Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Propozycja rozwiązania brania OLEJU w silniku 2.0 ALT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Xsebo mam nadzieję, że się nie obrazisz ale nie przekonują mnie Twoje argumenty [emoji4]  

Nie obraziłem się [emoji1]
każdy ma prawo mieć własne zdanie

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Wyświetleń 750,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

tam przy wejsciu czwórnika w pokrywe ma byc oring, jesli jest luz to albo go nie ma albo jest za cienki, dobierz grubszy albo zalóz 2 sztuki i bedzie szczelnie

Opublikowano

Witam ja też mam problem z olejem wcześniej 1l/1000km. Wymieniłem czwórnik, sprawdziłem odme, wymieniłem czujnik poziomu oleju teraz mi nie pokazuje wogole nawet jak mam niski stan. Wkoncu zrobiłem taki jak to ujął mechanik polremont głowica i pierscienie. Ale po tym zabiegu napoczatku trochę spadła konsumpcja do 0.5 na 1000km a potem już normalnie. Pierscienie miały się niby ułożyć ale nie ułożyło się po remoncie olej 10w40 szafy liny mały.  Teraz po reklamacja zmieniony filtr oleju i olej na 20w50 też lm. Mam obawy jak z tym olejem i czy również nie maskowanie źle wykonanej roboty?

Opublikowano

20w50?! What?! Mówisz poważnie?

Opublikowano

Tak. I mam na tym zrobić 1000km i zobaczy czy u będzie. 

Opublikowano

20w dla tego silnika to jawny sabotaż .Przy takiej gęstości oleju bedziesz miał problemy z wariatotorem który steruje zmiennym i fazami rozrządu bo zawór wysokiego ciśnienia nie poda oleju

Opublikowano

Poda, gestszy olej to większe ciśnienie oleju będzie. Zapewne kazał nie przekraczać 3 tys obrotów, liczy na spasowanie cylindrów z pierscieniami. Oby szklanki nie zaczęły grać

Opublikowano

O obrotach nic nie mówił ale też mam wątpliwości bo jak kiedyś miałem 15w40 to przy morzach ledwo kręcił bo taka klucza z oleju wyszła. A przyczyną że bierze to pewnie taka bo wstawił  normalne pierscienie i nie mierzył cylindrów. Chociaż mówiłem o tych innych pierścieniach i żeby przed robota zmierzyć  cylindry.

Opublikowano

Tu się już nic nie ułożyy jak wrucisz na żadszy olej to dalej będzie brał bo jedynm rozwiązaniem są szersze pierścienie a tym olejm możesz sobie tylko zaszkodzić

Opublikowano

A szersze pierscienie coś dadzą jak cylindry nie są proste. Bo oczywiście nikt nie zmierzył tylko na oko. I mówią że nie było jak średniowiecza tego zrobić nie wyjmujemy bloku. A chyba jak robili głowice i wymieniali pierscienie to cylinder był pusty .

Opublikowano

Każda wymiana pierścieni bez pomiaru średnicówką mija się z celem .Poczytaj sobie posty dajmona

Opublikowano

Dokładnie, u mnie tak samo. Nie mierzą bo płacimy od remontu, i walą w h...a

Opublikowano

Właśnie kasa poszła człowiek mówi im jedno a oni i tak robią pi swojemu. Myślałem że dam kasę i będzie Oki.  Ale pan robota wie lepiej a teraz próbuje wybrnąć jakimś trikiem z olejem. A samochód chciałem sprzedać z czystym sumieniem i bez problemu olejowego.

Opublikowano

Panie, będzie dobrze. Nie będzie brał oleju, będzie pan zadowolony [emoji16]

Standardowo nowe pierścienie bo wszystko niby dobrze wygląda. Mierzyć? Jak by było coś nie tak to by był wyczuwalny garb, to nie mierzylismy.

Trzeba by się pindolic z rozgrzebanym silnikiem, i przepychac z miejsca na miejsce.

Takie warsztatowe spiewki słyszałem, po fakcie wyszło że pseudo fachowiec stracił mój czas, pieniądze i nerwy. Teraz żona będzie dolewac [emoji23] [emoji23] [emoji23] , A6 już kupione [emoji1]

b9f37c32a8063be8018d602ccbbc846b.jpg

Opublikowano

Ja zmieniłem  markę na rodzinne japońskie kombi,ale sprawę remontu chce zamknąć przed sprzedażą  auta. Bo kasa zapłacona a efektów brak.

Opublikowano

Obstawiam że Accord w wersji (jak to mówię) karawan :D
No za tą akcję z olejem powinien dostać po łbie. 

Opublikowano

Avensis kombi

Opublikowano
2 godziny temu, Paweł33 napisał:

Avensis kombi

Też tak olej ciągną?

Opublikowano
4 hours ago, k232 said:

Też tak olej ciągną?

W rodzinie mam jednego Avensisa (sedan) z silnikiem 2.4 benzyna. Żre olej, eksploatacja b. droga (ceny części są chore z tego co słyszałem) i był problem z zagazowaniem tego silnika (w końcu go niezagazowano, chyba przez wtrysk bezpośredni i jakieś problemy z wypalaniem zaworów? głowy nie dam, wszyscy gazownicy odradzali). Sam miałem 2 vteki i żaden nie brał oleju. Nawet stary 2.0 (1997) przy katowaniu nic nie dolewałem od wymiany do wymiany. :wink: A ponoć życie ucieka jak olej z vteca... Cóż wychodzi na to że życie ucieka jak olej z alta (na szczęście nie mojego :decayed:). 

Edytowane przez Sulfur

Opublikowano

Bez kitu, dobrze, że o tym piszesz :)

Kolega też ma Honde Accord vtec 2.0 zagazowaną i ciśnie pod czerwone pole na każdym biegu jak jest tylko taka możliwość, coś tam doleje od wymiany do wymiany ale to są znikome ilości :D