Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Wskażnik paliwa sopstrzeżenia ZDJĘCIA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Temat raczej znany a mianowicie błędne wskazania wskaźnika paliwa z którym się borykam od zakupu nowego auta .

Dziś zobaczyłem pewien szczegół na moim liczniku i liczniku w drugim audi brata .

W moim samochodzie wskaźnik paliwa po wyłączeniu zapłonu idzie znacznie niżej niż w samochodzie brata i to mnie zastanawia .

Porównajcie zdjęcia i sami zobaczcie .

Czekam na wasze spostrzeżenia .

NDwoA.jpg

NElMA.jpg

NEUHA.jpg

To są moje zegary

NFiE0.jpg

NFRz0.jpg

A to są z drugiej sprawnej audicy mojego brata

Dodam ze czyściłem już potencjometr na pływaku w baku .

Opublikowano

Tak zdecydowanie za nisko masz to paliwo, zrób test zegarów VAGiem i zobacz czy wskazówki zatrzymają się w połowi skali, prawdopodobnie trzeba będzie zdjąć wskazówke i poprawnie osadzić na ośce. Ta temperature tez masz chyba troszkę za nisko.

Opublikowano

witam ja też mam problem ze wskazywaniem paliwa, u mnie za wcześnie włącza się rezerwa, ale u mnie wskaźnik paliwa opada do zera po zgaszeniu silnika, ale po wyjęciu kluczyka i odczekaniu aż zgasną wszystkie kontrolki opada na sam dół tak jak u ciebie. zobacz czy u brata po chwili też nie opadnie.

Opublikowano

Czyli prawdopodobnie trzeba ręcznie wskazówki ustawić ?

Test zegarów VAGiem zrobię dopiero za tydzień .

Też wskaźnik różnie chodził podczas jazdy ( maleje i rośnie czasami ) .

Opublikowano

Czyli prawdopodobnie trzeba ręcznie wskazówki ustawić ?

Test zegarów VAGiem zrobię dopiero za tydzień .

Też wskaźnik różnie chodził podczas jazdy ( maleje i rośnie czasami ) .

Witaj u minie jest to samo tylko, że ja już przekładałem wskazówkę ręcznie i pomogło to na 1 miesiąc, a następnie wróciło do normy czyli znów nie działa i wskazuje za dużo jak jest w baku, czyli jak wskazuje 1/3 paliwa to włącza mi się rezerwa, ale z tego co wiem to ona jest niezależna i u mnie działa prawidłowo sprawdziłem to po zatankowaniu do pełna i przejechaniu odpowiedniej ilości kilometrów wskazuje, że zostało mi na 100 kilometrów paliwa w momencie włączenia się rezerwy, a na liczniku jest 1/3 paliwa, robiłem test VAGiem i nie wychodzi tak jak powinien (czyli na środku) robiłem też adaptacje ale nic nie drgnie ta wskazówka , podobno może być to silniczek krokowy w liczniku tak mi ktoś kiedyś napisał, a dodam jeszcze że od kilku tygodni wariuje mi temperatura więc wymieniłem termostat i czujnik temperatury, ale nadal wariuje. Mam takie pytanie dla speców od takich czarów czy czeka mnie wymiana licznika?

Opublikowano

Licznik do wymiany lub do naprawy.

Opublikowano

po co przestawiac paluchami wskazowke skoro mozna VAG-iem ?

Opublikowano

Jeżeli przy wyłączonym zasilaniu wskazówka będzie za nisko to jak chcesz ją wagiem przestawić?, chyba że test zegarów wyjdzie ok to wtedy jak najbardziej :good:

Opublikowano

nie ma znaczenia w jakim jest polozeniu wskazowka.

Opublikowano

Można albo i nie, u mnie nic to nie daje no chyba, że znasz jakiś inny kanał?

Opublikowano

Koledzy u mnie ostatnio zauważyłem coś takiego że miałem ok pół zbiornika paliwa jechałem i co chwilę wskaźnik spadał na zero za jakiś czas pokazywał więcej niż pół albo mniej co to może być za przyczyna dodam że kiedyś miałem coś takiego jak auto stało jak jechałem to było ok czyściłem już kiedyś płytkę która jest w zbiorniku i nic ale zauważyłem że ta płytka już ma trochę starte styki czy to może mieć wpływ na takie zachowanie? Bo już nie mam siły na to :wallbash:

Opublikowano

To powiedz jak to zrobić, bo ja w adaptacji w kanale 30 zmianiając wartości nie dałem rady przestawić - zmiana zwartości 128 (ktora jest std) na 122 a wskazówka nie drgnęła o milimetr :)

Opublikowano

jesli chodzi o licznik poliftowy jaeger 1/2 fis to albo trzeba wymienic procesor motoroli albo wgrac do niego nowy soft