mrogal Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Witam, takie pytanko co to za wezyk zaznaczony na czerwono (gorny) i do czego sluzy? fotka by armistead pzdr :hi:
Sztomel Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 zaworek jednokierunkowy układu podciśnienia - zasysa powietrze tylko w stronę pompy podciśnienia a w stronę serwo hamulców nie czyli ma za zadanie utrzymywać podciśnienie na serwie hamulców. Wychodzi z niego również króciec, na który nasadzony jest wężyk podciśnienia idący dalej do elektrozaworów N18 i N75.
mrogal Opublikowano 8 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2010 zaworek jednokierunkowy układu podciśnienia - zasysa powietrze tylko w stronę pompy podciśnienia a w stronę serwo hamulców nie czyli ma za zadanie utrzymywać podciśnienie na serwie hamulców. Wychodzi z niego również króciec, na który nasadzony jest wężyk podciśnienia idący dalej do elektrozaworów N18 i N75. cos chyba zamieszalem, Zrobilem fotke za dnia mojego zaworka, Chodzi mi o to zielone to jest zaslepione pozdr
mrogal Opublikowano 8 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2010 zawor podcisnienia do serwa to zielone? co dalo jego zaslepienie? wyglada na fabryczne zaslepienie[br]Dopisany: 08 Grudzień 2010, 14:32_________________________________________________ to zielone to tylko zaślepka a co powinno tam byc? czy to jakis element uniwersalny i akurat w AFNie go zaslepiali
cocoo24 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Opublikowano 8 Grudnia 2010 hmm, tak od tematu, masz w tym afn filtr węglowy w błotniku prawym????????, bo widze ze przewody nie wychodzą tak samo jak u mnie, i sie zamotałem, bo zaczęłem to zakładać i nie wiem do czego podłaczyc
mrogal Opublikowano 8 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2010 hmm, tak od tematu, masz w tym afn filtr węglowy w błotniku prawym????????, bo widze ze przewody nie wychodzą tak samo jak u mnie, i sie zamotałem, bo zaczęłem to zakładać i nie wiem do czego podłaczyc nie mam pojecia co do filtra [br]Dopisany: 08 Grudzień 2010, 20:12_________________________________________________ zaślepka jest fabrycznie założona GIT
Sztomel Opublikowano 8 Grudnia 2010 Opublikowano 8 Grudnia 2010 oczywiście zaślepka jest fabrycznie zaślepiona gdyż króciec ten służył do podłączenia wężyka podciśnienia do wersji z klapą zamkniętego obiegu powietrza sterowaną podciśnieniowo, teraz jest ona sterowana elektrycznie więc króciec w tym zaworku okazał się zbędny.
kaju Opublikowano 8 Grudnia 2010 Opublikowano 8 Grudnia 2010 mrogal, słuchaj, to zaślepienie jest teraz na wszelki wypadek, takie "awaryjne", wcześniej tam podłączane było bodajże sterowanie od klapy zamkniętego obiegu. Mi po dzwonku zniknęła moc i pedał hamulca robił się twardy, bo miałem uwalony króciec, z którego wychodzi właśnie do serwa wężyk. Nie było podciśnienia i ani hamulca, ani mocy, totalny notlauf. Zdjąłem zaślepkę, przełożyłem wąż od podciśnienia, a ułamany króciec zaślepiłem. Problem zniknął i wszystko wróciło do normy. Wszystko u Ciebie jest OK
mrogal Opublikowano 9 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2010 mrogal, słuchaj, to zaślepienie jest teraz na wszelki wypadek, takie "awaryjne", wcześniej tam podłączane było bodajże sterowanie od klapy zamkniętego obiegu. Mi po dzwonku zniknęła moc i pedał hamulca robił się twardy, bo miałem uwalony króciec, z którego wychodzi właśnie do serwa wężyk. Nie było podciśnienia i ani hamulca, ani mocy, totalny notlauf. Zdjąłem zaślepkę, przełożyłem wąż od podciśnienia, a ułamany króciec zaślepiłem. Problem zniknął i wszystko wróciło do normy. Wszystko u Ciebie jest OK dzikei za opowiedzi mozna spac spokojnie
Rekomendowane odpowiedzi