Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż układu spryskiwaczy reflektorów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W b6 sie koduje moduł? Z tego co wiem to nie.... Pompka na krótko chodzi jak szalona

Opublikowano

pewnie mu chodzi po wymianie na na F

Opublikowano

Tak po wymiania na F, czy modul jest zakodowany i pousuwane bledy.

Opublikowano

Fabrycznie był moduł F, wiec co tu kodować? błędów brak. A spryski dalej nie psikają :(

Opublikowano

a wszystkie warunki spelnione?

- zapalone swiatla

- kontrolka plynu do szyb na blacie nie moze sie swiecic

- przytrzymanie manetki wiecej niz 3 sek

chyba wszystko...

Opublikowano

a wszystkie warunki spelnione?

- zapalone swiatla

- kontrolka plynu do szyb na blacie nie moze sie swiecic

- przytrzymanie manetki wiecej niz 3 sek

chyba wszystko...

i maska musi byc zamknieta :decayed:

Opublikowano

A u mnie spryski się wysuwają ale nie psika płyn, za to cieknie z samych spryskiwaczy na tym kołnierzu na samym dole. Jest możliwe żeby się zapchały dysze dlatego ciśnienie rozszczelnia spryski? Się tak porobiło po zalaniu płynu Aura z biedronki. :facepalm: Albo poprostu zbieg okoliczności,

PS. u mnie po zamontowaniu sprysków nie trzeba było nic kodować. Na module "E" roszyło odrazu.

Opublikowano

Pierwsze sprawdź dysze czy nie są zatkane i napisz czy nie psikają ani troszkę?

Opublikowano

z lewej delikatnie sie posączy. Ale wyjąłem lampy i widać że ciekną spryski u samego dołu na takim zgrubieniu. przewody wszystkie ok. szczelne. Spróbuje wyczyścić. Igłą od zewnątrz?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Podepnę się pod temat. Ostatnio zauważyłem że spryskiwacze (konkretnie prawy) nie pryska na lampę tylko na boki. Czy ustawia się według swojego uznania i też za pomocą igły lub szpilki jak na szybę? Czy są jakieś konkretne ustawienia. Stało się tak jak auto stało a ASO po kolizji a miałem jeszcze letni płyn. Mogły się same przestawić? Dodam że po zalaniu zimowego płynu działają poprawnie.

Opublikowano

Ustawiasz je jak Ci się podoba. Po wysunięciu złap go i tam są takie główki i je całe ustawiasz...

Opublikowano

Ok. Dzięki.

Opublikowano

witam. chcialbym dowiedziec sie jak to wyglada w b7. Montaz??

Moze od poczatku posiadam zwykle lampy w audi a4 b7 przymierzam sie na zmiane lamp

bi-xenon chcialbym zamontowac odrazu spryski nie bardzo wiem od czego zaczac modul mam w wersji high ''L''

czy jest ktos tu kto juz robil w b7??

z gory dziekuje

Opublikowano

Tak. Jest identycznie jak w tenacie. Rozni sie tylko zbiorniczek plynu do mycia. W b7 jest jeden ziorniczek z dwiema pompkami

Opublikowano

Tylko że wchodząc w temat nic sie nie okazuje i nic nie mogę zobaczyć co z czym :huh::huh:

Opublikowano

Ja odpuściłem. Wszystko zrobione jak należy a one nie psikają............. Moze mam uwalony MCE?

Edytowane przez dynamiquedci

Opublikowano

witam. chcialbym dowiedziec sie jak to wyglada w b7. Montaz??

Moze od poczatku posiadam zwykle lampy w audi a4 b7 przymierzam sie na zmiane lamp

bi-xenon chcialbym zamontowac odrazu spryski nie bardzo wiem od czego zaczac modul mam w wersji high ''L''

czy jest ktos tu kto juz robil w b7??

z gory dziekuje

Zbiorniczek, pompki itp., by zadziałało instalacja z wtyczką, mase przykręcasz z lewej strony w nogach, jest tam miejsce na masy. Drugi kabelek czerwono-biały do zielonej kostki i powinno załączać spryski bez kodowania. Sprawdziłem u siebie na szybko i tak podłączone działa, nie wiem tylko co ile pryskają.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

miałeś taki jak ja. Brak mocowania pod zbiorniczek dodatkowy. Szkoda zachodu według mnie na doklejania i dorabianie uchwytów. Ja wymieniłem zbiornik na podwójny kupiłem go za 40zł z pompkami.

Opublikowano

miałeś taki jak ja. Brak mocowania pod zbiorniczek dodatkowy. Szkoda zachodu według mnie na doklejania i dorabianie uchwytów. Ja wymieniłem zbiornik na podwójny kupiłem go za 40zł z pompkami.

A jaki powinien być numer zbiornika pod spryski do 1.9 tdi avf w takim razie?