nikomu nie pozyczam kasy, a płace dopiero za wykonana usługe, jak ktos chce pisze umowe i spokój zadnych zadatków, zaliczek i ch.... wie czego jeszcze, zrobiłes, masz kase i do widzenia szkoda nerwów i wstydzenia sie za własne pieniadze
Rekomendowane odpowiedzi