Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Regeneracja przełącznika świateł drogowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie u mnie też przestało działać mruganie długimi. Gdzie dokładnie trzeba popsikać WD40? W którym miejscu? Jakieś zdjęcie można prosić?

Dziękuje :hi:

---------- Post dopisany at 18:48 ---------- Poprzedni post napisany at 02:07 ----------

Pomoże ktoś?

Opublikowano

Lepiej nie psikaj, rozbierz, przeczyść styki, poskładaj jak należy i będzie śmigać:wink: tylko nie próbuj nic podginać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Lepiej nie psikaj, rozbierz, przeczyść styki, poskładaj jak należy i będzie śmigać:wink: tylko nie próbuj nic podginać.

Kolego wsunąłem rurkę od WD40 nad manetkę od długi, psyknąłem. Pod manetką to samo. Poczekałem 15 minut, poruszałem dźwignią parę razy we wszystkich kierunkach i od pół roku mam długie.

Skyliner89- Nic nie dygaj. Psyknij WD40 i będzie git.

Opublikowano

A ja tam wolałem nie iść na prościznę (psikać wd40) tylko rozkręciłem cały mechanizm i przeczyściłem odpowiednie styki. Namęczyłem się co nie miara składając część kierunkowskazową z częścią od świateł pozycyjnych/mijania ale ostatecznie udało się bez strat :naughty:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mogę potwierdzić, że WD40 czyni cuda :decayed:. Popsikałem i wszystko działa, nawet przy lekkim dotknięciu manetki :wink:.

Opublikowano

Też kiedyś coś mi szwankowały drogowe w manetce (podejrzewałem że styki zaśniedziały ) psiknąłem preparatem o nazwie Kontakt U do zmywania elektroniki i problem jak ręką odjął :decayed:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. Po czyszczeniu wszystko jest ok. Tylko, że przestało mi działać tylne prawe światło mijania i przeciwmgielne. Coś źle złożyłem czy zrobiłem zwarcie ?

Opublikowano

Z tyłu w lampach nie masz świateł mijania :facepalm: Jak nie działa ci światło stopu i przeciwmgielne w tylnej prawej lampie sprawdź bezpiecznik nr 22(5A), bardzo możliwe że się spalił.

Opublikowano

oj tam sie czepiasz :P stop-u i przeciwmgielne działają

tfu. przeciwmgielne nie działają.

Opublikowano

Podmień żarówki i zobacz czy zaświeci. Sprawdź bezpiecznik nr 36(15A).

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Czyściłem styki ale coś poszło nie tak i mam brak podświetlenia i długie z kierunkiem.Czeka mnie powtórka z blaszkami.

Opublikowano

dobry temat;p wyczyscilem w 40min:) ciekawe jakie efekty beda:):naughty:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, jest gdzieś fotostory jak zdemontować ten przełącznik? bo szukam i nie mogę znaleźć

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja psiknąłem preparatem do smarowania "brunox"- traktuje nim zamki w zimie i jak do tej pory nie marzło... Po psiknięciu i poruszaniu manetkami poszedl dym i smród. ale pomogło. Polecam odczekać do włączenia świateł, przeciąg zrobić w aucie a najlepiej odparować suszarką lub jakimś nawiewem.

Opublikowano

Piszecie o psikaniu ale przecież tam są takie suwaczki itp. elementy które fabrycznie są smarowane. Po takim psikaniu większość pewnie pracuje na sucho. Ja wolałem to rozebrać, poczyścić i gdzie trzeba uzupełnić smar.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam troche inny problem i nie wiem czy to ma związek z pająkiem czy nie. Mianowicie wszystko dziala ok jak jade do 100km/h. Powyzej tej predkosci nie mogę włączyc drogowych - mruganie dziala ale od siebie manetką juz nie. Zwolnie do 99 i wszystko wraca do normy. WTF???

Opublikowano

ja miałem problem z niezałaczjącymi się drogowymi

rozebrałem , wyczysciłem i cacy dziala

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja problem z niezałanczającymi się drogowymi rozwiązałem i wszystko gra. Ale powtsał problem z nieodbijającą manetką kierunkowskazu gdy kierunek jest włączony w lewo. Już z 3 razy to ustrojstwo rozbierałem i ciągle nic. Nie widzę by co kolwiek býło uszkodzone. Na sucho jak pająk nie jest założony to wszystko działa a jak złożę wszystko w całość to z lewego kierunku nie odbija. Miał ktoś ten sam problem po złożeniu tego wszystkiego do kupy? Jak rozwiązaliście ten problem??

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Trochę inna instrukcja

Klub AUDI TECH TEAM - Polska - Naprawa przełącznika świateł i kierunkowskazów

---------- Post dopisany 13-09-2013 at 21:17 ---------- Poprzedni post napisany 12-09-2013 at 23:01 ----------

Metoda działa, jeśli ktoś ma problem z długimi światłami to wystarczy rozbierać tylko manetkę od kierunków i długich. UWAGA na sprężynki - godzina szukania uczy uwagi.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sposób ze spryskaniem WD40 przełącznika świateł i kierunkowskazów (bez rozbierania) pomógł, drogowe po 15 min zaskoczyły i wszystko działa cacy, a przeglądzik autka za kilka dni:)