rafalx11 Opublikowano 6 Listopada 2010 Opublikowano 6 Listopada 2010 Witam Temat raczej znany a mianowicie błędne wskazania wskaźnika paliwa z którym się borykam od zakupu nowego auta . Dziś zobaczyłem pewien szczegół na moim liczniku i liczniku w drugim audi brata . W moim samochodzie wskaźnik paliwa po wyłączeniu zapłonu idzie znacznie niżej niż w samochodzie brata i to mnie zastanawia . Porównajcie zdjęcia i sami zobaczcie . Czekam na wasze spostrzeżenia . To są moje zegary A to są z drugiej sprawnej audicy mojego brata Dodam ze czyściłem już potencjometr na pływaku w baku .
bin85 Opublikowano 6 Listopada 2010 Opublikowano 6 Listopada 2010 Tak zdecydowanie za nisko masz to paliwo, zrób test zegarów VAGiem i zobacz czy wskazówki zatrzymają się w połowi skali, prawdopodobnie trzeba będzie zdjąć wskazówke i poprawnie osadzić na ośce. Ta temperature tez masz chyba troszkę za nisko.
andriu23 Opublikowano 6 Listopada 2010 Opublikowano 6 Listopada 2010 witam ja też mam problem ze wskazywaniem paliwa, u mnie za wcześnie włącza się rezerwa, ale u mnie wskaźnik paliwa opada do zera po zgaszeniu silnika, ale po wyjęciu kluczyka i odczekaniu aż zgasną wszystkie kontrolki opada na sam dół tak jak u ciebie. zobacz czy u brata po chwili też nie opadnie.
rafalx11 Opublikowano 6 Listopada 2010 Autor Opublikowano 6 Listopada 2010 Czyli prawdopodobnie trzeba ręcznie wskazówki ustawić ? Test zegarów VAGiem zrobię dopiero za tydzień . Też wskaźnik różnie chodził podczas jazdy ( maleje i rośnie czasami ) .
maszer Opublikowano 6 Listopada 2010 Opublikowano 6 Listopada 2010 Czyli prawdopodobnie trzeba ręcznie wskazówki ustawić ? Test zegarów VAGiem zrobię dopiero za tydzień . Też wskaźnik różnie chodził podczas jazdy ( maleje i rośnie czasami ) . Witaj u minie jest to samo tylko, że ja już przekładałem wskazówkę ręcznie i pomogło to na 1 miesiąc, a następnie wróciło do normy czyli znów nie działa i wskazuje za dużo jak jest w baku, czyli jak wskazuje 1/3 paliwa to włącza mi się rezerwa, ale z tego co wiem to ona jest niezależna i u mnie działa prawidłowo sprawdziłem to po zatankowaniu do pełna i przejechaniu odpowiedniej ilości kilometrów wskazuje, że zostało mi na 100 kilometrów paliwa w momencie włączenia się rezerwy, a na liczniku jest 1/3 paliwa, robiłem test VAGiem i nie wychodzi tak jak powinien (czyli na środku) robiłem też adaptacje ale nic nie drgnie ta wskazówka , podobno może być to silniczek krokowy w liczniku tak mi ktoś kiedyś napisał, a dodam jeszcze że od kilku tygodni wariuje mi temperatura więc wymieniłem termostat i czujnik temperatury, ale nadal wariuje. Mam takie pytanie dla speców od takich czarów czy czeka mnie wymiana licznika?
szogun0 Opublikowano 6 Listopada 2010 Opublikowano 6 Listopada 2010 Licznik do wymiany lub do naprawy.
Dev Opublikowano 6 Listopada 2010 Opublikowano 6 Listopada 2010 po co przestawiac paluchami wskazowke skoro mozna VAG-iem ?
bin85 Opublikowano 6 Listopada 2010 Opublikowano 6 Listopada 2010 Jeżeli przy wyłączonym zasilaniu wskazówka będzie za nisko to jak chcesz ją wagiem przestawić?, chyba że test zegarów wyjdzie ok to wtedy jak najbardziej
Dev Opublikowano 6 Listopada 2010 Opublikowano 6 Listopada 2010 nie ma znaczenia w jakim jest polozeniu wskazowka.
maszer Opublikowano 6 Listopada 2010 Opublikowano 6 Listopada 2010 po co przestawiac paluchami wskazowke skoro mozna VAG-iem ? Można albo i nie, u mnie nic to nie daje no chyba, że znasz jakiś inny kanał?
piotr26a4 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Koledzy u mnie ostatnio zauważyłem coś takiego że miałem ok pół zbiornika paliwa jechałem i co chwilę wskaźnik spadał na zero za jakiś czas pokazywał więcej niż pół albo mniej co to może być za przyczyna dodam że kiedyś miałem coś takiego jak auto stało jak jechałem to było ok czyściłem już kiedyś płytkę która jest w zbiorniku i nic ale zauważyłem że ta płytka już ma trochę starte styki czy to może mieć wpływ na takie zachowanie? Bo już nie mam siły na to
MrTea Opublikowano 16 Lipca 2012 Opublikowano 16 Lipca 2012 po co przestawiac paluchami wskazowke skoro mozna VAG-iem ? To powiedz jak to zrobić, bo ja w adaptacji w kanale 30 zmianiając wartości nie dałem rady przestawić - zmiana zwartości 128 (ktora jest std) na 122 a wskazówka nie drgnęła o milimetr
bediks Opublikowano 16 Lipca 2012 Opublikowano 16 Lipca 2012 jesli chodzi o licznik poliftowy jaeger 1/2 fis to albo trzeba wymienic procesor motoroli albo wgrac do niego nowy soft
Rekomendowane odpowiedzi