Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Pomiar momentu obrotowego i czasu 0-100km/h VAGiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie!!

jak sprawdzić przyspieszenie auta na VAG-COM???

gdzie wejść po koleji oc i jak???

Opublikowano

możesz sprawdzić vagiem niutonometry -kanał 120 w sterowniku silnika i niuty na kołach,w sterowniku ABS,ale nie pamiętam,który kanał-w sterowniku silnika możesz jeszcze sprawdzic prędkość-kanał 05 i w połączeniu z programem KPower-możesz sprawdzić moc auta,ale nie słyszałem,żeby sprawdzać przyspiesznie w ile sekund do 100km,ale może nowsze Vagi mają taką opcję :wink4:

Opublikowano

Witam

W starszych modelach to raczej prosta sprawa ze sprzętem o którym piszesz.Mianowicie w bloku 011 mam kolejno -czas: -obroty silnika: -czas otwarcia wtrysku(ms): -prędkość auta(km/h): -zużycie paliwa(L/h) Robisz logi od startu i potem sprawdzasz po jakim czasie przekraczasz setkę,lub do maksymalnej prędkości.

U Ciebie powinno być tak samo,ale może być inny kanał.

Pozdrawiam

Opublikowano

VCDS ma taka funkcje, ale czy jakiś prostszy VAG to nie wiem :mysli: :mysli:

Opublikowano

VAG 7.xx ma taką funkcje ale trzeba miec sciagniete najnowsze pliki etykiet. Pomier przyspieszenia jest w tzw rozszerzonych blokach pomiarowych.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam! Czy jest możliwe, aby VAG obliczył nam czas do setki oraz ile mamy koni pod maską?

Moje pytanie wynika z tego, że mój kolega kupił sobie interfejs OBD2 do Forda Mustanga i ma program który oblicza mu czas do setki, czas na 1/4 mili i szacuje ile bolid ma kucy. Czy w VAG-COM jest taka opcja?

Opublikowano

Jest taka opcja ściągnij program kpower jest to plugin do vaga robisz na 3 biegu logi dynamiczne 005 i 006 ale to do silnika TDI i on oblicza ci moment i moc.

Tak wygląda to w miom samochodzie. Falowania na wykresie to niestety nierówności drogi. Musisz znaleść długi odcinek prostej drogi.

audimoc.jpg

[br]Dopisany: 28 Styczeń 2011, 10:00_________________________________________________Jak bedzie cieplej to jade spróbować jeszcze raz zrobić pomiar na jakiejś prostej drodze bo robiłem firmowym samochodem i wyszedł mi dużo lepszy wykres. Ale zauważyłem że program troszke zaniża koniki.

Opublikowano

Plugin do jakiego Vaga? Polskiego czy Vag COM? A nie masz osobnego programu, który działa niezależnie.

Opublikowano

Nie mam a kpower jest do vag-com ja mam 3.11

Opublikowano

kpower jest ok, jak prawidłowo zrobisz loga i wagę auta wpiszesz realną wychodzą według mnie wartości w granicy błędu jaki ma hamownia :)

u mnie wychodzi 115-120km i 235-240Nmprzy wadze 1430kg wiec książkowo, pomiar robiony wielokrotnie, nie długo pojadę na hamownie to się porówna

Opublikowano

elegancko, nic tylko instalowac plugina:)

Opublikowano

A u mnie w benzynie są jakieś Nm na bloku chyba 120 - co to?

Opublikowano

Może tutaj ktoś odpisze, można to zrobić z tiptronikiem ? Chodzi mi o wrzucenie N i toczenie sie.. ?

Opublikowano

Może tutaj ktoś odpisze, można to zrobić z tiptronikiem ? Chodzi mi o wrzucenie N i toczenie sie.. ?

nie znam się na automatach ale jak dasz rade wrzucić N i toczyć to da rade bo tu chodzi o to aby program mógł obliczyć opory, czyli w jakim czasie wytraca prędkość

u mnie wyszło coś takiego

1e98a2dad7a4c4cem.jpg

Opublikowano

A u mnie w benzynie są jakieś Nm na bloku chyba 120 - co to?

moc na silniku-w ABS też jest kanał z niutami i mierzy moc na kołach,ale nie pamiętam który -sprawdz :wink4:
Opublikowano

a jak z przyspieszniem 0-100? jak to można VAGiem zmierzyć

Opublikowano

a jak z przyspieszniem 0-100? jak to można VAGiem zmierzyć

chyba w grupie 006 masz tam prędkość i czas

musiałbyś włączyć log,a i wystartować później na logu odjąć czas zwłoki miedzy włączeniem log'a a startem

Opublikowano

A może ktoś podać, krok po kroku jak skorzystać z tego kpower i kiedy go uruchomić (przed vagiem, czy po, czy inaczej)???

Opublikowano

A może ktoś podać, krok po kroku jak skorzystać z tego kpower i kiedy go uruchomić (przed vagiem, czy po, czy inaczej)???

najpierw robisz log 005 i 006 do jednego pliku (oba jednocześnie) i później odpalasz kpower i tam w zakładce "messwerte" klikasz na "Log Datei importieren" szukasz katalogu w którym masz zapisanego loga ktorego zrobiłeś i klikasz na niego

wpisujesz mase auta w pierwszej zakładce i temperaturę przy jakiej był robiony log i patrzysz na "diagramm"