Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Propozycja rozwiązania brania OLEJU w silniku 2.0 ALT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sprzęgło i dwumas Ci siadły przy 220tkm ? :o

U mnie jest prawie 240tkm i też siada, za tydzień wymieniam.

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Wyświetleń 750,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Mając skrzynie na zewnątrz dobrze zastosować zestaw naprawczy gałki biegów, występują problemy z wrzucaniem biegów

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

sprzęgło i dwumas Ci siadły przy 220tkm ? :o

U mnie jest prawie 240tkm i też siada, za tydzień wymieniam.

sprzedam audi a4 b6 2.0 alt :facepalm:

Opublikowano

Nie przy 220, trochę mu brakuje na liczniku ... Bliżej 300 :P Ale ile to najstarsi górale nie wiedzą :P Tak konkretnie to 1800 komplet sprzęgła + 250 wysprzęglik + 500 za robotę.

faktycznie brało prawie od połowy a teraz już przy samej górze, no ale to normalne podobno

Jesteś na dobrej drodze ... ALE ! jak nie czuć dwumasy i się nie ślizga to można jeździć . Ja tak 50tyś km zrobiłem.

EOT. My tu nie o tym ;)

Opublikowano

Witam wiem ze nie na temat...

Jak naciskam pedal sprzegla to u was tez tak silnik chodzi delikatnie inaczej tak jakby klekocze

Wysłane z mojego LG-D620

Opublikowano

tak, u mnie bardziej takie buczenie

Opublikowano

To normalnie?

Wysłane z mojego LG-D620

Opublikowano

U mnie spokój, nie ma różnicy. Było wymieniane wszystko poza dociskiem i wysprzeglikiem

Opublikowano

To normalnie?

Wysłane z mojego LG-D620

Łożysko oporowe sie kończy.

Opublikowano

xD

Tom, nie kasuj postów :D

Edytowane przez k232

Opublikowano

toć nie kasuje Grzesiu :D

no nic jeżdżę dalej w takim razie ;)

przyzwyczaiłem się że łapie wysoko choć przy redukcji biegów potrafi mocno walnąć jak nie wyczuję, choć rzadko to się zdarza.

dobra koniec OT

czy te buczenie jest normalne ? nie wiem

nie mam pojęcia co to jest

Edytowane przez TomOskroba

Opublikowano

Tak to jest kupić auto dla szpanu :D

W każdym bądź razie, ja śledzę dalej temat a wam chłopaki POWODZONKA :)

Opublikowano

Szczerze to szukałem A6 c5 od Niemca, ale trafiła się A4 od dobrego kolegi i nie żałuję. Szpan? Będzie jak kupie A6 C6 3.0 Q

Opublikowano

Update

Zamontowany regenerowany wariator od kolegi benyA4, używany nastawnik i wszystko skręcone. Dziś chodził na wolnych obrotach i odpowietrzał się, jutro odbiór

Opublikowano

Jak naciskam pedal sprzegla to u was tez tak silnik chodzi delikatnie inaczej tak jakby klekocze

Wysłane z mojego LG-D620

No to gratuluje skoro wiesz ze nie na temat a i tak zadajesz pytanie w tym temacie.

Propozycja do Moderatorów aby zmienić nazwę tematu na coś w stylu "Na każdy temat o ALT" bo w tym temacie można już znaleźć prawie wszystko, a dyskusja samego problemu z poborem oleju umiera z każdym następnym postem...

Opublikowano

Wysłane z mojego LG-D620

No to gratuluje skoro wiesz ze nie na temat a i tak zadajesz pytanie w tym temacie.

Propozycja do Moderatorów aby zmienić nazwę tematu na coś w stylu "Na każdy temat o ALT" bo w tym temacie można już znaleźć prawie wszystko, a dyskusja samego problemu z poborem oleju umiera z każdym następnym postem...

Rozwiązanie jest proste, remont który nie gwarantuje poprawy lub zmiana samochodu.

Śmiało można zmienić nazwę tematu na "każdy temat o alt".

Opublikowano

Remont kamilo naprawdę póki co zdaje efekt. Zrobiłem go i przy poborze 1l/1000km teraz nie bierze nic a po 1000km olej na bagnecie dalej złoty(1000km póki co od remontu)

Opublikowano

Remont kamilo naprawdę póki co zdaje efekt. Zrobiłem go i przy poborze 1l/1000km teraz nie bierze nic a po 1000km olej na bagnecie dalej złoty(1000km póki co od remontu)

Dobra robota, dużo kosztów?

Opublikowano

3300 wyszła całość z czego 2000 robota a w tym rozbiórka silnika w drobny mak, planowanie honowanie i tulejowanie cylindra bo miałem wyzlobienie nowy rozrząd, olej x2, czwornik z serii q i nowa rura odlotu powietrza. Gdyby nie cylinder liczyłem do 2,5 tys z rozrzadem

P.S. Mam pełne zniżki w hurtowniach na części dlatego też wyszło tak tanio. Kwestia inna że mechanikowo towarzyskie wziął 2tys po negocjacjach (chciał 2300)

*mechaniko-tokarz -> wnerwia mnie ten słownik

Opublikowano

Ogarnąłeś, u mnie wciąż uboga mieszanka. Po rozgrzaniu otwarcie wtryskow powyżej 4ms i nierówno przez co trzęsie budą